2022-10-19 20:45

Augsburg - Bayern München
2 - 5

Bayern München avancerar i tyska cupen - Alphonso Davies briljerade: ‘’Han är något utöver det vanliga’’
Jamal Musiala och Alphonso Davies

Under onsdagskvällen vankades det Bayernderby då Bayern München besökte Augsburg i den andra omgången av DFB-Pokal. Efter mycket om och men så blev det tillslut Bayern München som tog sig vidare. Augsburg inledde starkt men lyckades inte stå emot bortalagets kvalitéter länge.

Sammanfattning:
Redan tre minuter in i matchen hade hade hemmalaget skakat Bayern München med dubbla farliga målchanser. Det första som hände var att Augsburg rann igenom Bayerns försvar och sköt i målgaveln. Någon minut efter blev Ermedin Demirovic fri men Alphonso Davies hann sätta dit en fot innan skottet avlossades.

Augsburgs hårda jobb under inledningen av matchen gav utdelning efter 9 minuter. Hemmalaget tog ledningen genom dansken Mads Pedersen som slog till med en halvvolley en bit utanför straffområdet som hamnade nere i Ulreichs vänstra hörn.

Efter en halvtimme av Bayernövertag och många försök till kvittering så kom äntligen 1-1-målet. Serge Gnabry spelade fram till Choupo-Moting som avslutade i det främre hörnet vilket ställde till det för Augsburgs målvakt som slängde sig åt fel håll.

I den andra halvleken fortsatte Bayern München jaga en ledning och tillslut klev Joshua Kimmich fram och tryckte in 1-2. Tysken blev framspelad av Choupo-Moting och avslutet var av högsta klass då den skruvades in vid den bortre stolpen.

Bayern skulle dessutom några minuter senare trycka in 1-3 och det var återigen Choupo-Moting som höll sig framme. Kingsley Coman hade precis kommit in och hans första aktion var av högsta klass vilket skapade en flygande kontring för Bayern. Situationen slutade med att Augsburgspelarna rensade bollen på varandra och bollen studsade till en fristående Choupo-Moting som blev tvåmålsskytt.

Matchen skulle dock hållas vid liv då hemmalaget reducerade till 2-3 i den 64:e minuten. Dayot Upamecano styrde oturligt in bollen i eget mål efter ett inspel från Augsburgs högerkant.
Augsburgs hopp om att komma tillbaka in i matchen skulle dock sjunka 10 minuter senare. Jamal Musiala skruvade in 2-4 vid den bortre stolpen och bortalaget hade återigen en tvåmålsledning. Assisten av Davies är dessutom mycket värd att nämna. Kanadensaren hämtade upp bollen vid offensiv hörnflagga och tunnlade en Augsburgback och hittade Musiala i straffområdet.

Alphonso Davies som hade en brutalt bra kväll skulle dessutom få avsluta matchen med att få sätta dit en balja. Thomas Müller fick mycket yta på högerkanten och hittade tillslut Davies inne i straffområdet som hängde upp bollen i nättaket.

Tankar om matchen:
Vilken fantastisk match det blev av en cupmatch en onsdagskväll som denna. Mycket stod på spel för Bayern som verkligen behöver göra bra ifrån sig i cupen i år med tanke på hur det gått de två senaste åren. De har alltså åkt ut i den andra omgången två år i rad, men idag bröts den förbannelsen och nu är man vidare till den tredje omgången. Efter matchens första tio minuter så trodde man att det var en sådan mardrömskväll för Bayern igen. Men idag lyckades man rycka upp sig och vända på steken. Väldigt starkt!

Alphonso Davies står för en brutalt fin insats ikväll. Han visar upp alla möjliga egenskaper som han besitter. Snabbheten, försvarsspelet, dribblingarna och spelsinnet är något utöver det vanliga och ikväll visar han varför han är en av de absolut bästa på sin position. Väldigt kul att han dessutom fick skriva in sig i målprotokollet. Vi får inte heller glömma Choupo-Moting som gör en kanoninsats han också. Två mål och en assist blev det för honom ikväll och han blir bara mer och mer älskad av Bayernfansen för varje gång han är på plan.