Real Sociedad Sanse klara för Segunda

Real Sociedad Sanse eller b-lag blev ikväll klara för andra divisionen i Spanien. Laget vann sin avgörande play-Off match mot Algeciras CF med 2-1.

Kvällen började med att La Real A vann sin match och tog sig till EL och avslutades med att La Real Sanse är klara för Segunda. En oförglömlig kväll  för klubben och det lär firas en del idag.

Klockan 20.00 startade Play Off-finalen mellan Real Sociedad Sanse och Algeciras CF. Vinnaren i matchen skulle spela i näst högsta ligan nästa år.
Skulle det vara lika i matchen blir det förlängning. Och skulle även den sluta lika hade La Real tagit steget upp pga bättre placering i serien under säsongen. För att slippa straffar får alltså ett lag ett frikort.

Efter en mållös första halvlek blev det mer fart i andra. I den 52e minuten tog Algeciras ledningen genom ett självmål. Ett inlägg från vänster gick förbi alla men den siste försvararen lyckades inte se bollen i tid och fick bollen i huvudet. Det blev en klockren nick som gick i eget mål. Efter detta tog La Real över totalt och började anfalla rejält för att få en kvittering. I den 64e minuten kom kvitteringen efter att Aldasoro kommit runt på kanten och spelat in bollen. Och likt det första målet så styrdes denna in i mål av en försvarsspelare och självmål igen, 1-1.
Sista halvtimmen sedan var väldigt mycket fram och tillbaka. Det kan inte vart lätt att vara domare då bollen gick från straffområde till straffområde hela tiden. Bästa chanser hade La Real men man lyckades inte göra mål. Matchen gick till förlängning.

Första förlängningskvarten var som slutet av matchen, mycket fram och tillbaka. Det skapades inte något av värde direkt. De flesta tv-tittarna och publiken satt och väntade på pausvila då Jon Karrikaburu fick bollen i straffområdet och vände bort sin försvarare. Målvakten kom ut men Karrikaburu lyckades skjuta förbi honom och 2-1 till La Real va ett faktum.

Den andra förlängningskvarten blev väldigt hetsig. Det märktes att Algeciras hade svårt att kontrollera sig när man visste att det var tvungna att göra två mål. Under de första minutrarna försökte de anfalla men kom ingen vart. Sista tio minuter var mest att matchen skulle spelas av. Algeciras borde haft en straff efter 115min men domaren såg inte handsen på La Real.
Slutsignalen gick och La Real Sanse är klara för nästa högsta divisionen 21/22.

Laget har gjort en underbar säsongen under ledning av Xabi Alonso. Såhär i efterhand tror jag han är rätt nöjd med att han förlängde sitt kontrakt för några veckor sedan.

Känns skönt att laget tog sig upp en division till nästa år. De kommer få det tufft i den serien men det är en bra lärdom för våra yngre spelare som vill ta steget till La Liga och första laget. Vi behöver inte skicka spelare på lån i lika hög grad nästa år.

Tack för en underbar kväll och säsong La Real.