Lagbanner
Veckans La Real: Höstsummering

Veckans La Real: Höstsummering

Eftersom det var ett tag sedan jag skrev här nu tänkte jag försöka mig på en liten summering av hela hösten. Efter 14 omgångar ligger vi på en andra plats i La liga efter Real Madrid.

Efter att en tredjedel att serien spelats ligger Real Sociedad på en andra plats med 29 inspelade poäng. Enda förlusten under säsongen kom i premiären bort mot FC Barcelona (4-2). En stor anledning till att man gått så bra i serien tycker jag är att man fixat till sitt försvarsspel mycket under sommaren. Förra säsongen släppte vi in många mål och framförallt onödiga mål som kom till på att vi gjorde misstag, detta har minskat väldigt mycket denna säsong.

Alex Remiro i mål är en stor anledning till att vi släppt in så få mål. Han har gjort flera matchavgörande räddningar plus att han ingett ett stort lugn längst bak i ledet hos oss. När försvarsspelarna är i trångmål finns han alltid tillgänglig med fötterna och vi vågar använda honom mycket i uppspelsfasen. Här under inledningen av säsong har Remiro hållt nollan i 8 matcher av 12 som han spelat. Detta gör att han leder målvaktsligan i mest nollor i la liga.

Under oktober månad valdes Robin Le Normand till La Ligas bästa spelare. Det är han verkligen värd efter att spelat så mycket under två säsonger och han ger alltid allt för laget.

Europa League har inletts på ett helt okej sätt för oss. Efter fyra matcher ligger vi på en andra plats i gruppen. Vi har vunnit en match medan vi spelat lika tre stycken. Imorgon möter vi gruppettan Monaco och den matchen kan bli viktig för oss om det ska bli vidare spel i EL. Prestationerna i Europa har varierat mycket och vissa matcher har vi haft mycket boll medan andra har vi haft lite. Matchen mot PSV ska vi vara glada att vi fick en poäng och hemma mot Graz borde vi vunnit ganska klart.

Skadelistan i höst var varit lång men vi har klarat oss väldigt bra trots att vi sällan kunnat spela med samma lag i flera matcher i följd. En sak som gjort att vi kunnat prestera på topp är att vi har en bred trupp med många olika alternativ.

Denna säsong i La Liga har vi använt oss av 13 egna spelare i a-laget. Vilket visar på den fina ungdomsverksamhet vi besitter på Zubieta. De spelarna som kommer från de egna leden är: Zaldua, Elustondo, Aihen Munoz, Gorosabel, Pacheco, Zubeldia, Zubimendi, Guridi, Turrientes, Oyarzabal, Barrentexea, Lobete, Guevara. Utöver dessa 13 spelare har även Le Normand och Navarro spelat med Sanse innan de kom till a-laget.

Vår kapten Asier Illarramendi har ännu inte hunnit spela en enda minut i årets la liga. Han dras fortfarande med stora skadebekymmer. Som supporter lider man verkligen med honom då han är en underbar person och ledare för laget. Hoppas han är tillbaka på planen snart.

Förhandlingar om nytt kontrakt med Adnan Januzaj håller på. Hans kontrakt går ut till sommaren men efter en bra höst där han varit hel och inte drabbats av massa skador har man kunnat se hans kvalité. Klubben är positiva till att man ska kunna nå en överenskommelse. Jag hoppas verkligen att han kommer stanna för man märker att han och Alexander Isak trivs bra tillsammans, både på planen och utanför.

Aupa La Real      

Mikael B@Zebillman2021-11-24 17:28:45
Author

Fler artiklar om Real Sociedad