Allianz Arena, 2022-05-08 17:30

Bayern München - Stuttgart
2 - 2

Bayern München spelade oavgjort mot bottenlag - trots det fick man fira sin 32:a ligatitel
Bayern München firar sin 10:e ligatitel i rad, 32:a genom tiderna.

Bayern München spelade säsongens näst sista match under söndagen vilket slutade med ett 2-2 resultat mot VfB Stuttgart. Trots det fick man fira sin nya ligatitel tillsammans med fansen på Allianz Arena efter matchen.

Första halvlek:
Stuttgart inledde matchen väldigt piggt vilket resulterade i att man tog ledningen redan efter 8 minuter spelade. Det var portugisen Tiago Tomas som stänkte upp den i nättaket efter ett fint inspel av Omar Marmoush.
I den 11:e minuten var Thomas Müller oerhört nära att kvittera efter att Serge Gnabry sköt mot mål så att Müller fick ta hand om returen. Müller skickade den dock i ribban och resultatet var fortfarande 0-1. Bayern var även nära några minuter senare då Goretzka fick ett drömläge mitt framför mål men fick en väldig felträff och sköt utanför.
I den 23:e minuten kom en kontring av bortalaget efter att Bayern pressat under en längre stund. Marmoush försökte chippa bollen över Manuel Neuers ben lite lätt men chippade utanför.
I den 35:e minuten kom kvitteringen för hemmalaget och det var Serge Gnabry som med en läcker skottfint fick öppen bana att skjuta på. Målet räknades dock som självmål för Mavropanos men Gnabry ska ha stor elloge för det målet.
Bayern skulle även hinna med att ta ledningen innan den första halvleken var slut och denna gången var det Thomas Müller. Upamecano var högt uppe i banan och hittade fram till Müller som vände sig om och gjorde en klassisk tåpaj med vänsterfoten.

Andra halvlek:
Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första gjorde. Stuttgart satte 2-2 genom Sasa Kalajdzic som nickade in Borna Sosas inlägg.
Robert Lewandowski fick en jättechans i den 76:e minuten efter att ha fått ett inlägg av Kingsley Coman mot bortre stolpen. Skottet räddades dock av målvakten och gick sedan upp i ribban och ut till hörna. Någon minut senare fick polacken ett läge igen då han bröt in från vänsterkanten och skottfintade fram och tillbaka ett antal gånger. Skottet var hårt men kom mitt på Stuttgarts målvakt Florian Müller.
I de sista minuterna var det väldigt mycket spelavbrott då Stuttgartspelarna hade ont efter i princip varje närkamp. Detta resulterade i att Kingsley Coman blev väldigt irriterad och efter en hård närkamp puttade han en Stuttgartspelare och fick rött kort, vilket blev det sista som hände i matchen.

Tankar om matchen:
Bayern ser fortfarande väldigt omotiverade ut och just nu känns det som att alla bara längtar tills säsongen är över och man kan gå på sommaruppehåll. Anfallsspelet såg bra ut stundtals men i mitt tycke är det fortfarande för få mål med tanke på antalet farliga målchanser som man skapade. Försvarsspelet såg också fortsatt skakigt ut och Tanguy Nianzou som sett väldigt bra ut när han fått chansen låg tyvärr bakom båda Bayerns insläppta mål idag. Ett 2-2 resultat mot ett av ligans bottenlag är absolut ingen godkänd prestation.
Som jag nämnt flera gånger tidigare så spelar det ingen roll nu egentligen utan idag var ju höjdpunkten att Bayern fick fira sin ligatitel ihop med sina fans på Allianz Arena. Sedan hade det självklart varit mycket roligare om det hade blivit vinst, men nu är det bara att ta nya tag för att ta sig an den sista matchen för säsongen som är nästa helg mot Wolfsburg.