Allianz Arena, 2022-04-12 21:00

Bayern München - Villarreal
1 - 1

Bayern Münchens fiasko i Champions League är ett faktum - Åkte ut mot Villarreal efter galen dramatik

Någon semifinal i Champions League blev det inte för Bayern München det här året heller. Under tisdagskvällen föll man tungt mot Villarreal som sensationellt slog ut den tyska giganten efter att man avgjorde i matchens slutminuter.

Sammanfattning:

Första halvlek:
Matchen inleddes med ett högt tempo från hemmalaget och det var i den 11:e matchminuten som Bayern närmade sig för första gången. Leroy Sané styrde in en boll mot Lewandowski och Müller som Rulli styrde bort med benet. Lite senare i samma anfall var Musiala väldigt nära på att hitta in till Lewandowski i straffområdet.
I den 20:e minuten bröt sig Musiala in i ett farligt läge till vänster i straffområdet. Den unge tysken sökte bortre ytan där ingen medspelare befann sig.

Bayern München hade vid det här laget tagit över matchen nästan helt och hållet. Man var nära att komma till målchanser flera gånger och närmast var nog Jamal Musiala som nickade hårt mot mål i den 29:e minuten, men bollen hamnade i Rullis famn.

Bayern började känns allt mer stressade i slutet av den första halvleken vilket gjorde att man började slå chansbollar in bakom Villarreals backlinje slogs, något som inte var speciellt effektivt.
När den första halvleken var slut kunde man konstatera att Bayern var tvungna att höja sitt tempo med boll. Många gånger stod bara spelarna och funderade i flera sekunder innan man gjorde nästa passning eller dribbling. 0-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek:
Bayern München gick ut i den andra halvleken och skapade en farlig målchans direkt. Leroy Sané hittade in till Musiala i straffområdet som fick en dålig första touch vilket gjorde att han hamnade ur vinkel.
Sané fortsatte skapa chanser då han snappade upp bollen på en hörna och spelade snett in till Upamecano som fick en rejäl felträff och sköt flera meter över.

Robert Lewandowski skulle kliva fram och kvittera i den 52:e minuten. Villarreal slarvade i uppspelsfasen och Lewandowski avslutade med ett skott som styrdes på en Villarrealspelare. Äntligen fick Bayern München hål på detta otroligt tajta och välstrukturerade försvaret. Målet gav hemmalaget energi och några minuter senare spelade Goretzka snett in i straffområdet mot Müller som inte fick en redig träff.

I den 70:e minuten vek Sané in från högerkanten och spelade perfekt på Müllers huvud i straffområdet. Müllers träff blev dock långt ifrån lika bra och nicken blev helt ofarlig för Rulli.
Bayern fortsatte pressa och Villarreal hade inte jättemycket att komma med offensivt så här långt. Danjuma fick en halvchans i den 81:a minuten men avslutet gled förbi den bortre stolpen.

Matchen såg ut att gå mot förlängning men i den 88:e minuten åkte Bayern på en riktig kalldusch då man släppte in 1-1 vilket innebar 1-2 totalt sett. Väldigt orättvist mål men man måste också vara med på de kontringarna när man vet att Villarreal har så pass snabba spelare där fram.
Bayern lyckades inte komma till några målchanser under de sista minuterna och Bayerns Champions League-resa är officiellt över.

Tankar om matchen:
Idag var det en bättre insats av Bayern München om man jämför med det första mötet. Matchen styrdes egentligen helt och hållet av hemmalaget men Villarreal försvarade så fantastiskt bra. Många saker hade dock fortfarande behövt bli bättre för att Bayern skulle kunna vinna. Bolltempot är alldeles för lågt i många situationer och dessutom satsade man för mycket på inlägg i mitt tycke. Sedan kan man kanske argumentera om att Bayern inte hade så många andra alternativ när Villarreal nu stod så pass lågt som de gjorde med hela laget, men enligt mig kunde Nagelsmann formerat sin startelva på ett annat sätt och ändrat några taktiska saker som hade underlättat för mer spelförsök än bara inläggsspel hela tiden.
Sanés främsta egenskaper blir fortsatt låsta när han spelar ute till höger och Thomas Müller faller ur matchbilden och gör enligt mig en väldigt svag insats.

Villarreal och Unai Emery ska dock ha sin eloge för dessa två kvartsfinalerna. Det är inte ofta man ser att Bayern har så stora problem att göra mål som vi har fått se nu i två matcher. Villarreal försvarar otroligt bra med både mittfältet och backlinjen samtidigt som Moreno, Danjuma och Lo Celso ständigt hotar i varenda kontring.

Nu får vi se hur Nagelsmanns framtid ser ut efter detta dunderfiaskot. Den tyska tränarens första säsong hos Bayern kommer inte vara godkänd efter alla dessa chockförluster och formdippar som de gått igenom under säsongen. Mycket ska nog till för att Nagelsmann redan efter en säsong kommer bli sparkad, men om detta fortsätter även nästa säsong så hänger Nagelsmanns jobb väldigt löst.