Lagbanner
PreZero Arena, 2022-10-22 15:30

Hoffenheim - Bayern München
0 - 2

Bayern München besegrade Hoffenheim - Choupo-Motings målform fortsätter
Eric Maxim Choupo-Moting

Bayern München besegrade Hoffenheim - Choupo-Motings målform fortsätter

Under lördagseftermiddagen var Bayern München på besök hos Hoffenheim på PreZero Arena. Bayern München fick med sig tre poäng hem efter en stabil 0-2-vinst. Choupo-Moting fortsatte med sin målproduktion vilket även Jamal Musiala gjorde.

Sammanfattning
Bayern München tog tag i taktpinnen direkt och var det spelförande laget under de första 20 minuterna. I matchens 17:e minut satte dessutom bortalaget 0-1 på en hörna. Leon Goretzka skarvade vidare till en fristående Jamal Musiala som kunde placera in bollen till 0-1. 

I den 37:e minuten var det dags för 0-2 till Bayern. Efter en misslyckad speluppbyggnad av Hoffenheim så skickade Choupo-Moting ut bollen till Serge Gnabry på kanten. Choupo-Moting skulle sedan få tillbaka den efter ett fint inspel av Gnabry och avslutet kom distinkt vid Oliver Baumanns första stolpe. Målet innebar att han har nätat i de tre senaste matcherna som han dessutom har fått starta i. 

Första halvleken var inte den mest händelsefulla Bayernmatchen man har sett men det såg ändå stabilt ut för bortalaget. Matthijs de Ligt bidrar med väldigt mycket lugn där bak vilket höjer hela Bayerns stabilitet något enormt. Sven Ulreich fick också stå för ett par fina räddningar när både Georginio Rutter och Grischa Promel testade Bayerns andramålvakt. 

I den andra halvleken slog Bayern av på takten och nu var det istället Hoffenheim som skapade mer chanser än Bayern. Trots det så var det inga superchanser som skapades och Bayerns ledning kändes fortsatt säker. Den bästa reduceringschansen för hemmalaget var i den 70:e minuten då den nyinkomna Pavel Kaderabek kom runt på högerkanten och spelade in i mitten på en rensande Dayot Upamecano

Matchen slutade också 0-2 efter en väldigt trög andra halvlek från båda lagen. Hemmalaget hade inte mycket att komma med och Bayern skapade nog ännu mindre i den andra halvleken. Choupo-Motings målform fortsätter och dagens mål innebär att han nu gjort 4 mål på de 3 senaste matcherna som han dessutom har fått starta i. Även Jamal Musiala fortsätter producera poäng och för honom så har det blivit 9 mål och 8 assister under alla 16 tävlingsmatcher som han medverkat i hittills. 

Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 =
2 = 
3 = Ulreich, Upamecano, Coman, Gnabry, Goretzka, Pavard
4 = de Ligt, Davies, Choupo-Moting, Musiala, Kimmich
5 = 

Spelade för lite för att betygsättas: Gravenberch, Sabitzer, Mazraoui, Mané, Tel

Matchens lirare: Matthijs de Ligt

Tankar om matchen:
En av säsongens mindre underhållande matcher av Bayern München hittills, men med det sagt var det absolut ingen dålig insats. Bayern gjorde vad som behövdes idag och såg till att hålla stabiliteten uppe och det kändes aldrig farligt på något sätt. Som jag nämnde innan så är Matthijs de Ligt en viktig ingrediens för stabiliteten och det visar han även idag. Choupo-Moting fortsätter att leverera under sitt förtroende av Nagelsmann i de senaste matcherna. Även Dayot Upamecanos fina form fortsätter och han står för ett antal fina brytningar även
idag. 

Det som väntar nu är returmötet mot Barcelona på onsdag i Champions League. Kingsley Coman verkade gå ut med en ny skadekänning vilket är oroväckande då både Leroy Sané och Thomas Müller är borta. Återstår att se om Müllers magproblem hinner bättra sig innan dess. Han har ju nämligen ett väldigt fint facit mot just Barcelona från de senaste åren.

Josef Andersson@JosefAndersson92022-10-22 17:58:00
Author

Fler artiklar om Bayern München