Allianz Arena, 2024-10-19 18:30

Bayern München - Stuttgart
0 - 0

Bayern körde över Stuttgart när Kane gjorde hattrick igen

Efter tre matcher utan vinst så tog Bayern München sig i kragen och krossade Stuttgart med 4-0 på Allianz Arena efter ett Kane hattrick.

Första halvlek:
Efter åtta minuter skulle vi få ett stort avbräck. Pavlovic gick in för en nickduell och landade olyckligt på sin axel och kunde inte fortsätta. Läkare efter matchen har bekräftat att tysken har brutit nyckelbenet och kräver operation. Pavlovic byttes ut direkt och Palhinha fick kliva in.

Början på denna matchen kändes annars slarvig från båda hållen. Gnabry hade en chans tidigt in på matchen men kunde inte få skottet på mål. Stuttgarts presspel var oerhört bra och Bayern hade svårt att bygga upp något från sin planhalva. Felpassningar slogs, dåliga beslut togs och överlag fick vi en väldigt händelselös första halvlek.

Andra halvlek:
I början på andra halvleken såg det bättre ut från Bayerns håll och direkt skapade man en chans när Olise hittade Gnabry ute på högerkanten som spelade in bollen framför mål och Kane som var rätt placerad kunde inte få touch på Gnabrys inlägg.

I 57:e minuten small det äntligen. Bayern byggde upp spelet och Kimmich slog en enkel pass till Kane som från ungefär 25 meter prövade ett skott längs marken som Nübel i Stuttgart målet inte fick händerna på och 1-0 till Bayern äntligen. Kane hade inte gjort mål på fyra matcher innan dess och nu fick han fira igen. Några minuter senare så small det framåt igen när Kane hade ett skott som Nübel räddade från nära håll och Palhinha på returen fick inte in bollen. Bollen hamnade hos Gnabry som slog ett hårt inlägg och tillslut efter mycket kaos i boxen och blockade skott så fick Kane kontroll på bollen i slutändan och tryckte in 2-0 till Bayern efter en timme spelad.

Bayern fortsatte och tryckte på framåt när Davies hittade Kane i boxen som försökte placera bollen men hans skott flög över, där skulle engelsmannen nog satt sitt hattrick. Men det är okej för ungefär 10 minuter efter det kom hattricket när Palhinha igen försöker med ett skott som tillslut hittar fötterna på Kane som enkelt kan trycka dit 3-0 och sitt hattrick för kvällen!

Kvällen var inte slut där för Kingsley Coman skulle få göra mål. Efter fint framarbete av Müller så landar bollen vid fötterna på Coman som enkelt fintar bort försvararen framför sig och kan placera in 4-0 väldigt läckert. Domaren Stieler blåste av matchen tillslut och 4-0 landade vi på för ikväll.

Spelarbetyg i Bayern München (1-10):
Neuer, 7/10: Hade inte mycket att göra i målet ikväll men var en viktig del av uppspelsfasen där han gjorde ett strålande jobb.

Guerreiro, 6/10: Hade många slarvfel och felpassningar som inte brukar vara så likt honom. Var absolut inte dålig, men kan vara bättre.

Upamecano, 7/10: Höll emot bra mot de fysiskt starka Demirovic och Undav och hade bra kyla i försvaret.

Kim, 7/10: Denna duo där bak funkar bättre och bättre för varje match vilket är kul att se. Kim stod emot bra ikväll och var som alltid klockren i luftrummet.

Davies, 8/10: En av Bayerns bästa spelare ikväll. Han tog löpning efter löpning efter löpning och var stabil där bak. Vissa av hans inlägg skulle suttit bättre men absolut inte att klaga på från kanadensarens sida.

Kimmich, 8/10: Toppenbra idag. Passningarna satt, assist fick han med sig, stod emot bra defensivt. En bra insats från tysken.

Palhinha, 7.5/10: Kom in efter åtta minuter istället för den skadade Pavlovic och gav en extrem bekvämlighet defensivt. Pavlovic ser ut att vara borta i några månader så det är upp till portugisen att fortsätta prestera såhär.

Olise, 7/10: Stod för några riktigt fina aktioner och dribblingar. Fransmannen kan bättre än vad han gjorde ikväll men dålig var han absolut inte.

