Guide till Hertha Berlin

Hertha-supportern Alexander Carlsson återkommer här med en informativ artikel om hur du tar dig till Berlin och Herthas matcher. . Vill du se Hertha spela match på Olympiastadion? Då skall vi försöka hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din resa till Berlin. Som bekant spelar Hertha sina hemmamatcher på Olympiastadion. Arenan kan ta emot 74 244 åskådare. Olympiastadion har belönats med fem stjärnor av fem möjliga utav Uefa.

Hur tar man sig till Berlin?

Numera flyger lågprisbolagen Air Berlin, Ryanair och Germanwings från Sverige till Berlin. Har man inte möjlighet att använda någon av dessa så flyger även Lufthansa och SAS till Berlin. För Herthaners bosatta i södra Sverige finns det bussbolag som ordnar resor till den tyska huvudstaden. Bolag, priser och avgångar hittar ni på Internet.

Hur får man tag i biljetter?

Biljetter till Hertha går att köpa via internet. Det krävs att du har kreditkort. Något medlemskap i Hertha behöver man inte ha. Var uppmärksam på att biljetter köpta över internet inte skickas till Sverige utan får hämtas ut vid Olympiastadion.

Bäst är istället att man besöker någon av de fem Hertha-butiker som finns runt om i Berlin. Självklart kan även inhandla allehanda souvenirer som tröjor, halsdukar osv här.

    * Fanshop Olympiastadion
    * Fanshop Geschäftsstelle (Hanns-Braun-strasse)
    * Fanshop Hauptbahnhof
    * Fanshop Gropiuspassagen (Johannisthaler Chaussee)
    * Fanshop Europa-center

Det finns även en butik belägen i Galeria Kaufhof vid Alexanderplatz men här kan man bara köpa souvenirer. Av nämnda butiker så har butiken vid Centralstationen generösast öppettider.

Vad kostar det att se Hertha spela?

Hertha BSC Berlin tillämpar ett system där man delar in motståndarna i kategorier. Matcherna mot Bayern München är alltid dyrast. En biljett på kortsidan kostade säsongen 2008/09 hela 21 euro. De flesta matcherna kostar 15-19 Euro för en plats på kortsidan. Hertha´s die hard fans står på Ostkurve dvs sektionerna Q-T. Indelningen för kommande säsong finns på Hertha´s hemsida.

Vill man hellre kosta på sig och sitta på långsidan så får man räkna med ungefär tio Euro till i pris. En biljett till de flesta lag går på en 20-30 Euro och lite till mot Bayern München. Undertecknad har sett Hertha på Olympiastadion fyra gånger och har betalt som minst 15 Euro och som mest 25 Euro. Vill man ha ett matchprogram så kostar ett sådant 2 Euro.

Det är förmodligen billigare att se Hertha på Olympiastadion än vad det är att se lag som AIK eller Djurgården spela fotboll. Inte undra på att Tyskland har Europas i särklass största publiksnitt. Fotbollen är bättre. Arenorna är bättre och det är humana biljettpriser.

Biljetterna är giltiga som färdbevis på stadens lokaltrafik till och från match. Det är ett helt suveränt system som flera borde ta efter. Naturligtvis så ligger det i en klubbs intresse att publiken tar sig till och från arenan på ett miljövänligt sätt.

Vid Olympiastadion så läses biljetten av utav en scanner och sedan blir man visiterad av vakter. Från innerplan på ett podium framför Ostkurve håller Fabian Von Wachsmann till. Han är Stadionsprecher och sköter intervjuer inför Hertha´s hemmamatcher.

Spring nu iväg och boka era resor till Berlin så ses vi på Olympiastadion.


Alexander Carlsson

Tomas Ahlbeck2009-08-06 01:17:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC