Allianz Arena, 2022-09-10 15:30

Bayern München - Stuttgart
2 - 2

Ännu ett kryss i Bundesliga för Bayern München, Stuttgart bärgar en poäng på stopptid.

Bayern märkliga Bundesliga form fortsätter, efter tre inledande vinster står vi här nu med lika många kryss. Idag mot ett nedflyttning tippat Stuttgart som utnyttjade Bayerns misstag och nonchalans.


Med tanke på Lewandowskis återkomst till Allianz Arena på Tisdag med sitt Barcelona valde Nagelsmann att rotera startelvan. Mazraoui och Tel fick debutera från start i Bundesliga, vilket gjorde den unge fransmannen Bayerns yngsta spelare att starta en match i Bundesliga. 

Matchen inleddes, som så ofta, med stort bollinnehav för Bayern. Idag med Müller och Musiala centralt då Mané fick vila, men offensivt kändes laget lite osynkat med en del felpassningar. Det var temposvagt och kortpassningsspelet kom inte igång som det brukade, därav den chansfattiga inledningen. Samtidigt började Stuttgart arbeta sig in i matchen, Matarazzos mannar spelade med intensitet och vilja kämpa, en vilja som skulle få sig en törn. “Roadrunner” Davies gjorde det han gör bäst, löpandes längs vänsterkanten, en prestation som avslutades med ett fint inspel snett inåt bakåt som tillslut nådde fram till Mathys Tel. Rekordmannen skulle slå ännu ett rekord, den unge fransmannen skulle i och med 1-0 målet bli Bayerns yngsta målskytt i Bundesliga någonsin. 

I början av den andra halvleken kunde en se att Gnabry som startat ut till vänster tagit plats centralt bredvid Müller vilket tillät Musiala att kliva ut till vänster. Musiala som hade en tuff första halvlek mådde bra av position bytet där han fick mer yta att röra sig med boll. Men det var Stuttgart som skulle få utdelning i mål kolumnen efter defensivt självmord av Davies. En horribel felpass på defensiv planhalva gav Stuttgart möjligheten att komma tillbaka in i matchen, ett mönster i Bayerns säsongsinledning där de flesta insläppta målen har givits till motståndarlaget genom defensiva misstag. 

Stuttgarts glädje skulle dock vara kortlivad, från en frisparksvariant på offensiv planhalva skulle Jamal Musiala åter ge Bayern ledningen i matchen efter en iskall aktion. Anmärkningsvärt att bägge målskyttarna är tonåringar, bådar för en ljus framtid. 

Man var beredd att beskriva denna match som en arbetsinsats av ett Bayern som inte går på högsta växel, där dom ändå lyckas hålla ut för tre poäng, men nej. Efter VAR koll skulle Stuttgart belönas med straffspark efter de Ligts tveksamma förseelse, Guirassy, lånet från Rennes konverterade staffen utan konstigheter. Speglade resultatet från förra säsongen och Bayern återigen besvikna. 
  

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-09-10 19:09:24
Author

Fler artiklar om Bayern München