Lagbanner
NHK Arena, 2017-10-27 19:00

Timrå - Troja/Ljungby
1 - 0

Storseger i genrepet
Panionios fick se sig besegrade med hela 5-0.

Storseger i genrepet

Den sista träningsmatchen inför säsongen firades med en familjedag på SGL Arena där hemmafansen fick se en ordentlig målfest. FC Augsburg vann med hela 5-0 och Tobias Werner stod för ett hattrick.

I fredags avslutades träningslägret i österrikiska Walchsee och Augsburg fick dagen där på spela den sista träningsmatchen mot Panionios i samband med att det var familjedag på SGL Arena. Augsburg påbörjade hemresan i lördags och blev sittande i en bilkö vilket resulterade i att matchstarten blev framskjuten med en halvtimme. Vädermässigt var det bara positivt då solen dök upp lagom till matchstart och fansen fick mer tid till att testa farten i sina skott utanför arenan.

Första halvlek var inte så mycket att hurra över. De båda lagen tog ut varandra och den enda målchansen hade Stephan Hain som efter en soloräd sköt utanför den vänstra stolpen. Inför halvlek nummer två gjordes två byten och det var nyss nämnda Hain samt Brinkmann som fick se sig ersatta av Marcel Njdeng och Sascha Mölders. Detta fick effekt tämligen fort då FC Augsburg tog ledningen efter sex minuter in på den andra halvleken. Sebastian Langkamp hittade nätet efter en kross från nyinsatte Ndjeng.

I den 62:a minuten var det Sascha Mölders tur att göra mål. Efter ett inlägg av Paul Verhaegh använde Mölders skallen för att göra mål. Minuten senare friställde Mölders Tobias Werner som precis kommit in. Werner gjorde inget misstag och utökade ledningen till 3-0. Detta var början av hans hattrick och i den 83:e minuten gjorde han 4-0 på egen hand och i den 89:e minuten fullbordade han sitt hattrick.

Efter att ha haft det lite trögt i offensiven de senaste matcherna fick Augsburg en ordentlig islossning i lördags. I nästa match väntar Rot-Weiss Oberhausen i cupen som spelas nu på lördag innan det helgen därefter är dags att sparka igång Bundesliga.

Matchfakta:

FCA: Jentzsch  - Verhaegh ('79 Sinkala), De Roeck, Langkamp, de Jong ('62 Bellinghausen) - Gogia ('62 Werner), Callsen-Bracker, Baier ('79 Thurk), Davids ( '79 Hosogai), Brinkmann ('46 Ndjeng) - Hain ('46 Mölders)
Målskyttar: '51 Langkamp, '62 Mölders, '63, '82, '89 Werner
Åskådare: 6000

2011-07-25 18:25:00
Author

Fler artiklar om Augsburg