Veckans La Real: Barca försöker locka till sig vår ytter

I veckans la real kommer jag ta upp segern mot PSV, storförlusten mot Betis och kontraktsförlängningen av den oönskade vänsterbacken. Plus vem är det Barcelona vill försöka sno.

För en vecka sedan spelades den avgörande matchen i Europa League hemma mot PSV. La Real hade allt i egna händer om man skulle gå vidare men var tvungna att vinna matchen. Matchen slutade med seger 3-0 efter att matchen helt formats i baskernas händer. En ganska jämn första halvlek slutade med ett fint anfall från hemmalaget där Januzaj sköt på handen på en spelare i PSV och straffen var solklar. Mikel Oyarzabal steg fram och gjorde enkelt 1-0 någon minut innan pausvilan och det psykologiska målet blev avgörande. I andra halvlek backade hemmalaget hem och lät  holländarna ha bollen utan att skapa någon direkt farlighet. I minut 62 bjöds Real Sociedad på 2-0 målet och där dog matchen. Målet kom till efter att en defensiv mittfältare i PSV skulle vända upp men såg inte att en vitblå spelare kom och snodde bollen och spelade fram en helt fri Oyarzabal som inte gjorde något misstag. Under sista halvtimmen hann en PSV spelare bli utvisad och Sörloth drog till en riktig projektil i krysset på övertid och matchen slutade 3-0.

Lottningen till EL gick av stapeln i måndags och vi visste att det skulle bli något lag från Champions League som vi skulle få. Lotten föll på det tyska laget RasenBallsport Lepzig eller laget som är mer känt som RB Leipzig. Alexander Isak kommer alltså ställas mot Emil Forsberg. Första matchen spelas den 17e februari i Tyskland.

Helgens match i Sevilla vill nog alla vitblå supportrar snabbt glömma. Matchen mot Betis skulle bli en enkel seger för hemmalaget efter att baskerna inte kommit upp i nivå. I första halvlek var det ganska jämt med lite övertag för Betis men efter att Remiro stått för ett konstigt agerande och sprungit ut från sitt mål fick Betis öppet mål och kunde göra 1-0. I andra halvlek var det inget snack om saken och 4-0 var rättvist och det kunde kanske to.m blivit något till.
Det enda man får ta med sig från denna match är att det är kul och se våra gamla spelare som Willian Jose, Sergio Canales och Juanmi vara i storform. Alla tre var starkt bidragande orsak till vinsten.

Under början av denna vecka nåddes vi av nyheten att vår vänsterback Aihen Munoz förlängt sitt kontrakt till 2024. Det var ett glädjande besked efter den fina hösten han gjort. Backar man bandet sex månader så tror jag ingen såg detta komma. I mitten av augusti stod det klart att klubben skulle satsa på Monreal och Rico som vänsterbackar medan man letade efter en klubb att låna ut Munoz till. Den egenfostrade Munoz valde dock att tacka nej till några erbjudanden och var fast besluten att bevisa att han kan ta en plats i San Sebastian. Det dröjde dock någon vecka innan både de givna vänsterbackarna var skadade och Imanol fick spela Munoz. Efter det har han vart given som vänsterback utom när han vart avstängd eller det har varit rotation i laget.

Igår var det återigen en veckomatch i Copa del Rey. Vi åkte iväg för att möta Zamora CF och vann lätt med 3-0. Målen gjordes av Guridi, Turrientes och Oyarzabal. Det mest glädjande under matchen var att vår kapten Asier Illarramendi gjorde säsongsdebut. Han spelade från start och fick leda laget in på planen i början. Vackert och se efter hans skadehistorik.

Snart är det dags för januari och med det kommer alla rykten. Nu senaste veckan har det vart mycket rykten om Januzaj och Alexander Isak. Belgaren Januzaj ska tydligen vara på tapeten för FC Barcelona då hans kontrakt går ut i sommar. Katalanerna försöker värva honom som bosman så man slipper övergångssumman. Jag kan helt förstå varför då han gjort en fin höst men vågar de satsa på ytterligare en anfallare som är lika skadebenägen som Dembele(?). Vår käre svensk Alexander Isak ryktas ju vara på väg till alla PL klubbar som är i topp 6 i stort sett. Varje dag läser man om något nytt engelska lag som vill ha honom eller en gammal lirare som tycker sitt lag ska värva svensken. Jag hoppas och tror att Isak stannar åtminstone fram till sommaren och spelar klart säsongen i San Sebastian.