Bayern München - Mönchengladbach
1 - 2

Bayern München tappade ledningen och förlorade i återstarten av Bundesliga
En besviken Robert Lewandowski

Bayern såg ut att ha koll på matchen efter en halvtimme spelad, men efter två snabba mål av Mönchengladbach så lyckades man inte komma tillbaka och Bayern visar att de har fortsatta problem mot Mönchengladbach.

Sammanfattning

Första halvlek:
Det var Lewandowski som fick den första riktiga målchansen i matchen i den 12:e minuten. Några minuter tidigare testade Gnabry ett hårt skott utanför straffområdet men den kom dock mitt på Sommer som också stod emot Lewandowskis avslut.
Ungefär 18 minuter tog det för Lewandowski att sätta årets första mål i Bundesliga som även betydde det 20:e målet för honom själv. Det var ett avslut av klass då han fick bollen felvänd, styrde ut den åt höger och tryckte in den stenhårt vid Sommers första stolpe.
Efter 27 minuter spelade så kvitterade Mönchengladbach när Neuhaus stod på rätt plats och Süle hade helt tappat markeringen. Avslutet kan man kanske tycka att Ulreich borde haft men Neuhaus ska absolut inte få stå sådär fri i straffområdet.
Bara några minuter senare stod det även 1-2 till Mönchengladbach efter att Lainer nickat in en hörna. Återigen, var är markeringen?
Strax innan halvtidsvilan ordnande Neuhaus fram ett friläge till sig själv, Ulreich räddade men Neuhaus fick med sig bollen på något turligt sätt och hade nästan öppet mål men Pavard stod för en jätteinsats och rensade undan bollen innan Neuhaus kunde slå in den. Embolo hade också ett jätteläge men Ulreich visade sina fina reflexer.
Bayern skulle också hinna med ett jätteläge när Lewandowski tog sig förbi Elvedi och från en väldigt dålig vinkel lyckades han ändå få iväg ett skott som tog i stolpen, returen kom till Müller som sköt på täckande Ginter.
Det var en mycket märklig halvlek eftersom Bayern verkligen såg ut att ha koll på läget efter 25 minuter. Sedan kommer det där slarviga 1-1 målet och matchen får en total förändring då Mönchengladbach tar över matchen.

Andra halvlek:
Bayern tog tag i taktpinnen i den andra halvleken men skapade ändå inte några farliga målchanser. Den första kom 10 minuter in när Musiala klippte till på halvvolley men självklart stod Sommer i vägen igen.
I den 59:e minuten så var Kimmich väldigt nära att stöta in bollen efter att Lewandowski lagt ett inlägg på Müller som nickade vidare mot bortre stolpen. Kimmich nådde dock inte bollen men nu började det lukta mål för Bayern.
Lewandowski drog till med en klassisk tåfjutt i ribban någon minut senare och nu började man bli lite halvt förbannad för att det inte gick att göra mål.
Tiden började springa iväg för Bayern och när klockan stod på 80 minuter så var fortfarande ställningen 1-2 till Mönchengladbach. Bayern ägde den andra halvleken men några extremt farliga målchanser skapades inte efter Lewandowskis ribbträff.
Nyinbytte Plea var till och med nära att utöka till 1-3 för bortalaget men Süle fick en touch på avslutet som styrdes ut till hörna.

Matchens utropstecken: Paul Wanner!
Bayern München hade en hel bänk med bara okända namn i mångas ögon. En av de var Paul Wanner som även fick chansen att hoppa in tillsammans med Lucas Copado. Wanner är född år 2005 (!) och Copado är född år 2004. Paul Wanner blev därmed den yngsta debutanten i historien för Bayern München.

Mina tankar om matchen:
Efter den starten som Bayern gjorde i den här matchen så fanns det inte på en karta i mitt huvud att detta skulle bli slutresultatet. I samma anfall som Neuhaus satte 1-1 målet så funderade jag på om Mönchengladbach hade haft ett enda skott på mål. Några sekunder senare kvitterade Neuhaus och jag kände mig lite smått förnedrad. Sedan kommer ytterligare ett mål pga en förlorad nickduell men denna gången var det på en hörna. Det är verkligen något som måste förbättras i försvaret, alltså luftspelet. Annars tycker jag att med lite flyt så kunde egentligen Bayern gått vinnande ur den här matchen men ibland är det helt enkelt stolpe ut som gäller, och med 13 A-lagsspelare borta så ser jag inte detta som en total katastrof. Jag tror tyvärr att sanningen är att om Neuer hade vaktat målet ikväll så hade de insläppta målen kanske inte varit insläppta, men man ska absolut inte skylla på Ulreich. Det är uselt försvarsspel på båda målen tyvärr. Om vi ska ta med oss något positivt från matchen så tycker jag det märktes tydligt att Pavard är en central back och inte en högerback. Han hade ett par väldigt fina brytningar idag. Det var även kul att se Kimmich på planen igen och även om han inte var på sin bästa position så tyckte jag han gjorde en bra match om man tänker på att han har missat de senaste 8 matcherna. Nu gäller det bara att resa sig och ta sig an nästa uppgift. En fundering jag tar med mig från den här matchen är varför i hela friden Musiala bar en tröja där det stod Tolisso på ryggen. Vad hände där liksom?

Nästa match är mot Köln på lördag nästa vecka.