Lagbanner
BayArena, 2024-02-10 18:30

Bayer Leverkusen - Bayern München
3 - 0

Bayern kollapsade borta mot Leverkusen i Bundesligas tidiga seriefinal

Bayern kollapsade borta mot Leverkusen i Bundesligas tidiga seriefinal

Bayern blev överkörda av Leverkusen i Bundesligas tidiga säsongfinal och ligger nu bakom serieledarna med fem hela poäng.

Första halvlek:
Vi fick vänta några minuter med avspark efter att Leverkusen fansen kastade in föremål på plan då man fortsatt runtom i Tyskland protesterar mot DFLs investerar-plan. 

Matchen sparkades tillslut igång och Bayern såg övertygande ut första kvarten med fint spel och de såg självsäkra ut. Sedan tappade det allt typ av spel och det tog inte ens 20 minuter innan Leverkusen kunde göra 1-0 via Josip Stanisic, Bayern-spelaren som är på lån till rivalerna. Andrich befann sig på vänsterkanten och en simpel pass drog sig genom hela Bayern försvaret i straffområdet och enkelt kunde Stanisic trycka in 1-0. Bayern stod och sov och ingen tog initiativet till att bryta bollen. Illa, illa, illa.

Leverkusen fick momentum efter det och styrde hela resten av första halvleken. Inget framåt för Bayern alls förutom ett Mazraoui-skott som Hradecky enkelt kunde plocka. Vi ska tacka Upamecano för att det inte stod 2-0 då Adli befann sig helt fri på mål men Upamecano hann ikapp och kunde bryta i sista sekund. Bayern tappade spelet helt och trebackslinjen man spelade med skapade bara problem för bortalaget. 1-0 till Leverkusen stod sig i halvtid.

Andra halvlek:
Inte ett enda byte från Tuchel i halvtid och det skadade direkt när Leverkusen utökade till 2-0. Bayern slarvar som alltid och Grimaldo kan enkelt väggspela sig fram helt fri mot Neuer och gör inga misstag och trycker in bollen i nättaket och 2-0 är det. Jag nämnde i införrapporten att man skulle göra allt för att minimera Grimaldos spel, men det misslyckades man med totalt.

Det tog en hel timme innan Tuchel ville ändra på laget och in kom Kimmich och Müller. Att Tuchel ens valde att spela en trebackslinje från start kan man fråga sig men in kom dem iallafall, det var på tiden.

Det skedde egentligen ingenting, Bayern lyckades komma fram lite mer jämfört med första halvleken efter att man bytte till en 4231 igen. Leverkusen stod sig starka med 11 man i boxen sista kvarten och i 95:e minuten så befinner Neuer sig uppe på hörna, Leverkusen får undan bollen och Frimpong från lång distans kan skjuta in 3-0. Pinsamt från Bayern.

Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 = Bokstavligen hela laget
2 = Kanske Upamecano
3 = 
4 = 
5 = 

Tankar?:
Vi får gratulera Leverkusen till ligatiteln och säga hejdå till 12 raka segrar, för har man kvar Tuchel kommer inget att ändras. Leverkusen gjorde lekstuga med oss i första halvlek och i andra halvleken kunde de enkelt göra 2-0 och sen försvara väldigt skickligt tills det blev 3-0 i slutändan. Bayern fick inget framåt, absolut ingenting. Vi hade ETT skott på hela matchen. Vad fan händer? Det är så deprimerande att se hur man som Bayern München kan tillåtas att spela på detta vis i säsongens allra viktigaste match. Tuchel ska experimentera med en trebackslinje för att kopiera Leverkusen, men när man aldrig spelat på detta vis någonsin och framförallt i säsongens viktigaste match så vet jag inte vad man håller på med. Tuchel ska ut, det finns inga alternativ. Ta in VEM SOM HELST istället, det kan inte bli sämre än så här…

Leverkusen är jättebra i år, det är ingen tvekan. Alonso gör ett så sjukt bra jobb men att heta Bayern München och spela sämre än ett sjumannalag är illa och säger en del om vem som styr detta lag. Inte ens en individuell insats kunde rädda oss idag. Tuchel förstörde rytmen inom laget redan när laguppställningen kom ut och jag hade på känn direkt att det var kört. Bayern har inte spelat en trebackslinje på över ett år sedan Nagelsmann och till och med under honom funkade det inte heller. Det är så deprimerande att se hur Bayern kan falla såhär, det har varit så ända sedan Tuchel tog över. Vi tappade allt förra säsongen och räddades på sista matchdagen. Hade inte Dortmund varit som de är så kunde vi lika gärna tappat ligan med förra säsongen. Vi blev utslagna i cupen på det mest pinsamma sättet i år, troligen tappar vi ligan i år för första gången sedan säsongen 11/12 och har vi tur så tar vi oss förbi Lazio i Champions League, men inte ens det känns som en garanti längre.

Bayern är i kris, det får inte se ut såhär. Man får inte prestera såhär i säsongens absolut viktigaste match. Grattis till Leverkusen som antagligen kommer gå hela säsongen utan förlust och slå Bayerns rekord och vinna ligan uppepå det. Ett mirakel måste hända för att någonting ska hända denna säsong för Bayern. Visst, säsongen är lång och allt kan hända, men Leverkusen har sånt försprång nu. 

Nu har vi Bochum nästa helg och får ladda om resten av säsongen med att ligga bakom Leverkusen med fem hela poäng. Innan dess har vi Champions League spel borta mot Lazio på onsdag, får se hur man reagerar då efter ikväll. Det ser inte ljust ut…
 

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-02-10 20:40:00
Author

Fler artiklar om Bayern München