Bayern München storsatsar - Jagar stjärnspelare från Juventus efter köpet av Mané

Bayern München storsatsar - Jagar stjärnspelare från Juventus efter köpet av Mané

Julian Nagelsmann och Hasan Salihamidžic har något mycket spännande på gång i Bayern München. Man har sedan tidigare gjort klart med stjärnspelaren Sadio Mané samt Ajax-duon Gravenberch och Mazraoui. Nu sägs man även vara ute efter De Ligt från Juventus som ska ta en ledande roll i backlinjen. Men hur blir det med Robert Lewandowski och Serge Gnabry? Hur vill Nagelsmann formera sitt lag under den kommande säsongen?


Sadio Mané:
När ryktena om att Liverpools superstjärna Sadio Mané förhandlade med Bayern München så var nog inte jag den enda som såg framför mig att det där bara skulle rinna ut i sanden. Efter CL-finalen gick allt snabbt och kort därefter var Mané överens om ett kontrakt med Bayern och nu återstod en överenskommelse mellan klubbarna. Här var jag fortfarande tveksam till att övergången skulle bli verklighet, och inte blev det bättre av att Liverpool skrattade åt Bayerns första övergångssummor som de erbjöd. Men en dag så bestämde sig sportchefen ‘’Brazzo’’ för att resa till England med ett enda mål i sikte, att slutföra övergången. Resan blev lyckad och idag sitter Bayern en Sadio Mané i truppen vilket känns smått overkligt för Bayern-supporter som jag. 



Hur vill Nagelsmann formera laget?
En fråga som kvarstår med Sadio Mané är vilken position han kommer spela på och vad det kommer innebära för resten av laget. Det har pratats lite om att Nagelsmann planerar för ett 4-3-3-system vilket jag hade gillat att se. Truppen är dock inte klar ännu vilket gör det svårt att sitta här och nu och fundera på hur en möjlig startelva kan se ut. Både Lewandowski och Gnabry skulle kunna lämna klubben denna sommaren. Jag har väldigt svårt att se att Lewandowski stannar i klubben, Gnabry tror jag dock kommer acceptera Bayerns kontraktserbjudande för eller senare. Igår var det en video som flödade i sociala medier där Mané och Gnabry hälsade på varandra för första gången. I videon hör man Mané säga ‘’förläng ditt kontrakt’,’’ varpå Gnabry svarar ‘’inga problem boss.’’

Om Lewandowski skulle lämna denna sommaren är Bayern väldigt tydliga med att man vill ha en ersättare till honom. Alternativen är dock få och jag skulle kunna tänka mig att det blir Mané som tillslut kommer få agera mycket som ‘’9:a’’, även fast det är sagt att han är tänkt som en kantspelare. Jag kan se en front trio framför mig med Sané, Mané och Coman. Eller att Coman spelar till vänster och att Gnabry spelar på högerkanten. 

Mittfältet skulle man kunna formera på många olika sätt. Kimmich känns som den mest givna spelaren. Goretzka känns också ganska given men där tror jag att nyförvärvet Gravenberch kommer utmana honom. Den tredje spelaren som kommer få en lite högre utgångsposition står isåfall mellan Müller och Musiala. Jag tror inte att Müller kommer vara lika självklar denna säsongen som han har varit under de senaste åren. Musiala och Gravenberch samt de yngre som börjar komma upp kan definitivt utmana Müller om en plats i startelvan. Men självklart kommer Müller vara en stor del att Nagelsmanns truppbygge och snålt om speltid kommer inte vara ett problem.



Matthijs De Ligt på ingång?
Bayern har gett sig in i jakten på Juventus mittback De Ligt som också har jagats av Chelsea. Nu sägs det dock att Chelsea är ute ur den kampen då De Ligt själv ‘’only wants Bayern.’’ I skrivande stund har Bayern inte lagt ett officiellt bud på den nederländske mittbacken. Enligt uppgifter från Sky Sports reporter Florian Plettenberg har Bayern dock ett förberett bud som förväntas komma inom de närmsta dagarna. Summan vi pratar om sägs ligga runt €90m med bonusar inkluderat. En summa som i mina ögon är enormt hög och som på förhand kan kännas för hög. Samtidigt tycker jag inte man kan sitta och säga att en övergångssumma är för hög på förhand när vi inte ens har sett spelaren spela än. Det skulle lika gärna kunna visa sig att De Ligt blir en brutalt bra mittback och blir en av Bayerns viktigaste spelare, och då hade iallafall inte jag suttit och klagat på någon övergångssumma. 

Känslan just nu är att Bayern kommer lyckas värva De Ligt vilket jag anser vara en väldigt bra värvning. När De Ligt lämnade Ajax 2019 så ville han redan då till Bayern, men det slutade med att han hamnade i Juventus. Trots sin unga ålder (22) så är De Ligt en riktig ledare i backlinjen vilket Bayern har saknat sedan Boateng och Alaba lämnade klubben.

Startelva med Lewandowski och De Ligt:
                        Neuer
Mazraoui - De Ligt - Hernández - Davies
   Gravenberch - Kimmich - Goretzka
      Coman - Lewandowski - Mané


Startelva utan Lewandowski och De Ligt:
                          Neuer
Mazraoui - Upamecano - Hernández - Davies
      Gravenberch - Kimmich - Goretzka
             Coman - Mané - Sané




Givetvis när man ser dessa startelvorna framför sig så ser den första ganska rejält mycket starkare ut bara för att Lewandowski samt De Ligt finns med. Som sagt så tror jag dock att Lewandowski har gjort sitt i klubben, samtidigt som jag har en bra magkänsla kring De Ligt. Jag säger inte att det är så här det kommer se ut men någon sorts blandning av de här elvorna kan jag tänka mig att Nagelsmann planerar för. Min största fråga är bara vad som händer med Müller. Kanske får vi se det vanliga 4-2-3-1-systemet med Müller som ‘’10:a’’ och med Kimmich och Goretzka bakom. En frontrio med Coman, Mané och Sané tycker jag ser så otroligt spännande ut med den farten som dem besitter. 

Oavsett hur han väljer att ställa upp sin starkaste elva så tror jag att vi kommer få se väldigt mycket rotation den här säsongen. Startelvorna kommer förmodligen förändras från match till match då Bayern för första gången sedan 2019/20 kommer ha en så pass bred trupp så man har den möjligheten. 

* Har ni några tankar kring Bayerns övergångsfönster så här långt? Vad tycker ni om Matthijs De Ligt till Bayern? Hur hade ni velat att Nagelsmann formerar laget? Det hade varit jättekul om ni ville dela med er av era tankar i kommentarsfältet. Tänk bara på att hålla en god ton!

Josef Andersson@JosefAndersson92022-07-10 10:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München