Allianz Arena, 2023-11-08 21:00

Bayern München - Galatasaray
2 - 1

Bayern klara för CL-slutspel - redan vunnit gruppen efter 4 matcher

Bayern säkrade gruppvinsten redan efter 4 spelade matcher när man vann 2-1 mot Galatasaray

Första halvlek:
Inte en super eventuell första halvlek fick vi se när första riktigt stora chansen kom i 22a minuten när Leroy Sané på toppen av straffområdet får iväg ett skott som är någon meter utanför Musleras högra stolpe. Musiala skulle några minuter senare få en likadan chans och hans skott gick utanför också.

Sané skulle minuten senare befinna sig fri på mål efter en fantastisk pass av Goretzka men Sané får försvararen i ryggen och provar att chippa Muslera men ingen lycka den gången. Tysken som är i sån ruskigt bra form hade inte turen med på sin sida igår när Kane spelade fram honom och försöker att runda Muslera men uruguyanen fick händerna på bollen.

Dåliga nyheter för oss Bayern fans då i 38:e minuten så tecknade Musiala på att han behövde bytas ut. Musiala verkar ha haft känningar i ljumsken och han klarade inte mer än 38 minuter på plan igår. Det beräknas att han kommer vara borta 2 veckor beroende på hur allvarligt eller inte det är. Som tur så är det dags för landslagsuppehåll snart och Musiala kan fokusera på att krya upp sig.

Andra halvlek:
Början på andra halvlek skulle Bayern komma närmast hittills när Comans inlägg nådde Goretzkas huvud som skarvade vidare till Kane, som inte hinner upp bollen som han ville, och prickar stolpen när han slänger sig fram och får en touch på bollen.

Galatasaray trodde de hade tagit ledningen när Icardi spelade fram Yilmaz som petade in bollen bakom Neuer men VAR klev in och dömde bort målet för en klar offside på argentinaren.

I 20 minuter hände nästintill ingenting förrän 80:e minuten hade Bayern frispark från högerkanten som slogs in av Kimmich som ingen mindre än Harry Kane nådde högst på och nickar in 1-0 bakom Muslera. Linjedomaren höjde sin flagga och tydde på att Kane var offside men VAR ryckte in och godkände målet då målskytten Kane var onside och målet stod sig.

Det må ha tagit 80 minuter innan Bayern fick bollen i nät men 2-0 skulle komma tätt inpå när Bardakci inte kan få kontroll på bollen, Müller kommer farandes som hittar ut till Tel på vänsterkanten som elegant ser och hittar en pass snett över till Kane som kan sätta bollen i öppen bur till 2-0. Läckert anfall från tyskarna!

Müller själv skulle få vara nära på att göra mål när Gnabry spelar fram Müller och får ett halv dåligt skott/chipp mot mål och hans skott snuddar stolpen och ut. Man trodde matchen var över där men Galatasaray skulle få reducera via Cedric Bakambu som får en fantastisk långboll av Oliveira och kan springa förbi en trött Kim och enkelt skjuta in 2-1 bakom Neuer.

Resultatet stod sig när domaren blåste av och 4/4 vinster för Bayern i CL denna säsong hittills.

Tankar?:
Jag själv fick kolla på matchen i efterhand då jag var på plats i Köpenhamn och kollade på den andra makalösa matchen i vår grupp men man såg att Bayern hade problem att skapa något framåt. Bayern har varit extremt dåliga på att stänga matcher i tid och den gången man faktiskt stängde en jämn match var mot Dortmund förra helgen. Annars har man släppt in onödiga mål eller bara inte varit bra nog framåt, men tack gode gud för Harry Kane, räddar oss igen. Att släppa in mål på tilläggstid igår är inte optimalt och ganska segt. Matchen var jämn och Galatasaray stod upp för en bra fight men Bayern skulle ha vunnit med mer än 2-1. Man hade så många lägen att faktiskt göra mål på och chanser man enkelt brände.

Thomas Müller klättrade också förbi Iker Casillas med näst flest Champions League vinster genom tiderna (102 stycken), bara Cristiano Ronaldo har fler på 115 vinster. Skulle Bayern ta sig långt i årets Champions league och om Müller stannar nästa säsong så skulle han kunna gå upp i ledning vilket skulle vara ett väldigt mäktigt och bra sätt att avsluta sin långa och succéfyllda karriär på.

Snackisen under veckan var om Joshua Kimmich och om Bayern spelade bättre utan honom eller inte. Igår var han bättre än vad han varit denna säsong men ändå spelade Bayern inte sitt bästa, återigen. Kimmich fick en assist när han slog in frisparken som Kane sen nickade in och tysken var bra sista 20 men personligen tycker jag fortfarande man inte var helt övertygande på plan. Det är upp till debatt men man kändes mycket mer övertygande på plan borta mot Dortmund utan Kimmich. Återstår att se hur detta utvecklar sig och mot Heidenheim i helgen är Kimmich fortsatt avstängd så vi får se hur man spelar då.