Allianz Arena, 2023-02-11 15:30

Bayern München - Bochum
3 - 0

Rutinseger för Bayern München inför viktiga kommande veckan - Besegrade VfL Bochum hemma på Allianz Arena

Bayern München visade upp klass inför hemmapubliken idag när man besegrade bottenlaget VfL Bochum med 3-0. Perfekt resultat att ta med sig till tisdagens stormatch mot PSG.

Sammanfattning:
Under de första 20 minuterna av matchen fick VfL Bochum knappt röra bollen. Bayern tog kontroll om matchen från minut 1 och var dessutom nära att ta ledning ett par gånger. Leroy Sané och maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting fick varsin målchans som ingen av de lyckades utnyttja.

Bayerns anfallsspel satt inte helt perfekt i den första halvleken, men vad passar inte bättre då än att Thomas Müller kliver fram och gör ett klassiskt ‘’Thomas Müller-mål’’. Bochums högerback Saidy Janko stod för en väldigt snål hemåtpassning som Müller snappade upp. Efter lite strul kunde Müller tillslut lägga in bollen i öppet mål vilket innebar att hemmalaget tillslut fick gå till halvtidsvila med 1-0.

Svårigheterna i anfallsspelet fortsatte i den andra halvleken. Trots det lyckades Bayern utöka till 2-0 i den 64:e minuten efter ett mönsteranfall. Helt plötsligt hade Bayern show inför hemmapubliken då man bara rann igenom Bochums mittfält och försvar. Det började från mittplan då Sané väggspelade och skapade en stor yta att löpa på. När han var framme vid straffområdet fick Musiala bollen som i sin tur hittade ut till Kingsley Coman som tryckte in 2-0 till hemmalaget.

I matchens 72:a minut fick Serge Gnabry chansen från straffpunkten efter att han själv blivit nedtacklad i straffområdet. En chans som Gnabry tog väl hand om då han sköt stenhårt nere i vänsterhörnet. Ett väldigt viktigt mål för Gnabry då han är en spelare som verkligen behöver bygga upp sitt självförtroende.

Idag fick vi se en spelare i Bayern född 2005 göra sin debut i Bundesliga. Detta är en tysk som delar samma efternamn med en person som vi är väl bekanta med, nämligen Ibrahimovic. Förnamnet är Arijon och inte Zlatan dock. Hur som helst, Arijon Ibrahimovic var nära ett par gånger om att utöka till 4-0. Coman skickade in en boll i boxen som Ibrahimovic var framme på. Bochums målvakt stod dock för en monsterräddning, och några minuter senare räddade han dessutom Ibrahimovics nick som kom från en hörna.

Inget debutmål blev det för Arijon Ibrahimovic, men en 3-0-seger kunde hemmapubliken fira när domaren hade blåst av matchen. Bra med positiva känslor inför tisdagens möte mot PSG!

Tankar om matchen:
Även om spelet kanske inte var det bästa vi sett från Bayern München i dagens match så vinner man med 3-0 och gör vad som krävs. Eftersom VfL Bochum aldrig riktigt hotade så kändes det som att hemmalaget hade god kontroll på matchen trots att allt inte stämde i anfallsspelet. Leon Goretzka gör i mitt tycke en strålande insats i Kimmichs frånvaro. Han var i princip överallt på mittfältet och visade prov på fina defensiva kvaliteter. Kingsley Comans inhopp visar återigen att det inte finns något annat alternativ än att ha med honom i startelvan. Det känns som det händer något så fort han rör bollen.

På tisdag är det äntligen dags för Champions League igen. Bayern München är först ut i åttondelsfinalerna då man på tisdag ställs mot PSG. PSG möter i skrivande stund AS Monaco i ligan, och i laguppställningen hittar vi ingen Kylian Mbappe, Lionel Messi eller Marco Verratti. Tre nyckelspelare som för PSG hade varit väldigt tungt att inte ha med på tisdag. Det sägs att Mbappe kommer missa matchen, medans Messi och Verratti hittills är frågetecken. Det spekuleras dock mycket om att detta bara är ett spel från PSG:s håll och att alla tre tillslut kommer starta. Återstår att se hur det blir med det.

För Bayerns del finns det också många frågetecken om hur Julian Nagelsmann kommer formera sin startelva. Han är väldigt bortskämd med alla spelare han har att välja på. Det finns väldigt många olika kombinationer som han hade kunnat ställa ut på plan. En stor fråga är om det kommer bli trebackslinje eller fyrbackslinje. Detta och mycket mer kommer diskuteras i tisdagens rapport inför matchen!