Veckans La Real: Skadeläget inför CdR Finalen

Denna vecka tar jag upp bland annat förlusten mot Barca, månadens MVP och skadeläget inför finalen med mera.

Söndagens match mot FC Barcelona var en ensidig historia uppe i Baskien. Barca var det bättre laget från start till mål. Det tog 37 minuter innan ”hemmasonen” Griezmann gjorde det första målet. När domaren sedan blåste av matchen så stod det 1–6 på resultattavlan. Den enda ljusglimten i matchen var Barrenetxeas kanon i krysset. Som inbytt högerback tog han en fin löpning och sköt en riktig pärla. Detta är en match vi glömmer direkt och bara blickar framåt mot en förhoppningsvis bättre cupfinal den 3e april.

Mars månads mest värdefulla spelare i Real Sociedad blev Mikel Merino. Efter varje match får fansen rösta på matchens spelare på hemsidan. Och vid slutet av varje månad görs en sammanställning där man ser vem som vart bäst sett till hela månaden.

Real Sociedad valde att förlänga kontraktet med Sanse tränaren Xabi Alonso. Hans kontrakt skulle gått ut efter säsongen men klubben och han själv kände att de inte är klara med varandra och han förlängde med ett år. Det nya kontraktet är skrivet till 30 juni 2022.

Mycket i veckan har varit om cupfinalen som spelas direkt efter landslagsuppehållet. Det har kommit upp mycket videos på Twitter och Facebook där diverse fans av Real Sociedad skickar sina lyckönskningar inför finalen (Julen Aguinagalde, Handboll. Lucas Eguibar, Snowboard. Gorka Otxoa, Skådespelare och många fler). Det är 34 år sedan Real Sociedad senast vann en titel och det var Copa Del Rey när man vann mot Real Madrid. Så man märker att många fans verkligen längtar efter en titel att fira i San Sebastian.

Skadeläget inför finalen är fortfarande oviss för vissa. David Silva kommer vara spelklar vilket är riktigt skönt då han är en enorm viktig spelare. Men om Aritz Elustundo och Nacho Monreal kan spela är fortfarande oklart. Klubben gör att för att få dessa två spelklara till finalen men är ganska tystlåtna kring hur rehaben går. Enligt olika rykten utifrån så är det mer troligt att Monreal kommer vara med än Aritz.

Landslagskoll:
Alexander Isak spelade 90 minuter för Sverige mot Georgien i torsdags. Han såg pigg ut både offensivt och även i sina löpningar defensivt. Synd han inte fick göra ett mål på någon av sina chanser. Hoppas han får spela imorgon igen för att sedan vilas på onsdag inför Cupfinalen på lördag.

Mikel Oyarzabal spelade 18 minuter för Spanien mot Grekland. Ett Spanien som ”bara” fick 1-1 trots stort bollinnehav. Oyarzabal hade inte mycket ytor att skapa något på men fick ett halvläge som han inte riktigt fick träff på.

Martin Zubimendi spelade 58 minuter i U21 Em för Spanien mot Slovenien. Efter en mållös första halvlek satte Spanien fart i början av andra och gjorde två mål inom tio minuter innan Zubimendi byttes ut. Laget vann tillslut med 3-0. Ander Barrentxea satt på bänken hela matchen.

Adnan Januzaj fick sitta hela matchen på bänken i Belgiens vinst med 3-1 mot Wales.