Lagbanner
Silly Season La Real *Uppdaterad*

Silly Season La Real *Uppdaterad*

En del kommer hända i La Real under sommaren. Här kan ni följa vilka som kommer in till laget och vilka som lämnar.

Real Sociedad har redan öppnat transferfönstret starkt och det lär fortsätta. Tidigare år har de varit ute på marknaden sent men i år valde klubben att agera tidigt. Här nedan kan ni följa vilka som är på väg in och ut. Och givetvis vilka som är klara för spel i La Real 19/20 eller för annan klubb. 

Senaste nytt skrivs med blå text.

KLARA IN

Modibo Sagnan, MB, Lens.
En ung mittback från Franska Lens i andra divisionen. Han blev klar för La Real redan i vintras men övergången blir först nu i sommar. Spelade en del i höstas och var bra men fått mindre speltid i vår.

Portu, OM, Girona.
En av nedflyttande Gironas bästa spelare denna säsongen. Spelar som offensiv mittfältare.

Alex Remiro, MV, Athletic Bilbao.
En ung målvakt från grannklubben Bilbao. En spelare La Real tror på ska vakta målet i framtiden.

Alexander Isak, F, Borussia Dortmund.
Anfallaren från Sverige som spås en lyssande framtid. Redan nu vid 19 års ålder har han gjort sig ett namn i Europa. Fick till La Real för en billig peng men BVB fick med en klausul att kunna köpa tillbaka han.


Spelare som flyttas upp till A-truppen från Sanse:

Ander Barrenetxea, YM
17 åringen gjorde sig ett namn i La Real under slitet av denna säsong. Fick även göra sitt första mål i La liga. Lär bli fler framöver.

Ander Guevara, IM
Innemitt som fick chanser några matcher denna säsong. Kan spela på alla platser på innemitt.

Robin Le Normand, MB
Spelade ett antal matcher i vintras när laget hade problem på mittbacks sidan. Gjorde det bra och kommer troligtvis vara med att konkurrera om en plats kommande säsong.

Aihen Munoz, VB
Vänsterbacken som petade den inlånade Theo stora delar av vår säsongen. Kommer förmodligen vara nummer ett på vänsterbacken 19/20.


På väg in:

Andreas Skov Olsen, YM,
Nordsjälland Yttern har varit aktuell för La Real några veckor nu. Han sägs ersätta Januzaj. Förhandlingarna har dock legat på is under U21. Vi får se vad som händer under denna vecka.

Martin Ödegaard, YM, Real Madrid
Det talas om ett lån på två år. Real Madrid vill inte sälja sin guldklimp. Hans agent är tidigare La Real spelaren Kvarme och hans sägs puscha för en flytt till SAN Sebastian. Tror detta kan bli klart inom några dagar.
5/7 - Enligt noticias de Gipuzkoa kommer Normannen att presenteras för La Real idag eller imorgon. Han kommer sedan att få en presentation för fansen på söndag tillsammans med alla andra nya spelare. Lånet kommer bli på två år men Real Madrid har chans att plocka hem han redan efter första året.  


Diego Rico, VB, Bournemouth
La Real vill stärka upp vänsterbacken och ha ett alternativ till unga Aihen.

Jefferson Nascimento , VB, Sporting Lissabon
En notis i Baskien för drygt en vecka sedan menade att La Real är ute efter 30 åriga Jefferson. Har ej hört något mer om detta så det är ej troligt.

Borja Mayoral, A, Real Madrid
La Real sägs intresserade av anfallaren från huvudstaden. Var utlånad till Levante gångna säsongen. Sägs bara komma till Baskien om Willian José lämnar. Han är klasser sämre än WJ tycker jag. Så vi hoppas denna övergång ej blir av.

Nacho Monreal, VB, Arsenal
2/7 - Samma saga denna sommar, rykten om att La Real ska försöka locka hem Monreal till Spanien efter några år i England. Som tidigare nämnts vill Real Sociedad få in en rutinerad vänsterback som kan konkurrera med Aihen. Troligtvis blir det samma utgång som tidigare år och Monreal lär stanna i Arsenal något år till tror jag.

Pedro Rebocho, VB, Guingamp
5/7 - Åter en vänsterback som kommer upp på tapeten. Portugisen stod för 36 matcher i Ligue 1 denna säsong.
Jag tror man ska ta detta rykte med en nypa salt men det märks att Olabe och Aperibayär ute på marknaden och letar efter en vänsteback.

 

Klara Ut:

Juanmi, YM, Real Betis
Ytter väljer att gå vidare i sin karriär och flyttar till Betis. Lycka till och tack för allt.


På väg ut:

Willian José, A
Ständiga rykten denna sommar om att han ska lämna. Har en utköpsklausul på drygt €70M. Real Sociedad äger 70% av honom så vi får ej hela beloppet vid försäljning. Det kommer in olika nyheter om lag som är intresserade var och varannan dag. Hoppas verkligen han stannar då han är en viktig spelare för oss.

Adnan Januzaj, YM
En speedkula på kanten som är riktigt vass i sina bästa stunder. Skulle kunna blomma ut till en världsklasspelare om han blev mer jämn. Belgarens framtid i La Real är dock osäker, främsta anledningen är hans skadehistorik. Klubben är trötta på att han spelar max 20 matcher per år men letar inte aktivt efter klubb som vill köpa han. Fortsättning följer.

Diego Llorente, MB
Mittbacken har en fin säsong bakom sig och det belönades med en plats i landslaget nyss. Detta gör att flera lag intresserar sig för honom. Främst kommer intresset från PL och en av klubbarna ska vara Everton.

Gero Rulli, MV
En målvakt som är bländande i vissa stunder och hänger tvätt i nästa. La Real tycker han fått tillräckligt med chanser och väljer troligtvis att satsa på unga Remiro och Moyà. Monaco är intresserade.

Ruben Pardo, IM
Det har kommit in rykten om att Tyska Frankfurt är intresserade av innermittfältaren som den magiska högerfoten.

Jon Bautista, A, (Lån)
Anfallaren från zubieta som fick göra några matcher i år måste få mer speltid. En målskytt av rang när han spelat i Sanse..
5/7 - Bautista kommer gå på lån till Belgiska KAS Eupen.


Kevin Rodrigues, VB (Lån)
Spelaren har varit i Real Sociedad länge nu och ej fått sitt genombrott. Klubben vill låna ut han och se om han kan utvecklas med mer speltid.

Mike Billman@Zebillman2019-07-05 08:50:00
Author

Fler artiklar om Real Sociedad