Lagbanner
Veckans La Real: Stortalangen förlänger

Veckans La Real: Stortalangen förlänger

I veckans La Real tar jag upp förlängningen av anfallstalangen, matcherna mot Eibar och Huesca och vem som måste träda fram i slutet.

Vi börjar denna vecka med väldigt glädjande nyhet i att Jon Karrikaburu förlänger med Real Sociedad. Den stora anfallstalangen som så sent som för tre veckor sedan hade gjort flest mål i Spaniens högsta ligor framför bland annat nummer två Messi väljer att stanna i San Sebastian. Jon Karrikaburu Jaimerena som han heter är 18 år och ses som ett stort framtidsnamn i Spanien och har redan lockat till sig stort intresse av bland annat Athletic och Barcelona. La Real sägs ha satt en hög utköpsklausul för att skrämma bort intressenter men det är inget som blivit officiellt ännu.  

Glädjande var även att David Silva var tillbaka från skada i lördagens match mot Huesca. Tyvärr kunde han inte bidra till ett gott resultat men jag tror han blir viktig i slutskedet.

Angående matcher vi spelat i veckan så börjar jag med det baskiska derbyt mot Eibar i måndags på den fina arenan Ipurua. Matchen slutade 0-1 och vi fick med oss tre livsviktiga poäng i kampen om Europaspel. Den enda målskytten i matchen var svensken Alexander Isak som lyckades skjuta tunnel på målvakten från någon meters avstånd i slutet på första halvlek. Denna match kommer inte gå till historien som någon underhållande match utan snarare en match som bara skulle spelas av och få med tre poäng hem. Det kändes ganska energilöst i matchen från La Reals sida och det är inget gott tecken tyvärr inför slutstriden.

Andra matchen denna vecka var mot Huesca borta som var i stort behov av tre poäng i bottenstriden. Här hoppades jag att man skulle laddat om batterierna för att komma med ny energi och våga spela ut efter ett segt derby. Tyvärr hade jag helt fel och det kändes som energin blivit ännu mindre. Det blev en match som var ännu sämre än Eibar i måndags. Vi lyckades hålla nollan tills minut 88 då vår gamle spelare Sandro Ramirez drog en fin frispark som Aritz tyvärr styrde in med huvudet. Efteråt lyckades vi inte skapa något av värde. Tyvärr fick vi åka hem till baskien med noll poäng i bagaget men i ärlighetens namn var vi inte värde något heller.

Imanol har nu en jätteviktig uppgift i veckan att hitta ny energi till gruppen inför slutspurten i ligan. Vi har haft lite tur med andra resultat det senaste som gör att vi fortfarande är kvar på 5e plats i ligan.

En liten egen reflektion såhär på måndagen är att jag hoppas att en spelare som kan bli en joker träder fram här snart. Eller kan man kalla honom för en joker när han vart i laget så länge. I vilket fall har han inte alls vart sig själv på senare tid och jag tror han måste prestera nu i slutet om han ska vara kvar hos oss ett tag framöver. När han har "sin" dag så är han underbar att beskåda och varför inte ta fram det nu. Jag talar givetvis om Adnan Januzaj som ibland kan vara outstanding på planen. Men som sagt händer det allt för sällan nu för tiden. Så snälla Adnan gör mig en tjänst och visa här de sista matcherna vad du går för.   

AUPA LA REAL

Mikael B@Zebillman2021-05-03 17:59:40
Author

Fler artiklar om Real Sociedad