Vonovia Ruhrstadion, 2022-08-21 17:30

Bochum - Bayern München
0 - 7

Bayern München körde över Bochum 7-0, revanscherar sig från förra säsongen fiasko

Bayern München städade av ett chanslöst Bochum, 7-0, och har nu gjort 15 mål på de 3 inledande matcherna i Bundesliga vilket är ett rekord. Med 9 olika målgörare kan en säga att saknaden av en klassisk nummer 9:a inte känns oerhört stor.

Som väntad tvingades Julian Nagelsmann till en del förändringar, Jamal Musiala missade matchen som en försiktighetsåtgärd och vänster springaren Davies hölls utanför matchtruppen på grund av en lättare muskelskada. De Ligt, Sané och Coman, samtliga fanns i startelvan för respektive ligapremiär från start, Hernandéz som vänsterback, annars en ordinarie startelva från Nagelsmann.

Matchen hann knappt börja innan Leroy Sané vackert vek upp bollen i krysset med högerdojan efter flitigt kortpassningsspel. Bayern tog ett tydligt grepp om matchen inledningsvis och det dröjde inte länge innan De Ligt dunkade dit 2-0 målet på Kimmich hörna, drömdebut. Som vi sett tidigare var Bayern skickliga att slå ut första pressen och därefter fanns det stora ytor att operera på, ågot Bayern utnyttjade till max. Både Kingsley Comans 3-0 mål och Sadio Manés 4-0 mål kom från flygande Bayern kontringar, där Bochum försvaret var oorganiserat och vilset.

4-0 i halvtid, men Bayern ville mer. Fortsätter den andra halvleken som den första slutade. Total dominans, lekstuga, där de offensiva krafterna gjorde lite vad dom ville. Coman sprang hem en straffspark som Sadio Mané konverterade, som första gången sedan februari 2020 togs hand om av en annan än Robert Lewandowski. Nagelsmann skulle, som han gjort tidigare, lufta truppen under den andra halvleken. Noterbart att han gav den unge talangen Gabriel Vidovic cirka 20 minuters speltid, en chans han tog vara på då han vackert spelade fram Gnabry som satte slutresultatet 7-0.

Nagelsmann och hans mannar har minst sagt börjat säsongen på ett lovande sätt där alla spelare känns involverade. Ska bli kul att se vad detta “nya” Bayern kan göra mot nuvarande liga tvåan Borussia Mönchengladbach nästkommande Bundesliga omgång.