Lagbanner
2020-06-16 20:30

Werder Bremen - Bayern München
0 - 1

Bayern München säkrade sin åttonde raka ligatitel - vinner med 0-1 borta mot Werder Bremen. MATCHREFERAT + SPELARBETYG

Bayern München säkrade sin åttonde raka ligatitel - vinner med 0-1 borta mot Werder Bremen. MATCHREFERAT + SPELARBETYG

Ännu en ligatitel är i hamn, och Bayern supportrar kan jubla ännu en gång. Med 2 omgångar kvar av Bundesliga har man säkrat titeln, men än är inte säsongen fullbordad.

Bundesliga, Omgång 32
Westerstadion, 16 Juni 2020 , Med matchstart 20:30

Werder Bremen - Bayern München = 0-1 (0-1 HT)

0-1 Robert Lewandowski (43’, assist av Jerome Boateng)

Werder Bremen
Spelade en 4-1-4-1 formation med följande spelare: Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander (c), Friedl - M. Eggestein, Vogt, Klaassen - Bittencourt, Osako, Rashica
Ska dock nämnas att stora delar av matchen när Werder Bremen jagade boll så såg det mer ut som en 5-2-3 i försvarspelet.

Avbytare: Kapino, Selke, Füllkrug, Pizarro, Langkamp, Sargent, Bartels, Groß, Bargfrede
Skadade: Möhwald (knäproblem), Sahin (höftskada), Toprak (vrist kada)
Tränare: Florian Kohfeldt 

Bayern München
Spelade en 4-2-3-1 formation med följande spelare: Neuer (c) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

Avbytare: Ulreich, Odriozola, Cuisance, Hernandez, Singh, Batista Meier, Zirkzee, Wriedt, Richards
Skadade:  Arp (Muskelskada), Tolisso (vristskada), Coutinho (vristskada), Mai (vristskada), Martinez (magproblem), Süle (korsbandsskada, inte redo för spel), Thiago (ljumskskada)
Tränare: Hansi Flick
 

SÅ VAR MATCHEN:



Första halvlek:
Matchen sparkades igång utav Werder Bremen och efter 10 sekunder vann man bollen, och Pavard vann inkast för Bayern.

Man ser direkt hur Bayern sätter tempot i matchen, men börjar lite slarvigt i passningspelet och några enkla bolltapp.

Lewandowski är den som är först med ett skott, efter 1min och 32 sekunder. En rejäl snedträff och bollen blockas ut till hörna.
Hörnan leder ingenstans, och efter inspel i boxen så är Lewandowski lite het och Werder Bremen får frispark efter en duell.

2min och 30 sekunder, Werder Bremen försöker sig på sitt första anfall. Men att slå en löp boll och försöka vinna en löpduell mot Alphonso Davies är inget att rekomendera.

3min 35 sek, Bayern kommer runt på kanten och Alphonso Davies slår in bollen mot straffområdet. På repris ser man dock att han är lite tidig, och offside. Men matchens första farliga situation var här.

Pavard prövar även han med ett inlägg, det nickas dock undan av Bremen försvarare.

Bremen med ett läge, där Theodor Gebre Selassie dock bara träffar utsidan av målet och Neuer har bra koll på situationen.

Precis som alltid så pressar Bayern högt, och i sitt anfallspel så är man inte försiktiga att trycka upp med laget. Får Werder Bremen att försöka ligga väldigt kompakt, och ser nästan ut som 5-2-3 för dom grönas del när Bayern har bollen.

Neuer gör sin första räddning, efter ett enkelt skott rakt i famnen av Milot Rashica, den 23 åriga mittfältaren/anfallaren.

13min 45 sekunder Pavlenka i Werder Bremen med en väldigt dålig utspark som hamnar rakt på Gnabry, dock väljer han att inte gå mot mål.

14min 35sekunder, ännu en utspark för Pavlenka och han väljer ännu en gång att spela kort.

Werder Bremen blir hårt tillbakatryckta och tvingas ofta spela hem till målvakt, men har ändå rätt bra kontroll på sitt spel och börjar nu lyckas spela sig förbi Bayerns första press.

Muller och Lewandowski försöker kombinera sig fram genom den enorma grön, vita muren som Werder Bremen har framför sitt mål - misslyckas denna gång och bollen fastnar på en Werder Bremen försvarare.

17 minuter och 45 sekunder in i matchen, fantastisk passning och sen ett farligt avslut utav Eggestein som smiter sig precis utanför Neuers högra stolpe. Bra skott, bra läge, och skulle den gått på mål så har inte Neuer full koll på den.

Alphonso Davies tar på sig matchens första varning, gult kort efter att han sparkat ner motståndaren när bollen redan är borta från dom.

