Lagbanner
Veckans La Real: Sommarsummering

Veckans La Real: Sommarsummering

I dagens veckans La Real kommer jag försöka mig på att summera vad som hänt i klubben under sommaren.

Nyförvärv och spelarförluster:
Det stod tidigt klart att reservkeepern Moya inte skulle få ett nytt kontraktsförslag och klubben var snabbt ute på marknaden och kollade av vad man kunde finna. Efter lite olika rykten fram och tillbaka slutade det med att man värvade in den 29 årige Australiensaren Mathew Ryan från Brigthon. Han spenderade senaste halvåret i Arsenal och jag tror detta kan bli en bra värvning. Han kommer att spela andra fiolen i början men har goda chanser att kunna konkurrera med Remiro på sikt. Just nu är han dock skadad och kommer inte vara med i truppen inledningsvis av säsongen. 
Den andra spelaren la real tagit in är vänsterbacken Diego Rico från Bournemouth där han varit sedan 2018. Klubben sa även här tidigt under sommaren att man ville förstärka på vänsterbacken då Monreal börjar komma till åren och Aihen inte varit så bra som klubben hoppats på. 
Med de två nyförvärven har klubben tagit in spelare på de positioner man kände att det var mest behövligt att få in konkurrens. Det går dock att läsa av att klubben fortfarande sonderar marknaden efter någon/några nya spelare innan fönstret stänger. Det känns dock som att man inte kommer att ta in vem som helst till denna grupp. 

På minussidan kan vi räkna målvakten Moya som inte fick förlängt kontrakt och nyss kom det även fram att vi lånar ut både Merquelanz och Kevin Rodrigues till Rayo Vallecano. Sedan kan man även veta om att istället för att låna ut Luca Sangalli och Roberto Lopez har de fått ta ett ”steg” tillbaka och spelar i Real Sociedad Sanse säsongen som kommer.

Kontrakt:  
Den stora nyheten under sommar är att Alexander Isak förlängde sitt kontrakt till 2026. Han höjde sin utköpsklausul till ca 1 miljard vilket känns väldigt skönt för oss supportrar då det vart mycket rykten. Med det sagt tror jag inte att ryktena kommer ta slut men vi får väldigt mycket cash om någon vill ha svensken. Sedan har även vår outtröttliga mittfältare Jon Guridi förlängt kontraktet till 2024. 
Det vi alla supportrar väntar på är hur det kommer gå med Adnan Januzaj. Spelaren har kontrakt över säsongen som kommer men olika rykten kommer hela tiden om det ska bli en fortsättning i Baskien eller inte. Under den senaste veckan har det kommit rapporter om att klubben vill förlänga med belgaren då man anser att han tillför mycket när han är skadefri. Hoppas han skriver på ett nytt kontrakt och får vara skadefri en hel säsong. Han har en enorm potential när han får spela kontinuerligt.

Landslag:
Ganska snart efter att säsongen tog slut för klubben åkte Martin Zubimendi iväg för att spela slutspel i u21 em. Först spelade han 120 minuter i kvartsfinalen mot Kroatien där Spanien vann med 2-1. Sedan fick han spela 90 minuter i semin där det tyvärr blev förlust mot rivalen Portugal med 1-0. 
Efter u21 EM var det dags för seniorerna att spela även EM. Klubben skickade iväg två spelare som var med och det var svensken Alexander Isak och spanjoren Mikel Oyarzabal. Alexander fick mycket speltid medan Oyarzabal fick ägna sig mest åt inhopp plus någon match från start. 
Sista mästerskapet för våra spelare blev OS i Tokyo. Fyra spelare var uttagna fördelat på två länder. Oyarzabal, Zubimendi, Merino för Spanien och Sagnan för Frankrike. Frankrike hade ingen bra turnering och åkte ut i gruppspelet medan Spanien tog sig till final och förlorade där mot Brasilien i förlängningen.

Försäsongen:
Real Sociedad har spelat fem matcher under försäsongen där man vunnit tre och förlorat två. Spelaren som jag anser stuckit ut mest under dessa matcher är Januzaj som sett pigg ut. Sedan har det även varit härligt att se Pacheco och Navarro i spel som båda är uppflyttade från Sanse.
Sedan måste jag skriva och det tråkiga som hände i matchen mellan Az och La Real. En boll som gick ut till inkast och det var inte ens en närkamp men anfallaren Carlos Fernandez jagade en motspelare sedan hoppade han bara till och man förstod att något var fel direkt. Efter någon dag visade det sig att korsbandet var av och han blir borta ca 9 månader sägs det. Detta har öppnat för en del spekulationer men efter att Willian José gjort bra ifrån sig under matcherna kan det bli så att klubben behåller brassen fram till åtminstone januari. 

Inför helgen:
Ligapremiären för La real är på söndag mot Barcelona på Camp Nou. Jag har dock inte en aning om hur Imanol tänker inför denna match. Tre ordinarie spelare är inte ens tillbaka i träning med laget efter OS och Isak kom sent till samlingen eftersom han spelade EM. 
Oyarzabal, Zubimendi och Merino ska enligt uppgifter återvända till truppen under fredagen men om det blir uttagna till matchen är osäkert, eller om de ens är redo. 

Aupa La Real

Mikael B@Zebillman2021-08-12 20:45:55
Author

Fler artiklar om Real Sociedad