Lagbanner
Officiellt: Xabi Alonso förlänger med Real Sociedad

Officiellt: Xabi Alonso förlänger med Real Sociedad

”Jag vill växa med detta projektet”. Så beskriver Xabi Alonso sitt val av att stanna i San Sebastian.

Det har vart rykten senaste veckan om att Xabi ska vara huvudkandidat till jobbet i Borussia Mönchengladbach. Tyska BILD var det så gott som klart i veckan att han skulle ta över klubben i sommar. Dock medgav BILD även att det fanns en annan huvudkandidat.

Här under fredagen kom det sköna beskedet att Xabi Alonso väljer att stanna i sitt kära San Sebastian och fortsätta leda Sanse. Det nya kontraktet är skriver fram till 30 juni 2022. Han förlänger alltså sitt utgående kontrakt med ytterligare ett år.
Real Sociedad Sanse leder för tillfället Segunda B. Laget har vunnit elva matcher, spelat lika fyra och förlorat fyra.

Xabi Alonso säger att han väljer att förlänga kontraktet för att han ”vill växa med detta projektet”. Han menar på att han vill hjälpa till att fortsätta utbilda egna talanger från Sanse som ska gå upp i a-laget. Han ser stor potential i många spelare har tränar just nu och vill hjälpa dessa att ta sista steget upp i ett representationslag.

När han skrev på för Sanse från börjar har jag för mig att jag läste att en stor anledning till att han valde just Real Sociedad före Real Madrid var hans fru. Hans fru är skådespelare/modell med basen i San Sebastian och Xabi ska ha sagt ”nu är det hennes tur att bli prioriterad”. Detta är inget jag har bekräftat men det låter ju rätt troligt att även denna gång kan vara en av flera anledningar till att han stannar.

Det många fans spekulerar i är ju hur klubben tänker långsiktigt med honom. Jag är rätt säker på att de vill ha in honom i någon form i första laget. Kommer han gå bredvid Imanol först sedan ta över? Det får framtiden utvisa.

Aupa La Real

Mikael B@Zebillman2021-03-26 21:03:36
Author

Fler artiklar om Real Sociedad