Lagbanner
La Real: Spelarbetyg 20/21

La Real: Spelarbetyg 20/21

Säsongen är över och det är dags att summera spelarnas insatser. Två spelare kunde fått en tia men nådde inte riktigt dit.

Så här några dagar efter att la liga avslutats är det dags att försöka sig på att summera insatserna från spelarna i klubben.


Min betygsskala:
0. Inte spelat
1. Dålig
2. Inte godkänt
3. Godkänd
4. Okej
5. Bra
6. Mer än godkänd
7. Betydande
8. Mycket bra
9. Mästerlig
10. Världsklass



Målvakter:
Miguel Angel Moya: 0
Spelade inget och kan inte betygsättas. Knäskadad stora delar av säsongen.

Alex Remiro: 7.5
Varit mellan stolparna hela säsongen för La Real. Vart riktigt säker och gör inga större misstag som våra tidiga målvakter gjort. Vuxit ut till en bra la liga keeper.


Backar:
Nacho Monreal: 7
Given som vänsterback under hela säsongen. Gör sällan en dålig insats och bidrar med mycket rutin till en ung trupp. Hänger alltid med framåt i anfallen men behöver slå lite bättre inlägg.

Aihen Muñoz: 4
Aihen har fått vara reserv till Monreal denna säsong. När han väl fått chansen har han tyvärr skadat sig. Gått tillbaka lite i sin utveckling denna säsong. En bra back-up som gör vad han ska när han är på planen.

Joseba Zaldua: 5
Mycket skadad och vara bara med i 12 matcher. Stabil defensivt men inte lika bra framåt.

Robin Le Normand: 6.5
Startade säsongen som en mittback som kunde sväva i väg en del och kunde blanda och ge. Men när Aritz varit borta en del har han fått ta större ansvar och gjort det med gott betyg. Låg 3: a i Europas högsta ligor bland vunna nickdueller med ca tre veckor kvar av serien. Vet ej vad han slutade sen men. Spelade näst mest i La Real efter Remiro i mål.

Igor Zubeldia: 5
Den defensiva mittfältaren som fått agera mittback denna säsong. Gjort bra ifrån sig i många matcher tack vare sin inställning. Har svårt när bollen kommer bakom honom, då syns det att han är lite mer skolad mittfältare.

Aritz Elustondo: 7
Vår mittbacksklippa som håller ihop försvaret när han är med. Vet alltid vad man får av honom och ger sig aldrig. Behöver vara mindre skadad och ha mer matcher i benen för att få ett högre betyg.

Andoni Gorosabel: 6
Han är tvärt emot sin konkurrent Zaldua. Vågar hänga med framåt och skapar en del åt spelaren som är framför honom tack vare sina löpningar. Behöver kanske bli lite vassare på inlägg. Känns lite klen när han kommer en mot en försvarsmässigt, räddar lite tack vare sin snabbhet. Måste bli bättre i huvudspelet.

Modibo Sagnan: 2
En talang som togs in för ca två år sedan. Fick spela först i Sanse och förra året utlånad till Mirandes. Hans utveckling har inte alls varit som man hoppats. När han är på planen blir man nervös varje gång. Har svårt att läsa spelet och kör mycket på chansbrytningar. Fick se sig petad av defensiva mittfältaren Zubeldia om mittbacksplatsen i år. Svårt och se han ska vara kvar nästa år.
 
Alex Sola: 0
Spelade inget och kan inte betygsättas. Skadedrabbad och fick spela lite i Sanse i slutet.



Mittfältare:
Luca Sangalli: 0
Spelade inget och kan inte betygsättas. Tyvärr väldigt Skadedrabbad.

David Silva: 8,5
Enda anledningen till att han inte får en 9-10 är att han tyvärr är för skadedrabbad. När han är på planen händer alltid något och snitt med honom eller utan honom talar sitt tydliga språk. Kan avsluta lite mer själv i stället för att slå passning ibland.

Jon Guridi: 3
Guridi har fått chansen lite mer i slutet när Silva vart skadad. Är en löpstark mittfältare som aldrig ger sig men är för dålig med bollen. Han tappar alldeles för mycket boll och stannar upp vårt passningsspel. Matchen gigant mot Athletic på nyårsafton räddar upp hans godkända betyg.

Asier Illarramendi: 4
Skador, Skador och åter skador. Såg seg ut när han kom tillbaka från sin första skada. Sedan spelade han upp sig och gjorde några bra matcher för att sedan bli skadad igen. Tur att vi har bra täckning bakom honom. Måste bli av med sina skador för att på allvar bli att räkna med igen annars vet jag ej vad hans framtid kommer bli. Bra ledare på planen och vid sidan.

