Tufft läge i Europa League

Efter förlusten i går borta mot Ac Monaco har Real Sociedad satt sig i ett svårt läge inför sista matchen. Laget har dock allt i egna händer men måste vinna mot PSV hemma i sista matchen.

Matchen igår borta mot Monaco hade två helt olika halvlekar. I första halvlek tror jag inte ens Real Sociedad hade kommit ut från omklädningsrummet för det var nog den sämsta halvlek jag sett denna säsong. Vi slarvade i uppspel och tog inte några löpningar för varandra. Att Monaco ”bara” lyckades att göra två mål ska vi vara glada för. Enda ljuspunkten i första var Adnan Januzaj på kanten som gjorde lite delikatesser. Han stod bland annat för en fin vändning och en perfekt genomskärare till Alexander Isak när svensken gjorde lagets enda mål. I halvtid stor det 2-1 till hemmalaget.

Andra halvlek spelade baskerna upp sig lite och hade några fina anfall men avsluten ville inte gå in i mål. Bästa chansen hade Isak i mitten av andra halvlek när han fick ett fint inspel av Merino och avslutade på ett men målvakten styrde bollen strax utanför stolpen. Här fick vi se ett piggt inhopp av Barrentxea som orkade ungefär 25 min innan han blev lite väl trött. Vi fick tyvärr aldrig någon riktig slutforcering utan Monaco kunde vinna komfortabelt trots en utvisning i slutet.

Med en kvart kvar av matchen fick Alexander Isak lämna planen pga skada. I en löpning stannade han upp och tog sig lite för baksidan. Olika spanska medier har här på morgonen rapporterat om olika längd på frånvaron för svensken. Vi får helt enkelt avvakta och se vad klubben går ut med under dagen.

Ac Monaco tog hand om fösta platsen i gruppen via vinsten igår och kan spela utan press i sista matchen mot Graz. För Real Sociedad väntar dock en riktig nagelbitare hemma mot PSV i sista gruppspelsmatchen. PSV vann igår och tog över andra platsen som är sista placeringen för att ta sig vidare till slutspel. Holländarna har åtta poäng medan Real Sociedad står på sex poäng. Detta innebär att La Real måste gå för vinst om man vill kvalificera sig för slutspelet. Om man skulle vinna matchen kommer man lottas mot något lag från Champions League.