Olympiastadion, 2021-03-21 15:30

Hertha BSC - Bayer Leverkusen
3 - 0

Äntligen islossning för Hertha

Hertha BSC firade vårdagjämning med en rejäl islossning. 3-0 skrevs segersiffrorna till hemma mot Leverkusen.

Hertha pallade pressen som Mainz satt på laget tidigare under söndagen. Eftersom Robin Quaisons gäng slagit Hoffenheim parkerade Hertha under strecket när väl eftermiddagens hemmamatch mot Leverkusen drog igång.

Men för en gångs skull fick ett pressat hemmalag precis den matchinledning man önskat. Zeefuik drog nämligen dit ledningsmålet via stolpen redan i den fjärde matchminuten - holländarens första mål i den blåvita dressen.

Hertha drog sig snabbt tillbaka efter ledningsmålet och överlät bollinnehav till de Champions League-jagande gästerna. En taktik som höll på att stå hemmalaget dyrt. Leverkusen pressade på rejält och ett tag kändes det som blott en tidsfråga innan kvitteringen skulle falla. Lyckligtvis hade Patrik Schick en av sina sämre dagar - tjecken borde förvaltat något av sina lägen bättre.

När pressen var som värst klev dock Matheus Cunha fram och kontrade tjusigt in 2-0 till ett oerhört lättat Hertha. Cunha, som var tillbaka efter skada, var smått briljant i sin roll som "tia", och blandade spelgenialitet med hårt jobb i de 82 minuter han var på plan.

Matchen kom sedan att avgöras redan innan paus då Cordoba efter visst besvär tråcklade in trean, ånyo efter en tjusig kontring. Leverkusen såg smått chockerade ut, och kunde inte få den livlina som en reducering innan halvtid hade inneburit.

I andra halvlek hade Hertha rentav flera möjligheter att utöka sin ledning, men VAR och Grill i LEverkusen-målet såg till att segersiffrorna stannade vid 3-0 denna söndag. I och med segern svarade Hertha kraftfullt mot sina bottenkollegor, och hoppade upp på plats 14 i tabellen. En, efter rådande omständigheter, perfekt uppladdning inför mot Union om två veckor, där spelarna förhoppningsvis kommer med ett pånyttfött självförtroende inför slaget om Berlin.