Müller, 6.5/10: Veteranen hade en oerhört dålig första halvlek. Ingen pass satt, många slarvfel, löpningarna tajmade han inte, inget funkade för honom. Han byggde upp allt mer i andra halvlek och var mycket mer involverad på rätt sätt.

Gnabry, 6/10: Hade många lägen och passningar som kunde blivit farliga, men överlag hade tysken svårt att skapa något. Han gav bra stöd till defensiven måste man ge honom.

Kane, 9/10: Engelsmannen kunde ha gjort två mål till om han ville. Först när han hade öppet mål men inte kunde få ut foten ordentligt och sen placeringen som skulle varit mål, men oavsett gör snubben hattrick ändå samtidigt som han droppade djupt och skapade farliga chanser. Man fick känslan av att Kane ville skjuta mer idag vilket man har saknat på sistone från en anfallare som honom. Idag tog han vara på sina skott och gjorde till och med mål från 25 meter.

Coman, 6.5/10: Ett stabilt inhopp som belönades med ett mål i slutet av matchen. Coman såg pigg och alert ut när han kom in och ett fint placerat skott som gav oss 4-0 ger honom godkänt.

Sané, 6.5/10: Spelade ungefär 20 minuter och skapade mycket chanser framåt åt sina medspelare. Ska bli intressant och se när han får starta och vad han kan komma med då.

Laimer, 6/10: Spelade också dryga 20 minuter som högerback och gav stabilt stöd både framåt och bakåt under de minuterna han var på plan.

Spelade för lite för att betygsättas: Goretzka, Pavlovic

Man of The Match: Kane

Tankar?:
Äntligen fick vi se vad Bayern faktiskt kan gå för. När matchen drog igång så trodde jag inte att vi skulle vinna 4-0. Stuttgart pressade på oerhört bra och Bayern speciellt i försvaret hade svårt att få igång passningsspelet för de kände sig stressade. I andra halvlek ändrades det och man gick ut med ett större självförtroende där bak och kunde skapa lägen framåt bevisligen. Stuttgart spelade mycket på kontringar och försökte hitta långa bollar och ville skada Bayern via vissa ytor som kunde skapa problem. Bayern höll dock emot sjukt bra mot kontringar och gav knappt Stuttgart ens en chans att skapa något framåt jämfört med matchen mot Frankfurt för två veckor sedan.

Det är synd att Pavlovic skadades. Besked från läkare efter matchen säger att Pavlovic bröt nyckelbenet och kräver operation. Det rapporteras att tysken kommer att vara borta ungefär tre månader. Man misstänkte och trodde att han skulle vara borta i bara sex veckor, men efter flera tester så bevisar det sig att han behöver en operation. Att återhämta sig efter att ha brutit nyckelbenet kan ta upp till tre månader säger läkarna och det är ett rejält avbräck för Bayern. Dock, som tur, har vi en riktig jätte som kan ersätta honom och som gjorde en toppen match ikväll, Joao Palhinha. Portugisen var stabil på bollen, tacklingarna satt och överlag gav han en bra stabilisering till defensiven och var ett extra block för kontringarna som vi haft problem med. Nu med faktumet att Pavlovic är borta länge så kommer Palhinha få bevisa vad han verkligen går för vilket kommer bli kul att se. Men samtidigt så hoppas vi att Pavlovic kryar på sig snabbt!

Man är så glad att äntligen se Bayern dominera på plan igen. Första halvleken var sådär men något måste ha hänt under halvtidspausen, för Bayern såg ut som ett helt annat lag i andra halvlek. Man dominerade varje boll, varje tackling, varje pass, allt dominerade man och Kane gör sitt tredje (!) hattrick för denna säsongen hittills. Otroligt. Så kul att se att han är tillbaka i form igen efter en liten svacka och en liten skadekänning.

Bayern ska nu resa till Barcelona för att ta emot före detta Bayern-tränaren Hansi Flicks Barcelona i Champions League på Camp Nou. Det kommer att bli tufft, det är två lag som gillar att pusha på framåt och det kommer att bli en händelserik match minst sagt. Vi syns då!