Isak fixade en poäng

Ett drömmål och ett bra försvarsspel från hemmalaget räckte nästan till seger. Fast Alexander Isak ville annat och tryckte in kvitteringen i 94e minuten.

Startelva La real: (4-3-3)
Remiro
Zaldua, Aritz, RLN, Monreal
Guevara, Merino, Illarra
Portu, Isak, Oyarzabal

Första halvlek:
Det tog knappt tre minuter innan hemmalaget Villarreal gjorde mål. En kontring som Paco A sköt på en blockande försvarare gick ut till en Parejo som drog till bollen. Skottet var en så kallad ”riktigt rökare” och gick rakt i krysset. Alex Remiro i bortamålet var helt chanslös. Det var en riktig kalldusch för bortalaget och matchbilden därefter blev något ingen kunde förutse. De gula ubåtarna valde att backa hem och spela ett kompakt försvarsspel. La real hade väldigt mycket boll men kunde inte skapa särskilt mycket. Det var i stort sett bara två chanser av värde för bortalaget i första halvlek. Dels en kontring som Oyarzabal spelade fram Isak som sköt i överkanten av ribban. Och även ett inspel/skott av Monreal från vänsterkanten som gick förbi alla och dansade nästan längst mållinjen. Jag ska även nämna att Villarreal hade en farlig styrning av Paco som gick strax utanför Remiros stolpe. 1-0 till hemmalaget i halvtid va både rättvist och inte rättvist. Dels hade Villarreal koll på de vita/blå spelarna allt som oftast men jag tycker vi var värda ett mål.

Andra halvlek:
Inför andra halvlek gjort la real ett byte. Ut gick kapten Illarramendi och in kom ynglingen Zubimendi. Det var ett rakt byte och Zubimendi tog mittfältsrollen rakt av. Ett bra byte enligt mig då Illarra åkte på ett gult i första och det syntes några gånger att han är ett par snäpp från riktig matchform och hängde inte alltid med. Annars började halvleken precis som den första och la real spelade bara runt bollen och kom ingenstans. Jag hörde något om att vi hade ett bollinnehav på ca 70% men vad hjälper det när man inte är på deras sista tredjedel. Enda gångerna vi kom till avslut var när Isak kom ner och hämta bollen. Andra bytet kom i minut 66 när Guridi ersatte Guevara. Detta också ett byte som inte ändrade matchbilden särskilt mycket. Man flytta ner Zubimendi och Guridi blev mer pressande mittfältare. Men jag saknar byten som förändrar matchbilden. När vi bara spelar runt och runt måste det komma in en spelare som bryter mönster eller vågar göra lite själv på sista tredjedelen. Matchbilden såg likadan ut fram till minut 77 då det kom ett trippelbyte av Imanol. In kom Januzaj, Gorosabel och liga debutanten Carlos Fernandez, ut gick Zaldua, Portu och Robin Le Normand. Här visar han på att vi ska gå för det i denna match och det gillar man som supporter. Januzaj börjar direkt med att slå två farliga inlägg och det ena når Isak som så när stöter in 1-1. Sedan har la real något mer halvdant läge men Villarreal ser ut att reda ut detta med ett disciplinerat försvarsspel. På tilläggstid lägger vi en långboll mot Carlos F som visar att han är en bra huvudspelare och skarvar bollen in i straffområdet. Där blir det en ny duell som Merino tar kampen och Pau Torres för ingen vidare nick så den går rakt emot Isak som intagit en position strax utanför straffområdet. Svensken väljer att dra bollen direkt på halvvolley och först studsar bollen i backen och sedan via målvakten i nätet. Äntligen 1-1 och det va så rättvist att det var just en formstark Isak som fick kvittera. Strax efter detta blåser domaren för full tid.

Summering:
En match som tidigt fick ett ansikte efter Villarreals drömmål. Hemmalaget backa hem och ägna sig åt försvarspel medan vi inte kom någonstans. David Silva eller en kreatör på spetsen på mittfältet måste in. Merino är bra i box to box spelare men inte som kreatör, han kladdar för mkt boll och det går för sakta. Jag ser det som så att det finns två alternativ just nu när Silva är skada. Antingen vågar man flytta upp talangen Navarro och spela där eller så spelar man anfallaren Carlos Fernandez i den positionen. Han har visst gjort det en del i Granada tidigare. Annars var det kul att se Alexander Isak med ett gott självförtroende . Han vågar gå ner och hämta bollen och driva den uppåt. Sedan går han ofta på avslut vilket kännetecknas av en spelare som är glad men ibland kanske han kan va lite kyligare och spela bollen.

MVP: Alexander Isak