Lagbanner
Deutsche Bank Park, 2023-12-09 15:30

Frankfurt - Bayern München
5 - 1

Bayern blev totalt överkörda borta mot Frankfurt

Bayern blev totalt överkörda borta mot Frankfurt

Bayern kom vinnartippade till mötet mot ett svagt Frankfurt-lag men kollapsade totalt. Man tappade viktiga poäng i toppstriden och Tuchel är under stor press.

Första halvlek:
Frankfurt hade trycket hela matchen och det började tidigt när Upamecano får gripa in tidigt och blocka Ebimbe’s nick. Men det tog inte längre än 12 minuter innan Omar Marmoush hittade 1-0. En rörig situation där Bayern via Mazraoui inte får bort bollen alls och efter ett skott i ribban får Marmoush bollen på fötterna och får in bollen bakom Neuer.

Bayern hade inget sug att pusha framåt heller då efter en halvtimme spelad så hittar Ebimbe nätet. Han trycker sig förbi både Upamecano och Davies och får iväg ett skott med vänstern mot första stolpen som Neuer ska rädda men ändå hittar bollen in. Ett segt och slarvigt mål att släppa in. Det tog inte stopp där då Hugo Larsson också skulle få ha kul på jobbet. Kimmich slarvar och ger bort bollen till Larsson, hittar Marmoush som spelar tillbaka till svensken och kan sätta dit 3-0 hur enkelt som helst. Liten stund senare skulle Kimmich ge lite hopp till Bayern när Sané hittar Kimmich som kan med fin precission skjuta in 3-1 bakom en stillastående Trapp. Riktigt fint mål av tysken och 3-1 hade vi i halvtid.

Andra halvlek:
Det började inte direkt bättre i andra halvlek då Upamecano ställde till det för sig med en slarvig pass som ger Frankfurt möjligheten att anfalla från vänsterkanten där Ebimbe spelas fram och kan på en touch skjuta in 4-1 bakom Manuel Neuer. Katastrofalt.

Det tog inte slut där då Ansgar Knauff blir framspelad helt omarkerad och kan med all enkelhet peta in 5-1. Offsideflaggan kom upp från linjedomaren, men VAR dök in och med all rätt så höll Laimer upp offsiden och Knauff var onside. 5-1 Frankfurt. Bayern hade ingen ork eller lust och försökte med byten men inget gick. Gnabry kom in i tre minuter innan han fick bytas ut med en skada. Bayern hade tur att det inte blev mer än 5-1 då Frankfurt fortsatte att pusha på men ingen mer skada blev till på det redan stora såret hos Bayern.

5-1 slutade det. Bayern totalt överkörda.

Spelarbetyg i Bayern:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 = HELA LAGET…
2 = …Förutom Sané
3 =
4 =
5 =

Tankar?:
Vart ska man ens börja, vad är det vi ser??? Jag begriper inte hur vi TOTALT kollapsade på den här nivån. Man har inte förlorat en match i ligan eller Champions League på hela säsongen och nu kommer det som en rejäl käftsmäll och gav oss alla en reality-check. Frankfurt har inte vunnit på fem matcher medan Bayern har varit obesegrade, så förlorar man med såna siffror, hur händer det ens? Spelarna totalt kollapsade idag, på en nivå jag inte sett på, jag vet inte hur länge… Ingen fight-spirit, slarv efter slarv efter slarv, nämnde jag slarv? Hela laget var katastrofala idag, ingen hade en bra dag alls. Vi ser ut som ett tredje divisionlag, kanske den nivån vi är på då vi ändå förlorade mot Saarbrücken. 

Jag personligen får PTSD och Deja Vu tillbaka till hösten 2019 när Bayern likt torskade 5-1 mot just Frankfurt på bortaplan i ett vitt matchställ. Matchen som gav dåvarande tränaren Niko Kovac sparken efter en deppig tid i Bayern och in kom Hansi Flick som tog Bayern 2020 till en historisk Sextuple-säsong, sex troféer på ett år. Är det dags att göra likadant? Tuchel ut och in med Flick som precis fick lämna rollen som tränare i tyska landslaget. Det är skrivet i stjärnorna känns det som, för såhär kan vi inte ha det.

Jag gillar Thomas Tuchel, massor, har alltid stått bakom honom men det här är inte rätt längre. Han har haft jättefina resultat, obesegrade i ligan fram till idag, obesegrade i Champions League (kändes dock som en förlust mot Köpenhamn senast) men ändå har inte en endaste vinst känts överlägsen. Det var en match som var riktigt bra, borta mot Dortmund. Det är den ENDA matchen i Tuchels Bayern-karriär som jag känt att man haft kontroll över matchen och vunnit med rättvisa. Nästan varenda annan match sedan han tog över har varit svajig, man har inte vunnit med överlägsna siffror, spelat dåligt, nästan förlorat eller inte gjort mål förrän 80+ minuter, det är inte Bayern-likt. Det är inte heller Bayern-likt att vara helt obesegrad och sen åka ut mot ett tredje divisionlag, Saarbrücken, med 2-1 i cupen med en stark elva på plan. Inte okej alls.

Tuchel gick också ut i press för någon månad sen när han sa i stil med “Ibland vinner man inte på ett fint sätt, man måste göra vad som helst för tre poäng” vilket han tydde på att oavsett hur bra eller dåligt man spelar så är vinna det som räknas. Han har rätt, absolut. Men det har gått ett steg för långt, man kan inte heta Bayern München och KNAPPT vinna sina matcher, för så har fallet varit ända sedan han tog över i mars. Det får räcka nu.

Jag hoppas ledningen tar plats och sätter ned foten och ringer hem till Hansi Flick, åtminstone som en temporär lösning säsongen ut tills man förhoppningsvis kan få in Xabi Alonso till sommaren. Betala Leverkusen precis vad de vill, få Alonso till Allianz Arena. Tack Tuchel och laget för en förstörd helg. En eftermiddag att totalt glömma. Hoppas det inte blir en likadan match mot Manchester United på tisdag.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2023-12-09 17:52:00
Author

Fler artiklar om Bayern München