2022-10-26 21:00

Barcelona - Bayern München
0 - 3

Bayern bärgar gruppsegern, Barcelona till Europa League.

Bayern bärgar gruppsegern, Barcelona till Europa League.

Inter gjorde jobbet hemma mot Viktoria Plzen och säkrade därmed sin plats i slutspelet. Barcelonas slutspelshopp kvävdes redan innan matchstart. Medans Bayern spelade för gruppsegern fick Barcelona försöka rädda någon sorts heder.

Julian Nagelsmann valde en förväntad startelva, frågorna inför matchen var om Coman eller Gnabry och Pavard eller Mazraoui skulle starta, han valde Gnabry och Mazraoui. I en match där Lewandowski stod inför en ny verklighet, Europa League, Barcelona startade med ett tungt mittfält med Kessie, de Jong och Busquets. Ett Barcelona som visade tidigt att de ville pressa Bayern högt, det med varsam effekt. Bayern spelade sitt spel, och med Choupo-Moting får det en ny dimension att lösa pressade situationen, ur en sådan situation skulle bortalaget ta ledningen. Bollvinst och sedan en världsklassig passning av Serge Gnabry som hittar Mané i djupled, senegalesen är behärskad i sitt agerande och kan tillslut lätta bollen över Ter Stegen. Det var två lag som ville rulla boll, mer av bollen, ja, det hade Barcelona men Bayern spelade fysiskt vilket kunde gestaltas i de Ligts kamp mot Robert Lewandowski. Det var dock “die Roten” som skapade målchanser, och dom skulle utöka sin ledning. Jamal Musiala skulle slå en öppnande passning fram till Gnabry som spelade fram till glödheta Choupo-Moting, anfallaren klippte till mellan målvaktens ben och gör mål för fjärde matchen i rad. Bayern slår till på spelvändningar under den första halvleken, Barcelona lyckas inte registrera ett skott på mål. 

Sabitzer in och Goretzka ut, det var förändringen som Nagelsmann gjorde i halvtid, det tyska muskelpaketet får vila med sitt gula kort, in kommer istället en ettrig österrikare. Barcelona fortsätter ha mestadels av bollinnehavet, men målchanserna uteblir, Balde och Dembele de båda kantspringare var dom två som skapade oreda i Bayern försvaret, det räckte däremot inte hela vägen fram. Bayern försvarade flitigt där de Ligt och Upamecano ska ha en stor eloge för sitt hårda och fotbolls smarta mittbacksspel där Robert Lewandowski blev mer eller mindre osynligt matchen igenom. Flertalet byten för bägge lagen bidrog till matchens lägre tempo, Barcelona försökte skapa chanser men Bayern var nöjda med resultatet och hade kontroll. 3-0 till Bayern skulle falla sent, men Pavard fick kröna Bayern insats efter en Kimmich hörna som Gnabry testade skott på. 

3-0 mot Barcelona, Lewandowski nollad över 180 minuter, gruppsegern säkrad, Inter klara tvåa, sista matchen har endast akademisk betydelse. Fem vinster av fem i “dödens grupp”, talande i Bayerns fina Champions League höst. 
 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-10-26 23:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München