Augsburg - Bayern München

Bayern Münchens usla form i ligan fortsätter - föll mot bottenlag

Bayern München får inte någonting att fungera i ligaspelet. Under eftermiddagen förlorade man för första gången och det var Augsburg som fick äran att sänka den tyska jätten.

Första halvlek:
De första 10 minuterna gick fram och tillbaka och inget av lagen fick till något finspel. Augsburg skapade sig några småchanser på sina långbollar. Bayerns första målchans var på en kontring när Mazraoui spelade fram till Mané som blev fri mot målvakten. Senegalesen försökte gå runt Gikiewicz som fick ut en fot och stoppade Manés försök.
Augsburg gjorde inte som så många andra lag gör när de möter Bayern, alltså backar hem och försvarar lågt. När Bayern kontrade fanns det stora ytor vilket var nära att straffa Augsburg i den 15:e minuten när Sané fick ett jätteläge i straffområdet som han inte lyckades utnyttja.
Någonting som Nagelsmann var inne på under presskonferensen igår var att Augsburgs försöker mycket med långskott. Detta fick Neuer smaka på rejält i den 24:e minuten när ett stenhårt skott kom utanför straffområdet. Neuer var dock snabb med reflexerna och räddade.
I den 38:e minuten fick Augsburgs mittback Bauer ett jätteläge när han blev serverad med ett perfekt inlägg som han nickade över
I den 43:e minuten fick Bayern en jättechans efter att Müller spelade fram Musiala som klackade den vidare till Goretzka som inte lyckades skjuta före en Augsburgsf örsvarare var där och rensade.

Andra halvlek:
Bayern klev ut och var det spelförande laget i den andra halvleken, men några farliga målchanser skapades inte. Istället lyckades Augsburg kontra in 1-0 i den 59:e minuten och än så länge stämde knappt någonting för bortalaget.
Efter ledningsmålet gick Bayern mer offensivt men man var fortfarande inte i närheten av att göra mål. På de chanser som dök upp slarvade man istället och det slutade ofta med att bollen bara rann ut i sanden.
I den 71:a minuten kom Sané i ett friläge men inte ens där kunde Bayern trycka in bollen. Augsburgs målvakt Gikiewicz räddade och resultatet var fortfarande 1-0 till hemmalaget.
I den 88:e minuten testade Sabitzer att skjuta strax utanför straffområdet, ett skott som smet förbi utanför stolpen. I matchens sista minut var Neuer uppe på en hörna och var även den som nådde högst på bollen. Nicken blev Bayerns farligaste läge den halvleken och Gikiewicz stod för ännu en fin räddning. Bayern stod för sin sämsta insats för säsongen hittills och nu har det gått 4 omgångar utan vinst för den tyske jätten.

1 = Mané, Musiala
2 = Müller, Kimmich, Goretzka, de Ligt, Neuer, Upamecano, Mazraoui, Davies, Sané
3 =
4 =
5 =

Spelade för lite för att betygsättas: Sabitzer, Gnabry, Choupo-Moting, Stanisic

Matchens lirare: Rafal Gikiewicz

Hänger Nagelsmann löst?
För första gången sedan 2001 har Bayern München gått fyra omgångar i rad utan vinst. Dessutom var det första gången sedan februari 2020 som man misslyckades att göra mål i en Bundesligamatch. Frågan är var problemet ligger. Denna truppen verkar inte ha någon motivation alls till att möta lag som är sämre på papperet eftersom man samtidigt slår lag som Barcelona och Inter i Champions League. En sak man kan konstatera är att laget har fått mycket svårare att göra mål sedan Nagelsmann bytte från spelsystemet som var det vinnande konceptet. Chanser skapas, men att bara trycka in bollen i målet är ett stort problem. Om Bayern bara hade tagit vara på alla chanser hade man gjort 6-7 mål per match. Om detta fortsätter efter landslagsuppehållet skulle jag inte bli förvånad om Bayerns ledning börjar fundera på om Nagelsmann verkligen är den rätta.

Vad tycker ni är problemet i Bayern München just nu? Dela gärna med er av era tankar och åsikter i kommentarerna. Kom bara ihåg att hålla en god ton!