Lagbanner
Veckans La Real: Lika formstark som Isak

Veckans La Real: Lika formstark som Isak

Kapten Illarramendi är tillbaka från skada och med i truppen i kvällens match mot Levante. Alexander Isak jagar Griezmann och Nihat och vem är lika formstark som Isak? Detta plus lite annat av som hänt hos La Real vecka nio.

I kvällens match mot Levante är Asier Illaramendi tillbaka i truppen efter att ha missat både Man Utd och Real Madrid pga. lättare skada. Kaptenen har tagit tillbaka sin plats i startelvan efter sitt långa skadeuppehåll. Men frågan är om han petar både Guevara och Zubimendi ikväll?
Vi kan även räkna med att Mikel Merino är med i startelvan efter att missat matchen mot Real Madrid pga. avstängning.

Det har gått att läsa en del om Alexander Isak och hans jakt på målrekordet i Real Sociedad på 2000 talet. Isak har gjort 12 mål denna säsong och jagar Griezmann som gjorde 16 mål säsongen 13/14. Men om svensken vill bli den bäste måste han gör ytterligare 11 mål (23st) som innehavs av turken Nihat Kahveci från 02/03.

Likt många av de yngre spelarna från egna leden som gått upp till a-laget väljer nu Real Sociedad att förlänga med Urko Gonzalez de Zarate. Den långa mittbacken skriver nytt kontrakt fram till 2026. Vill du läsa mer om honom kan du göra det här: https://www.svenskafans.com/spanien/sociedad/langden-gjorde-han-till-mittback-625905

Måndagens sena match mot Real Madrid slutade 1–1. Resultatet får vi vara nöjda med trots att vi ledde länge med 0-1. Vårt mål gjordes av Portu på en fin nick från inlägg av Monreal. Har sett målet några gånger och kommit fram till att det är riktigt skickligt att få den på mål med tanke på hur han har huvudet. Detta var för övrigt första matchen på länge i La Liga som Isak gick mållös. Hoppas det var en tillfällighet och han nätar ikväll igen.

Jon Karrikaburu, lägg det namnet på minnet. En 18 årig forward som just nu gör succé i tredjelaget hos Real Sociedad. Hans form är om än bättre än Alexander Isak och han har gjort 18 mål på 18 matcher just nu. I helgen hoppade han in med ca 15 min kvar. Real Sociedad låg under med 0–2 men han gjorde två mål och matchen slutade kryss. Klubben sägs göra allt för att få honom att skriva på ett längre kontrakt.

Sedan vill jag skriva några ord om en gammal favoritspelare i Real Sociedad som just nu spelar i Segunda. Ruben Pardo blev nyss utsedd till månadens spelare i Segunda och spelar för Leganes. Synd att David Moyes förstörde honom när han var på uppgång. Hoppas han tar sig tillbaka till toppen för vilken magisk högerfot grabben har.

Aupa La Real
 

Mike Billman@Zebillman2021-03-07 13:04:24
Author

Fler artiklar om Real Sociedad