Lagbanner
An der alten Forsterei, 2024-04-20 18:30

Union Berlin - Bayern München
1 - 5

Bayern München gjorde lekstuga av Berlin-laget

Bayern München gjorde lekstuga av Berlin-laget

Efter en bra vecka med avancemang mot Arsenal gästade man den tyska huvudstaden och gjorde narr av Union Berlin

Första halvlek:
Det hände inte så mycket i början på första halvleken förutom ett hårt Kane skott som Ronnow hade koll på. Efter knappa halvtimmen så skulle Leon Goretzka få näta. Tysken som varit så kritiserad av Bayern-fans på senaste fick trycka dit en riktig raket via ribban och in till 1-0 för gästande Bayern.

Vid slutet av den första halvleken så utökade en viss engelsman, inte Eric Dier tyvärr, men Harry Kane till 2-0 på frispark. Pavlovic fälldes strax utanför straffområdet och Kane tog hand om frisparken som han slog lågt men hårt och Ronnow hinner inte på den. Urläckert och elegant från engelsmannen som nu är på 33 gjorda Bundesliga-mål denna säsong.

Andra halvlek:
Senast man var på bortaplan och ledde med 2-0 i halvtid så tappade man till ett 3-2 underläge och förlorade tillslut, pratar såklart om Heidenheim för två helger sedan. Så var inte fallet denna gången och det tog inte längre än åtta minuter in i den andra halvleken så slängde Choupo-Moting in ett inlägg till Thomas Müller som får en fin bredsida upp i nättaket. Tysken inför matchen hade gjort mål på alla matchdagar (1-34) under sin karriär men hade inte gjort mål på den 30:e, tills idag.

Efter den dryg timme spelad så befann sig Kane i anfallsposition och spelade över till Mathys Tel som kunde skjuta in bollen bakom den danske målvakten. Den unge fransmannen stod för ett mål och en assist idag och gjorde inga misstag när han sköt lågt och hårt in 4-0.

Bortalaget slutade inte där och Thomas Müller nätade inte bara en gång, men två. Choupo-Moting fick nästan bollen fram till en fristående Kane men bollen rensades undan och nådde Goretzka som slog ett elegant inlägg och Müller kunde förlänga den med en nick som Ronnow inte kunde stoppa. 5-0 och Bayern hade kul på plan idag!

Union Berlin hade många chanser till ett tröstmål och nära kom man många gånger, dock stod Bayern emot bra. I 90:e minuten skulle man få fira lite i alla fall när Vertessen spelas fram av Gosens som i sin tur kan skjuta in 5-1 bakom Neuer. Dier var så fruktansvärt nära att blockera skottet och engelsmannen var inte glad att släppa in den bollen, inte Neuer heller, som båda var sugna på att hålla nollan efter en fin insats defensivt i 90 minuter.

5-1 blev det när domaren blåste i pipan för sista gången ikväll.

Spelarbetyg i Bayern:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 =
2 = Choupo-Moting, Upamecano
3 = Neuer, Kimmich, Dier, Kim, Pavlovic, Kane
4 = Davies, Müller, Tel
5 = Goretzka

Spelade för lite för att betygsättas: Mazraoui, Zaragoza, Laimer, Zvonarek

Matchens lirare: Goretzka

Tankar?:
Inför matchen var man lite kluven om hur det skulle gå idag. Skulle vi få repris på Heidenheim när man förlorade borta med 3-2? Tydligen inte och istället gör man lekstuga av Union Berlin. Först ett avancemang mot Arsenal i Champions League och nu en total överkörning på 5-1, en bra vecka för Bayern!



Det är så kul att se Leon Goretzka tillbaka i bra form. Han är nog den spelaren som fått allra mest kritik av Bayern-fans på sociala medier och varje dag ser man folk som vill sälja honom och att han är den sämsta Bayern-spelaren genom tiderna. Väldigt hårt och idag står tysken igen för en makalös insats med ett urläckert mål och en urläcker assist samt väldigt stabil defensivt bredvid Pavlovic. Goretzkas kontrakt går ut 2026 och han är en spelare som man tvekat på om man ska förlänga eller inte. Klubben uppskattar Goretzka för sin mentalitet, kärlek till klubben och vilja att fighta för en plats i laget. Han var toppen i båda mötena mot Arsenal, en riktig sten i försvaret och bra framåt med bland annat en assist till Gnabry på The Emirates och idag en ytterligare bra insats. Han har droppats lite av Julian Nagelsmann i det tyska landslaget på senaste, dock fortsätter han såhär får nog den föredetta Bayern-tränaren kanske tänka om lite inför sommaren. Jag har alltid gillat Goretzka och backat honom hela tiden, han är en viktigare profil för Bayern än vad man kan tro.

Mathys Tel står själv för en väldigt bra match idag vilket vi gillar att se. Han får fortsatt förtroende för spel och gör ett mål och en assist idag. Fransmannen har mest varit en inhoppare under säsongen men har ändå 6 mål + 4 assister denna säsong i Bundesliga, ett väldigt starkt facit med tanke på att han mest hoppat in från bänken. Kanske Europas farligaste inhoppare just nu. Jag hoppas att den tränaren som tar över härnäst ger förtroende för Tel och att han kommer bli riktigt farlig och en startspelare för Bayern framöver. Man hoppas att det är Zidane som tar över som tränare, han hade nog gjort Tel till ett riktigt monster.

På tal om unga spelare fick en ung talangfull andra lagsspelare göra sin A-lagsdebut, nämligen Lovro Zvonarek som gjort en exceptionell säsong med Bayerns andra lag. Kroaten fick ungefär 10 minuter när han byttes in för Thomas Müller och gjorde okej ifrån sig. Kul från Tuchel att ge lite speltid till Bayerns eventuella framtida startspelare!

Nästa helg får Bayern besök av Frankfurt, som man förlorade med hela 5-1 mot i december månad, innan man får besök av Real Madrid i Champions League. Bayern må inte ha mycket att spela för i ligan, man lär säkra en andraplats och i värsta fall en tredjeplats, men Champions League måste man ge allt för. Vi syns nästa lördag igen!

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-04-20 23:54:00
Author

Fler artiklar om Bayern München