Kommentatorerna pratar om att det skulle kunna vara ett rött kort, och om du frågar mig så var det en riktig efterslägning som Alphonso Davies bjöd på.

Werder Bremen tar sig in i Bayerns straffområde och Milot Rashica faller, straff om du frågar Werder Bremen fans. Men domaren går vidare och blåser aldrig.

Pavard med ett slarvigt hemmåtspel, men Boateng springer snabbare än motståndaren och lyckas ta kontroll på bollen.

Inlägg till Kingsley Coman utav Müller, hoppar upp bra men nicken smiter sig utanför den högra stolpen.

Klapp klapp spel av Bayern, tappar bollen och man försöker stoppa kontringen genom att ta en frispark högt upp i plan. Får de, men det blir snabbt igång satt av Werder Bremen som dock tappar den direkt.

Lite mer öppet spel för första gången under matchen, som leder fram till att Joshua Kimmich får ett läge och skjuter i ribban. Dock vinkas det för offside och Bremen får bollen.

Kimmich fantasisk boll bakom backlinjen till Lewandowski som tar ner den ännu briljantare. Men han får en rejäl armbåge utdelad av Gebre Selassie i hans ansikte. I straffområdet, men domaren blåser inte.

Pavard tar sig in mellan Bremen spelarna, som inte vet hur dom ska försvara sig. Passningen kommer men han spelar sen bara i sidled.

30 minuter är nu spelade.

Davy Klaassen tar sig in i Bayerns straffområde och avlossar ett skott, som flyger långt upp till läktaren

Frispark Alphonso Davies ute på vänsterkanten precis utanför straffområdet. Müller, Alaba och Kimmich ställer sig men sen lämnar Muller. Kimmich ser ut att sikta mot just Müller, men nickas bort av bremen försvarare. 

Boateng tar bollen framåt och skjuter ett hårt skott längs marken. Den glider bra på den våta gräsmattan, men Pavlenka har koll den här gången.
Ser att planen börjar bli väldigt blöt nu och bollen studsar snabbt. 

Hörna Kimmich men Pavlenka plockar ner den utan några stora bekymmer.

Kimmich hörna igen, rakt mot Pavard och Goretzkas pannor. Pavard backar back medans Goretzka är helt perfekt riktning till bollen. Dålig kommunikation och Pavard nickar utanför, och ser hur Goretzka blir lite smått förbannad efteråt.

Frispark Lewandowski efter en fasthållning, stora protester av Bremen och tränare Florian Kohfeldt är och pratar med fjärdedomaren. 

David Alaba skjuter frisparken som går förbi alla och ut till Gnabry.

Gnabry tappar den och bollen går bak till Boateng som slår en perfekt chipp upp till Lewandowski för andra gången i matchen. Lewandowski gör inga misstag och skjuter den förbi Pavlenka. Offside eller inte, svår situation men linjedomaren har flaggan nere.

Målet gick till så att Bremen var påväg att lyfta uppåt, och Boateng slår en perfekt tajmad chipp,

MÅLET GODKÄNT, 0-1 Bayern genom Robert Lewandowski. Hans 31 mål den här säsongen, och assist står Boateng för.

Det blir 2 minuter tilläg i första halvlek

Bremen har bollen med 1 min kvar, kan man få ett läge innan halvtid? Tappar bollen i uppspel, men Bayern tappar den dom med.

Bayern med bollen och har nu tryckt upp med allt, men man spelar kontrollerat och det blir även sista som händer första halvleken.

Halvtidsstatistik:

Werder Bremen - Bayern München
Bollinnehav: 42% - 58%
Skott: 4-4
Skott på mål: 1-2
Hörnor: 0-4
Frisparkar: 8-4
Offsides: 1-2
Inkast: 12-5
Räddningar: 1-1

Halvtidssumering:
Bayern München har rejält tagit tag i matchpinnen, vilket var väntat. Trots ett 0-1 underläge så ser Werder Bremen inte helt nedstämda ut, utan man krigar på bra ute på planen och försöker hålla sig till sin taktik. Att ligga kompakt i försvaret, och försöka sig på kontringar. Men man vågar även spela sig igenom pressen av Bayern, och lyckas ett antal gånger. Jämn match hittils, trots att Bayern är dom som skapat dom absolut farligaste målchanserna och varit det bättre laget.




Andra halvlek:
Byte av Werder Bremen, Sebastian Langkamp kommer in istället för Kevin Vogt. Ett oväntat byte, där Vogt gjort en stabil match men tränare Florain byter alltså ut 28 åriga Kevin Vogt.

Andra halvlek igång.

Boateng med en lång boll bakom Bremens baklinje, men den glider ut i det blöta gräset och Gnabry hinner inte snappa upp den.

Läge för Werder Bremen, mycket yta på deras högra kant. Men Coman jobbar tillbaka hårt i försvaret.

