Estadio de la Cerámica, 2022-04-06 21:00

Villarreal - Bayern München
1 - 0

Bayern i brygga efter svag insats mot Villarreal

Med mycket disciplin samt sylvassa kontringar kunde Villarreal bibehålla sin drömstart på matchen och besegra Bayern München med 1-0, vilket blir ett intressant läge inför nästa veckas returmöte.

Efter några inledande minuter av böljande spel fick Villarreal precis den start man ville när succévärvningen Arnaut Danjumas kunde styra in lagkamraten Daniel Parejos skott och ge Villarreal ledningen efter endast sju spelade minuter. Målet gav en stor dos energi till de gulklädda och med ett disciplinerat försvar gjorde man det svårt för Bayern som under matchens första 45 minuter endast hade två halvdana skottförsök. Istället var det Villarreal som bestämde villkoren och även om inte heller dem skapade några farliga målchanserna. Istället var det ett till synes ofarligt inlägg som Neuer missbedömde och Villarreal hade 2-0, trodde man. Men målet dömdes bort då på grund av offside och med tanke på hur första halvleken såg ut var nog ”Die Roten” tacksamma över att Villarreal ”bara” hade ett måls ledning i halvtid.

I andra halvlek växlade Bayern upp och efter att Serge Gnabry i början av andra halvlek varit nära att kvittera såg det ut som att de tyska mästarna trots allt skulle ta tag i taktpinnen. Men bakåt släppte Bayern luckor och Villarreal var gång på gång nära att kontra in både ett och två mål. Bayerns få skottförsök var, precis som i första halvlek, tama och Villareals 1-0 seger var i högsta grad rättvis.

Med tanke på spelarmaterialet och motståndet kan Bayerns insats inte klassas som annat än underkänd. Visserligen hade man bra tempo men den sedvanliga kreativiteten syntes det inga spår av och i ärlighetens namn var det bara Kingsley Coman, och möjligen Jamal Musiala,  som nådde upp till sin offensiva standard. Men att resultatet blev som det blev berodde i mångt och mycket på att Villareal än en gång var som bäst när det gällde. “De gula” tog en tidig ledning och fick matchen precis dit man ville. Lagets offensiva vapen var kontringarna där man flera gånger var nära, och  med tanke på såväl stolpträffar och frilägen borde man gjort fler mål. Summa summarum måste man säga att Villarreal var närmare 2-0 än vad Bayern var närmare en kvittering.

Kvällens förlust var Bayerns första under årets Champions League och innebär att man för första gången är illa ute inför nästa veckas retur. Och med tanke på Bayerns makalösa hemmafacit med 20 gjorda mål på fyra hemmamatcher får man nog säga att chanserna i högsta grad är goda. Men å andra sidan har Villarreal visat sig vara ett riktigt bra bortalag och det återstår väl att se om de lyckas återupprepa bragden i Turin eller om Bayern lyckas ta sig samman och reda ut detta. Att vara piskade att vinna är en ny situation för Bayern, i alla fall i år.