Allianz Arena, 2022-08-14 17:30

Bayern München - Wolfsburg
2 - 0

19-åring briljerade när Bayern München vann i hemmapremiären - ‘’Han är helt fantastisk’’
Joshua Kimmich, Lucas Hernández och Marcel Sabitzer firar Bayern Münchens 2-0 mål.

Under söndagskvällen hade Bayern München hemmapremiär på Allianz Arena när VfL Wolfsburg kom på besök. Bayerns positiva trend fortsatte och man vann komfortabelt med 2-0. En spelare som imponerade rejält var 19-åringen Jamal Musiala som inlett denna säsongen på ett strålande sätt.

Första halvleken:
Matchens första 10 minuter var jämna men det var hemmalaget som förde spelet för det mesta. Det dröjde ända tills den 13:e minuten innan matchens första målchans kom. Benjamin Pavard dök upp på en hörna och nickade i ribban.

Bayern fick det inte riktigt att stämma under de inledande 20 minuterna. Wolfsburg låg bra i försvarsspelet och Bayern hittade inte riktigt samma fina spel som man haft under de 2 inledande matcherna. I den 19:e minuten hade Bayern dock en boll i nät som sedan blev bortdömt för offside.

I den 33:e minuten var det dags för hemmalaget att trycka dit 1-0 genom Jamal Musiala återigen. Musiala fick bollen utanför straffområdet och krigade sig fram till ett skottläge som han utnyttjade på allra bästa sätt. 19-åringen fortsätter imponera.

Några minuter senare var det Pavard som testade med ett distansskott som sökte sig mot det främre krysset. Casteels var dock beredd och stod för en fin räddning, men lite vibbar från VM 2018 fick man ändå av det.

Precis innan första halvlekens slut pressade Bayern på ordentligt och ett 2-0 mål hängde verkligen i luften. Tillslut gav det utdelning efter att Alphonso Davies tagit sig runt på kanten och hittat Kimmich snett bakåt. Kimmichs avslut styrdes av Müller som blev målskytten tillslut. 2-0 stod sig även halvleken ut.

Andra halvlek:
Julian Nagelsmann valde att byta ut Serge Gnabry i halvtidspausen och sätta in Leroy Sané på plan.

Bayern skapade en del halvchanser under den inledande kvarten och närmast var inhopparen Sané som genom ett fint väggspel med Musiala fick ett bra skottläge vid straffområdeslinjen. Skottet styrdes via en Wolfsburgspelare och var nära att dyka ner i krysset, men Casteels var där ännu en gång.

Mycket mer hände faktiskt inte i den andra halvleken utan Bayern rullade ut bortalaget fullständigt och Wolfsburg hade knappt ingenting att komma med i den andra halvleken. Hemmalaget skapade några halvchanser men man såg mest till att bara spela av matchen.

Mina tankar om matchen:
Bayern München var överlägsna över i stort sett hela matchen idag och efter Bayerns första mål hade inte Wolfsburg mycket att komma med. Innan dess hade Wolfsburg några enstaka chanser som man inte riktigt tog vara på. Sett till spelet så kom inte Bayern upp i riktigt samma nivå som i de två tidigare matcherna, men det var inte långt ifrån och vi såg fortfarande dessa fina spelkombinationerna. Bäst på plan idag var Jamal Musiala återigen i mitt tycke. Han har ett inflytande i princip varje anfall och man blir inte ens förvånad över att han var den som skulle sätta säsongens första mål på Allianz Arena. Han är ju bara helt fantastisk.

Andra prestationer som jag gillade idag var Alphonso Davies samt vårt innermittfält. Davies gjorde några strålande bollvinster och var även ruggigt vass på den offensiva planhalvan. Sadio Mané hade en tyngre kväll och kom inte riktigt in i det. Blev avblåst för offside flera gånger och var inte den mest delaktiga i anfallsspelet. Det råder dock ingen tvivel om vilken kanonspelare han är och det är ju bara en tidsfråga innan han kommer in i det.

Nästa match är mot VfL Bochum på bortaplan. Matchen spelas under söndagen kl 17:30.