5 - 0

Bayern leker fotboll

Säsongens melodi, Bayern har staplat vinster ute i Europa men i Bundesliga har formen varit svajig. En vinst på det senaste sex matcherna håller inte Bayern standard. Under söndagskvällen kom ligatvåan på besök till Allianz Arena, en chans för Bayern att klättra i tabellen, en kväll att ta ned Freiburg på jorden och visa upp sin klass.

Neuer och Müller missade kvällens batalj på grund av skador, men positiva nyheter att de Ligt, Gnabry och Davies återfinns i startelvan. Överraskande nog fick maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting för första gången denna säsong chansen från start, en möjlighet han skulle ta vara på. Nagelsmann som under de senaste veckorna återgått till den välkända formationen 4-2-3-1 spelade denna kväll Leroy Sané centralt medans Gnabry och Mané huserade på respektive kant. Choupo-Moting agerade klassik nummer 9.a och var duktig i kombination spelet.

Matchen inleddes i högt tempo, och det blev tidigt tydligt att detta var två lag som ville spela fotboll. Spelet vände snabbt men efter de första 10 minuterna började Bayern ta kontroll vilket skulle befästas med Gnabrys öppningsmål. Ett strålande anfall med precist passningsspel kulminerade i ett avslut från Sané och på returen kunde Gnabry nicka hem ledningsmålet. Det var just det noggrant passningsspel där offensiven hittade fram i farliga ytor som blev matchens nyckel. Något Sané visade prov på när Choupo-Moting iskallt kunde göra sitt första mål för säsongen, han tar emot en genial passning från Bayerns nummer tio, avvaktar, avvaktar och sedan sätter den mot bortre stolpen förbi Flekken i Freiburg målet. En första halvlek av total kontroll av Bayern München, en demonstration av vad detta laget är kapabelt till när spelet stämmer.

En prestation som inte skulle sakta ned i den andra halvleken, om matchen inte redan var död skulle Bayern göra två mål på tre minuter och definitivt kväva Freiburgs hopp om poäng. Det första var ett kvickt avslut av Sané där han viker bollen rund sin försvarare och lämnar kippern chanslös, det andra gjordes av Mané som enkelt kunde lägga bollen över Flekken efter en fin djupledsboll av första målsskytten Gnabry. Därefter föll flertalet byten och matchen blev som den så ofta blir i dessa lägen, tempo svagare där motståndarna accepterat sin förlust. Noterbart är att Sabitzer som får kröna sin positiva säsongsinledning med ett mål till 5-0 för ett Bayern som genomförde en komplett laginsats.