Europa-Park-Stadion, 2024-03-01 20:30

Freiburg - Bayern München
2 - 2

Nytt poängtapp för Bayern München efter sent kvitteringsmål - Ligatiteln blir mer och mer osannolik

Under fredagskvällen var Bayern München på besök hos Freiburg vilket resulterade i en ny missräkning för krisklubben.

Sammanfattning:
Matchen inleddes med ett tidigt 1-0-mål för hemmalaget. Situationen började med att Roland Sallai nådde högst på ett inlägg men då stod Manuel Neuer för en av säsongens bästa räddningar då han visade prov på makalösa reflexer. Returen hamnade hos Sallai igen och denna gången försökte han med en bicicleta som tog i ribban. Bollen rensades sedan av Leon Goretzka vilket blev helt misslyckat. Bollen hamnade hos Freiburgs vänsterback Christian Günter som på halvvolley prickade det bortre hörnet som blev helt otagbart för Neuer.

Mathys Tel stod för sin första start i Bundesliga för säsongen ikväll. Detta efter att ett möte mellan honom och klubben ägt rum i veckan, där Christoph Freund sagt att de absolut inte vill sälja fransmannen i sommar och att de vill satsa på honom i framtiden. Tel hade planer på att byta klubb under sommaren om Thomas Tuchel hade blivit kvar i klubben. Nu när det dock står klart att en ny tränare kommer plockas in under sommaren vill Tel stanna och få en nystart med den nya tränaren. Ikväll efter drygt en halvtimme visade han verkligen vad han går för då han fick bollen strax utanför straffområdet efter en hörna och skruvade in bollen i det bortre krysset. Otroligt kul att se!

Bayern avslutade den första halvleken med att ta över mer och mer och man började dessutom skapa en hel del lägen. Detta tog man med sig in i den andra halvleken och Harry Kane fick ett drömläge bara någon minut in i den andra halvleken. Engelsmannen klackade bollen till sig själv och avslutade strax utanför den bortre stolpen med vänsterfoten.

Bayern München gick upp i ledning i den 75:e minuten efter ett magiskt solonummer av Jamal Musiala. Tysken fick bollen av Kim Min-Jae på kanten och sicksackade sig förbi Freiburgs försvar innan han placerade bollen nere i det högra hörnet. Vild glädje bröt ut hos Bayernspelarna samtidigt som arenan blev helt knäpptyst.

I den 86:e minuten var det däremot dags för hemmalaget att kvittera genom Lucas Höler som på volley pricksköt in 2-2 vid den bortre stolpen. Precis innan detta bytte Thomas Tuchel ut Jamal Musiala och satte istället in Dayot Upamecano för att bilda en fembackslinje. Ett väldigt konstigt byte i mitt tycke då Musiala behövs i ett sådant skede av en match då han är bäst på att hålla i bollen. Nu dessutom fanns inte Musialas briljans kvar på planen längre när man jagade ett 2-3-mål.

Matchen slutade 2-2 och nu ser ligatiteln i princip omöjlig ut för Bayerns del.

Tankar om matchen:
Den första halvtimmen av matchen var helt bedrövlig från Bayerns sida. 9-1 i skott för Freiburg så långt in i matchen och Bayern hade ingenting att säga till om. Men som jag nämnde tidigare spelade man upp sig under den sista kvarten och Mathys Tel stod för ett drömmål som utjämnade matchen. Man lyckades ta ledningen genom individuell briljans av Musiala men utöver det hann vi dessutom med att bränna ett flertal chanser i vanlig ordning. Och inte nog med det, Thomas Tuchel stod nog sedan för ett av de sämsta taktiska bytena jag sett på länge då han byter ut Musiala mot Upamecano för att bilda en fembackslinje och parkera bussen. Det var som en gratisbiljett för Freiburg att ta sig tillbaka i matchen igen. Och mycket riktigt kommer 2-2-målet tillslut efter ett långt inkast in i straffområdet som Freiburgspelarna lyckas vinna och som sedan Lucas Höler kunde prickskjuta in.

Müller borde bänkas:
Thomas Müllers bäst-före-datum är passerat sedan tidigare, men nu har vi verkligen kommit till den tråkiga tidpunkten där han är så pass avdankad att det blir ett problem att ha med honom i startelvan. Den enda vettiga anledningen jag ser just nu att starta honom är för hans ledaregenskaper. I vissa perioder känns det som att om Müller får bollen resulterar det i tappat bollinnehav 90% av gångerna. Rörligheten och snabbheten blir bara sämre och sämre också och just nu tycker jag att både Mathys Tel och Bryan Zaragoza borde gå före honom i startelvan.

Ödesmatch mot Lazio:
Nu väntar Lazio hemma på Allianz Arena på tisdag då det är dags för den andra åttondelsfinalen i Champions League. Bayern ligger under med 1-0 och pressen kommer vara skyhög på laget då det i princip är ett måste att vända på steken och ta sig vidare. Om så inte skulle bli fallet kan det betyda att Bayerns säsong redan kommer att vara över på tisdag, alltså tidigt i mars. Även om både DFB-Pokal och förmodligen Bundesliga är sumpat finns det fortfarande allt att spela om i Champions League, även om det är väldigt osannolikt att Bayern skulle kunna gå långt där med tanke på hur allt ser ut. Men hoppet kommer fortfarande finnas om man avancerar mot Lazio på tisdag!