Bayern kan gå upp i serieledning efter Leverkusens tappade poäng

Bayern kan gå upp i serieledning efter Leverkusens tappade poäng

Bayern är fortsatt tvåa i tabellen bakom Leverkusen, med en match mindre spelad efter att matchen mot Union Berlin ställdes in. Leverkusen tappade poäng i toppstriden hemma mot Dortmund och vinner Bayern sin ospelade match så kan man gå upp i serieledning.

Det blev ingen matchrapport för oss att skriva i helgen då Bayerns match mot Union Berlin fick ställas in på grund av kraftigt snöoväder i hela München. Klubben och polisen tog beslutet att ställa in matchen tidigt under lördagsmorgonen. Så vad händer nu?

När kommer matchen att spelas?:
Lördagens match blev självfallet uppskjuten och enligt rapporter så kommer den troligtvis att ta plats någon dag mellan matcherna mot Hoffenheim (12 januari) och Werder Bremen (21 januari). Det sades att Thomas Tuchel hade planerat ett träningsläger i södra Europa någonstans för spelarna men att den resan kommer mest troligen att ställas in då matchen mot Union Berlin kommer att ta plats då.

Många spekulerar och tycker att matchen skulle kunna spelas nu i veckan under tisdagen eller onsdagen då det är dags för nästa runda i DFB-Pokal. Med både Bayern och Union ute ur cupen så har de båda ledigt i schemat och skulle kunna spela, men tydligen enligt regler inom DFB så får inte Bundesliga-matcher spelas samtidigt som Pokalmatcher. En märklig regel men fokuset ska väl hamna på cupen antar jag.

Leverkusen tappade poäng - Bayern kan gå upp i serieledning:
Bayern-fans firade inte att snön hade fallit under lördagen men man fick fira på söndagen då Xabi Alonsos Leverkusen tappade poäng hemma mot Dortmund. Spanjorens mannar har varit i ruskigt bra form denna säsong och det såg inte ut som de fysiskt kunde förlora en match, vilket de inte har gjort heller. Leverkusen har bara tappat poäng mot Bayern där man spelade 2-2 och nu mot Dortmund där det mötet slutade 1-1. Leverkusen hade matchen totalt och Dortmund-fans på sociala medier höll med om att man blev totalt utspelade. Julian Ryerson fick in 1-0 tidigt i matchen och det tog 80 minuter för hemmalaget att spräcka nollan via Victor Boniface. Florian Wirtz hade en boll i nät som han avslutade på allra finaste sätt men målet blev bortdömt för offside i första läget. Terzic’s mannar stod ut och tog viktiga poäng för Bayern och dem själva.

Bayern och Leverkusens svit på obesegrade matcher lever och de är de enda två lagen i Europas topp 5 ligor som inte förlorat en match i år. Leverkusen ligger på 11 vinster och 2 lika, och Bayern på 10 vinster och 2 lika. Münchenlaget är nu tre poäng bakom Leverkusen men med en match till godo. Vinner man mot Union Berlin kommer man gå upp i serieledning på samma poäng men bättre målskillnad (förutsatt att båda lagen vinner alla matcher tills dess).

Union Berlins humor på sociala medier:
Vi fick en typ av match på lördagen oavsett när Union Berlins X-admin (tidigare Twitter) hade en rolig dag på jobbet. Under hela lördagseftermiddagen så lade huvudstadslaget upp bilder från deras spelare i snökaoset under lördagen och drog samband mellan bilderna från deras interna snöbollskrig till riktiga matchsituationer. Den “matchen” slutade 0-1 till Union Berlin när de i 89:e minuten fick in 1-0 via Paule’s fina kastteknik. “89’ the late lead: Paule does it! Wonderful technique. Here is the slow motion replay again. 0:1 #FCBFCU” lade Berlin-laget ut på X. 

Fans från alla lag uppskattade humorn från Union Berlins sociala medier-team och man måste ändå ge dem att det var ett roligt koncept. Vill ni kolla in hela tråden själva så finns den på kontot ‘@fcunion’ på X (fd. Twitter).

En märklig helg och inget Bayern att kolla på men en potentiell serieledning kan ske i januari för Bayern och det ser vi fram emot. Men tills dess måste vi spela bättre mot Frankfurt, Stuttgart, Wolfsburg och Hoffenheim innan vi får ta emot Union Berlin på Allianz Arena. Det har varit två svaga insatser mot Köln och Köpenhamn, inte släppt in något mål mot båda lagen iofs, men bara ett mål framåt. Att matchen ställdes in var kanske skönt för vissa spelare som Kim Min-jae som spelat 90 minuter nästan varje match och för Tuchel att kunna återkoppla och fundera över allt som inte stämt på sistone. 

Nu får vi ladda upp för att gästa Frankfurt på bortaplan istället!

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2023-12-04 19:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München