Lagbanner
2022-11-01 21:00

Bayern München - Inter
2 - 0

Bayern München går rent i ett Champions League gruppspel för tredje året i följd - en historisk bedrift

Det var två slutspelsklara lag som möttes denna tisdagskväll på Allianz Arena, något som märktes på de båda lagens rotations betingade startelvor. Matchbilden följde därefter, lägre tempo, mindre vilja, men mer klass från Bayern.

Som väntat valde Julian Nagelsmann att rotera sin startelva inför denna gruppspelsmatch som endast hade akademisk betydelse. Den var däremot inte obetydlig, Bayern hade ett rekord att uppnå, det bedriften att gå rent i tre raka Champions League gruppspel. Spelarna som skulle lösa det var bland annat Gravenbearch, Pavard, Stanisic, Sabitzer och Coman som var nya i startelvan från helgens seger mot Mainz. Gravenbearch agerade offensiv mittfältare, Pavard lirade mittback och Davies fick vila eftersom Stanisic tog vänsterback platsen. 

Tre centrala mittfältare på plan med Kimmich, Sabitzer och Gravenbearch fick en att tänka om Nagelsmann var sugen på att experimentera med en 4-3-3 uppställning, men tidigt blev det tydlig att det var en klassisk 4-2-3-1. Det var däremot var det Inter som började starkt med målchanser. Barella drog iväg ett långskott efter en hörna, ett skott Mané stoppar med en skyddshands men domaren dömer inte star efter VAR koll och Bayern kommer lindrigt undan. Från den punkten föll flera halvchanser för bägge lagen i en match som saknade usp i och med det avgjorda utgångsläget, men Bayern skulle vara Bayern. Pavard skulle mobba Martinez på Kimmich hörna och nickade in ledningsmålet för “die Roten”. Värt att notera är att Sabitzer drar på sig ett gult kort och missar därmed nästkommande match i denna Champions League upplaga. 

Byte sker redan i paus, hårt matchande Upamecano utgår och in kommer Davies i hans ställe, en förändring där Stanisic kliver in på mittbacks positionen. I den andra halvleken blir den ännu tydligare att det är två roterade lag som står på banan. Matchen spelas i ett lågt tempo med slarv från båda sidorna, med det tilläggs även flertalet byten från båda tränarna som har ena ögat mot helgens viktiga ligamatcher. Den glödheta Choupo-Moting skulle däremot liva upp denna tillställning med lite fotbollsgodis, den duktiga “wand spieler” skulle göra ett drömmål och piska upp bollen i målvaktens högra kryss. Roligare än så skulle det inte bli, men Bayern gör jobbet hemma mot Inter och kan blicka framåt mot ett spännande slutspel. 
 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-11-01 23:37:22
Author

Fler artiklar om Bayern München