Olympiastadion, 2022-04-24 17:30

Hertha BSC - Stuttgart
2 - 0

Andra raka segern för Hertha
Selke gjorde ledningsmålet vilket firades med ett kramkalas.

Andra raka segern för Hertha

Andra raka matchen mot en direkt nedflyttningskonkurrent, andra raka nollan och andra raka segern. I lördags tog Hertha en blytung seger hemma mot VfB Stuttgart och nu är chanserna till spel i Bundesliga nästa säsong stora.

Hertha BSC – VfB Stuttgart är lite av ett hatmöte baserat på Herthas vänskap med Karlsruher SC vilka i sin tur har blivit Stuttgarts största rivaler i Baden-Württemberg då VfB inte mött den andra stora klubben i staden, Stuttgarter Kickers i seriesammanhang sedan tidigt 90-tal.

Till skillnad från derbyt mot Union för två veckor sedan var Olympiastadion inte utsålt denna söndag kväll, men drygt 55 000 hade tagit sig dit när solen sakta sänkte sig över den klarblå berlinska vårhimlen.

Hertha, i för dagen, sitt marinblåa bortaställ var riktigt nära att ta ledningen redan i den tredje minuten på hörna efter att Kempf nickat bollen mot bortre hörnet, men dessvärre hann inte Selke dit med sitt huvud utan bollen gick ut över kortlinjen precis utanför stolpen. Det skulle dock inte dröja särskilt många sekunder innan Hertha återerövrade bollen och Plattenhardt for fram som en orkan på vänsterflanken och slog ett fenomenalt inlägg till en framrusade Selke som kastade sig fram och stötte in ledningsmålet. En drömstart i den ack så viktiga matchen.

Kevin-Prince Boateng som förra veckan gjorde en otrolig arbetsinsats i nummer-tio-rollen, vilken han fick efter att mer eller mindre ha gått fram till Magath efter en träning och sagt att han är redo för att starta efter skadeuppehållet och sagt att det är rollen han vill ha. Insatsen ledde till att han återigen återfanns i startelvan och det var samma typ av insats mot Stuttgart. Boateng kämpade, slet och drog igång hela laget innan han byttes ut efter en dryg timmes spel. Det har under hela säsongen saknats en ledare på planen vilket framförallt blivit tydligt under våren när förlust efter förlust radades upp och det inte fanns några ljusa framtidsutsikter för fortsatt spel i Bundesliga nästa säsong.

Helgens match likande den som spelades förra veckan mot Augsburg. Det var inget skönspel utan det var kamp, kamp och ännu mer kamp vilket är signifikativt för bottenmöten i slutet av säsongen när varje poäng kan vara direkt avgörande för vilken division lagen spelar i nästkommande säsong. Hertha försvarade sig återigen bra och Stuttgart var likt Augsburg för svaga offensivt för att skapa farliga chanser och när vi ställde om på tilläggstid och Belfodil gjort både en, två och tre skottfinter innan han retligt rullade in bollen mellan benen på Florian Müller och därmed utökade ledningen till 2-0 sprang hela bänken ner mot kortlinjen och firade. Det var ren och skär glädje som infann sig bland spelare, tränare och åskådare.

Efter att en del fans hotat spelarna samt slet av deras tröjor efter derbyt har laget gemensamt beslutat att inte gå ner till Ostkurve och tacka efter matchen. Selke sa efter matchen att lagets beslut står kvar tills vidare, men om de ändrar sig så kommer det att märkas.

Nästa match spelas på lördag kl 15:30 borta mot en annan bottenkonkurrent, Arminia Bielefeld på SchücoArena.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-04-27 08:30:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC