2021-01-16 15:00

Bologna - Hellas Verona
1 - 0

Vänder trenden för Eibar ikväll?
Blir det något målfirande för Eibar ikväll?

Vänder trenden för Eibar ikväll?

Eibar som började säsongen på ett väldigt imponerande sätt har efter juluppehållet helt och hållet tappat formen. Man har förlorat de 8 senaste matcherna och man hoppas givetvis att den dåliga trenden ska vända ikväll, då man åker till Andalusien för ett bortamöte med Granada.

Det är svårt att veta vad den dippande formen beror på, fenomenet är dessvärre ganska vanligt. Nykomlingar brukar rent generellt vara starkare på hösten än på våren, men om det fortsätter så här kommer nedflyttningen vara ett faktum. På spelarsidan har den varit en förändring som varit kännbar och det var den viktiga försvarsgeneralen Raul Albentosa som lämnade oss för att istället spela för Derby County i den engelska andradivisionen. Det är såklart en väldigt svår förlust av spelare för en klubb som Eibar. Men och andra sidan så finns det ändå kvalificerade spelare som kan ersätta på mittbackspositionen i form av Raul Navas och Borja Ekiza.
Ofta när lag förlorar många matcher i sträck så beror det på att försvarsspelet inte fungerar som önskat, det är inte riktigt fallet i dagens Eibar även om laget inte lämnat en match med en hållen nolla på ett tag. I de flesta matcherna släpps det inte in mer än 1-2 mål, det är snarare målfabrikationen som har fallerat. Anfallsspelet har de senaste matcherna varit under all kritik och på de 5 senaste matcherna har det endast gjorts 1 mål. Det är ett facit som inte alls duger och förhoppningsvis lossnar det ikväll.
När det gäller Granada så har dem varit en besvikelse hittills under säsongen, laget ligger på en 19:e plats och har endast plockat hem 22 poäng. Klubben är ägd av Pozzo-familjen som även äger Udinese och Watford, således har klubben tagit in en del folk från de båda klubbarna.

Förväntad uppställning:
Manu del Moral
Arruabarrena
Capa - Errasti–Dani Garcia– Saul
Lillo – Raul Navas – Ekiza – Boveda
Irureta
 
Redaktionens tips: 0-1, Del Moral
Matchinfo:
Tid: 22:00 lördagen den 21 Mars
Plats: Estadio Nuevo Los Cármenes
TV: C-More Sport

Jakob Freberg2015-03-21 14:20:00
Author

Fler artiklar om Eibar