Ander Guevara: 5,5
Defensiv mittfältare som i slutet fick spela box to boxspelare. Är bra med bollen på fötterna och en fin passningsfot. Behöver bli lite bättre på sätta tempo i matcher. Tror han kommer få spela mer box to box nästa år då han gjorde bra ifrån sig där.

Mikel Merino,: 8,5
Vilken säsong av Mikel Merino. Hade han inte matchats så mycket första fem månaderna av säsongen hade han nog kunnat bidra till mycket i slutet. Spelade finalen i Copa del rey med stora smärtor men lyckades avgöra den via en fin passning som föranledde straffen.

Martin Zubimendi: 7
Årets genombrottsspelare i La Real denna säsong. Defensiv mittfältare som är grym med bollen. Vågar spela ett moget spel trots sin ålder. Passningsfoten är riktigt vass, ”nya Xabi Alonso”. Kommer bli svårt för Illarra att peta honom när han är tillbaka.

Roberto Lopez: 3
Back-up till Silva på offensiva mittfältet men fick inte chansen ordentligt när Silva var borta. Gjorde tre mål under säsongen varav två var direkt avgörande för poäng. Har en bra vänsterfot men inte den spelartyp Imanol vill ha som offensiv mitt tror jag. Lär bli utlånad nästa säsong och sedan får man se efter det. Har en fin framtid framför sig men vet ej om det är i La Real.

 
Yttrar:
Adnan Januzaj: 6
En spelare som kan vara riktig bra när han har sin dag. Tyvärr lite för ojämn och när han väl börjar komma i form blir han ofta skadad. Fixade så vi kom till Europaspel nästa år med en mästerlig frispark till Isak.

Mikel Oyarzabal: 7,5
Startade säsongen riktigt bra och ledde skytteligan ett tag, mycket tack vare fina straffar. När han sedan åkte på en längre skada i slutet av november tappade han efter det. Har inte haft samma fina form och driv i steget i vår. Avgjorde Copa del rey finalen med sin straff. Behöver kliva fram lite mer i stora matcher i la liga för att få högre betyg.

Portu: 6
Yttern som springer och springer. Även om han inte alltid får med sig bollen så vet man att han alltid gör jobbet framåt och bakåt. Stod för djupledslöpningen som gjorde att vi fick straff i finalen av copa del rey, som vi sedan vann.

Martin Merquelanz: 2
Kom tillbaka till La Real efter en succéutlåning till Mirandes i Segunda. Många trodde nog att han skulle vara med och fightas om en startelvaplats. I efterhand kan vi konstatera att han inte ens var nära det tyvärr. Gjorde inga avtryck alls i matcherna han fick spela. Stackare fick lira vänsterback mot Barcelona i storförlusten, inget var hans fel i den matchen.

Ander Barrenetxea: 5
Supertalangen som stannat lite denna säsong tyvärr. Har ett bra skott och är väldigt snabb men har en svår konkurrent i Oyarzabal framför sig. Fått vara lite högerback i år när vi behövt anfalla i slutet av matcher och gjort det bra. Fortfarande ung och han kommer att utvecklas och ta stora steg men denna säsong var inte hans.


Anfallare:
Jon Bautista: 2
Var med på bänken i samtliga matcher och fick 21 inhopp. Lyckades inte göra något mål i la liga och det måste anses underkänt som forward. När han kom in så blev vårt spel mycket sämre och han bidrog inte med något. Fått tillräckligt många chanser nu och det känns som han kommer lämna i sommar, lån eller övergång vet jag inte.

Alexander Isak: 8
17 mål i la liga i riktigt bra. Stod för 14st efter nyår vilket är toppklass. Hade man gett betyg för bara våren hade han fått 10 men i höstas var han alldeles för svag och inget självförtroende alls. Allt släppte när Willian Jose gick till Wolves och han blev uttalad första forward. Här kan man se vad förtroende hos en tränare kan ge resultat.

Carlos Fernandez: 5
Kom in i januari som back-up till Isak. Tog ca två månader att komma i gång på allvar sedan gjorde han tre riktigt bra insatser och hotade Isak om startplats. Då skadade sig Carlos och har inte spelat många minuter sedan det. Ska bli kul att se honom nästa år.


AUPA LA REAL
 

Mikael B@Zebillman2021-05-27 21:03:43
Author

Fler artiklar om Real Sociedad