Olympiastadion, 2022-11-05 15:30

Hertha BSC - Bayern München
2 - 3

Bayern München kliver upp i serieledning efter ny seger - Choupo-Moting fortsätter ösa in mål

Under lördagseftermiddagen var Bayern München på besök i huvudstaden för att möta Hertha Berlin. Bayern fick med sig tre nya poäng vilket innebär att man går upp i serieledning, i alla fall tillfälligt då Union Berlin har en match till godo. Choupo-Motings galna målform hänger i sig då det blev två nya för honom idag.

Första halvlek:
Matchens första 10 minuter bestod av mycket bollinnehav för Bayerns del. Trots det var Hertha Berlin närmast att få sätta dit matchens första mål då både Dodi Lukebakio och Marvin Plattenhardt testade Manuel Neuer. Efter 12 minuter skulle dock bortalaget visa sin klass när Sadio Mané drev in mot Herthas straffområde för att släppa bollen till en fri Jamal Musiala som pricksköt in 0-1 till Bayern. Målet blev den unge tyskens 8:e för säsongen i ligaspelet.

I den 37:e minuten utökade Bayern sin ledning till 0-2 genom maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting som fortsätter göra mål. Leon Goretzka sköt på en täckande Hertha-back vilket ställde målvakten Christensen helt som kastade sig för att rädda skottet. Medans Christensen var nere på marken kunde Choupo-Moting som snappade upp returen lägga in bollen i öppet mål.

Hemmalaget hann knappt upp och slå avsparken innan Bayern München kom i nästa anfall vilket skulle resultera i 0-3. Målet kommer nog ses ett av de fulaste när vi tittar tillbaka på alla mål som har gjorts under denna säsongen. Sadio Mané spelade ut till Serge Gnabry som spelade in på ett tillslag i mitten. Tre Bayern-spelare flyger fram för att trycka in bollen och tillslut blev det Choupo-Moting som fick bli målskytten efter att han först missade bollen med sitt högerben, för att sedan styra in den med sitt vänsterben som kom på efterkälken.

Avslutet på den första halvleken blev minst sagt svängigt. I den 38:e minuten ledde alltså Bayern med 0-3, men när domaren blåste av den första halvleken så stod det 2-3 på resultattavlan. Direkt efter Choupo-Motings andra mål så klev hemmalaget upp och reducerade till 1-3 genom Lukebakio. Ett väldigt fint mål där Marco Richter skickade in ett inlägg på Lukebakio som tryckte in reduceringen på volley. Kort därefter trampade Benjamin Pavard en Hertha-spelare på hälen i eget straffområde vilket VAR-rummet skulle upptäcka. Domaren dömde straff och Davie Selke kunde placera in 2-3 i Neuer vänstra hörn.

Andra halvlek:
Bayern München klev ut och började pressa hemmalaget vilket resulterade i att man utökade ledningen till 2-4 i den 56:e minuten, vilket som sedan skulle dömas bort för offside.
Efter mycket flipperspel i straffområdet skulle Gnabry passa till Choupo-Moting men bollen kom aldrig fram utan den styrdes in i eget mål av Augustin Rogel. Tur för honom att Alphonso Davies hade stått offside några sekunder tidigare.

Julian Nagelsmann var tydligt ute efter att stänga matchen med tanke på byten han gjorde. Kingsley Coman fick komma in tidigt och dessutom kom Leroy Sané in runt den 70:e matchminuten. Den sistnämnde har missat de senaste fem matcherna på grund av en muskelskada. Dessutom kom Lucas Hernández in istället för Davies och han har inte spelat sedan det första mötet mot Barcelona tidigt i höstas.

Något utökande blev det inte utan 2-3-resultatet stod sig matchen ut. Alla fem målen kom alltså i den första halvleken och den andra halvleken levde inte alls upp till samma nivå när det kommer till underhållning. Bayern hittade inte alls några farliga målchanser bortsett från det som dömdes bort. Hertha Berlin gjorde en bra halvlek defensivt sätt och försökte jaga en kvittering i de absoluta slutminuterna. Bayern tar alltså med sig tre poäng hem till München och kliver upp i serieledning. Union Berlin har sin match imorgon och måste då vinna för att ta tillbaka ledningen.