Allianz Arena, 2021-12-08 21:00

Bayern München - Barcelona
3 - 0

Komfortabel Bayern seger avslutade ett närmast makalöst gruppspel.

När lagen möttes på Camp Nou i september chockades världsartisterna i Barcelona av Bayern Münchens framfart och “Die Roten” vann då med 3-0. Nu blev det exakt samma resultat när Bayern inkasserade sin sjätte raka seger.

Under onsdagskvällen avslutades Champions League gruppspelet och ett redan slutspelsklart Bayern München tog emot ett pressat FC Barcelona som var piskat att vinna för att slippa vara beroende av andra resultat.

Matchens inledning präglades av ett avvaktande spel från båda läger och de riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro. Det var ett barca med kniven på strupen som hade några försök, men i det avgörande läget saknades den riktiga precisionen och Bayerns disciplinerade försvar kunde enkelt avvärja alla försök till anfall. Istället kunde Bayern skapa matchen första riktiga farlighet när Thomas Müller frispelades och på efterföljande skott var Robert Lewandowski nära att raka in returen. Men Lewandowski skulle få sin revansch och det som framspelare när han fem minuter senare svarade för en precis lyftning som Müller kunde nicka in. Målet godkändes med kamerans hjälp och Bayern var i ledning. Några minuter senare drogs den katalanska rullgardinen ner ytterligare ett snäpp när Marc Andre Ter Stegen inte klarade av att styra bort Leroy Sanés långskott. Målet betydde 2-0 vilket också var resultatet i paus.

Andra halvlek var bara två minuter gammal när Kingsley Coman gav Sané öppet mål men tysken lyckades inte utnyttja möjligheten att bli tvåmålsskytt. Halvleken i stort blev en behaglig väg på Autobahn för “Die Roten” som med en solid försvarsmur hindrade sina motståndare att skapa en endaste målchans. Istället kunde Bayern slå in den sista spiken i kistan när Alphonso Davies tog emot en långboll och med sitt speciella vis kunde han rycka ifrån sin försvarare och ge talangen Jamal Musiala fritt fram att fastställa slutresultatet 3-0.

Matchen var knappast någon klang och jubelföreställning och tack vare redan säkrat avancemang kunde Bayern gå på halvfart. Det som däremot var något komiskt var Barcas totala avsaknad av skicklighet och kreativitet. Laget var verkligen en skugga av sitt gamla jag och såg mest ut att spela kvadraten med Bayerns försvarare som utan större ansträngning kunde neutralisera katalanerna. Bayern gjorde egentligen en tämligen medioker insats men att trots det vara så effektiva och vinna med 3-0 är faktiskt en prestation som de ska ha cred för och

Kvällens match var den sista i gruppspelet och även Barcas sista i årets upplaga av Champions League. Bayern vinner däremot gruppen på full poäng och med överlägsen målskillnad är man bäst av alla lag i gruppspelet. Nästa vecka lottas åttondelsfinalerna och vi får då en fingervisning av vilken väg Bayern kommer få i en turnering som förhoppningsvis bara har börjat.