Friedl och Muller har en härlig duell mellan varandra ute vid hörnflaggan. Friedl går in stenhårt men Thomas Müller flyttar bollen inklusive sig själv.

Neuer får gå ut och nicka undan en boll.

Müller med inspel till Lewandowski, men det är bortdömt.

Kort hörna av Kimmich, som slår över den till andra sidan. Alaba försöker sig på ett skott utanför boxen, som blockeras av Bremen spelare.

Bayern har kvar bollen och Kimmich med ett inlägg med vänstern. Träffar Lewandowski som MISSAR, och det blir inspark till Werder Bremen.
Inte ofta man ser Lewan missa dom lägena.

Dubbelbyte hos Bremen, minut 62 så kommer Fin Bartels och Josh Sargent in. Ut går Milot Rashica och Leonardo Bittencourt.

Bayern vinner bollen högt upp i plan, tack vare sin höga press. Kan ta vara på bollen, spela hem och bygga upp sitt spel i lugn o ro.

Coman kommer ner på marken av Josh Sargent och frispark till Bayern. Kimmich och Alaba, blir Kimmich men skruvar sig in mot Pavlenka som springer ut och boxar ut bollen.

Bremen håller lite boll, men sista passen eller touchen vid vissa tillfällen stämmer inte för dom och Bayern har inget att behöva oroa sig för - förutom om dom lyckas med det sista.

Neuer springer än en gång ut, denna gången hela vägen ut till mitten av planen. Lite riskfyllt, men han löser det med små marginaler.

Alphonso Davies får sitt andra gula, detta efter att han bara försökt försvara bollen och styra motståndaren åt andra hållet. Motståndaren släpper bollen och springer rakt in i Davies. Domaren visar upp det gula, och däremed hans andra gula och utvisning på Davies blir det.

Nu är det 10 mot 11, kan Bayern hålla ut och säkra sin åttonde raka ligatitel.

Coman springer och vrider upp och ner på Bremen backen, och lyckas få iväg ett skott men mitt på Werder Bremen målvakten Pavlenka.

Hansi Flick väljer att byta in Lucas Hernandez och ut går Serge Gnabry, ett steg för att säkra den änsålänge hållna nollan.

Efter inspel av Coman som Lewandovski försöker nå så dömer domaren frispark till Bremen. Ansiktsuttrycken av den polska anfallaren visar vad han tyckte om det domslutet.

Trots att det är 10 mot 11, trots att det är 82 andra minuten och Bremen ligger under med 0-1 så är man fortfarande väldigt noga i försvarspelet och försöker alltid vara fler grön klädda än Bayern spelare.

Inlägg och en duell för nyinbytta och comebackande Theo Hernandez, verkar få rätt ont men är nu uppe på bena igen.

Bayern spelar sista minuterna av matchen med en 4-4-1 formation i försvaret.

Farlig läge för Bremen, och hands situation som det dock inte döms någon straff av. Domaren är tydlig, det är intill kropp på Boateng.

Goretzka rensar upp bollen, och Lewandowski springer. Blir knuffad hårt till sidan av Sebastian Langkamp som även får ett gult kort.

Byte med 2 minuter kvar av ordinarie tid, Claudio Pizarro ska in för Bremen och Milos Veljkovic byts ut.

Kimmich kommer sent in i en duell och får ett gult kort.

Spännande avslutning på den här matchen, Bremen jagar enormt för att undvika nedflyttning och Bayern vill säkra ligatiteln.

Bremen med super läge, men vad gör det när man har en super målvakt. Neuer med en fantastisk räddning på en nick i slutminutrarna. Han och Alaba firar lite snyggt genom att hoppa in i varandra.

Argt på Bremen bänken, och huvuddomare springer ut dit.

90 minuter har gått, och Bayern spelarna tar gått om tid på sig.

4 Minuter tillägg.
Inte mycket som händer, och domaren blåser av!
Bayern spelare och tränare försöker fira den åttonde i rad, nu säkrade ligatiteln.

Bayern legendarer syns på läktaren, bland annat Oliver Kahn.
Kramande mellan spelare och tränare, men den stora frågan är om man får se det klassiska ölfirandet.

Fulltidsstatistik:
Werder Bremen - Bayern München
Bollinnehav: 40% - 60%
Skott: 6-7
Skott på mål: 2-3
Hörnor: 0-10
Frisparkar: 18-10
Offsides: 1-5
Inkast: 20-13
Räddningar: 2-2

Fulltidssammanfattning:
En väldigt välspelad match av Bayern och man imponeras än en gång på hur man fullständigt kör över en motståndare sätt över 90 minuter. Werder Bremen har väldigt svårt att komma till något farligt, och när man väl får läget i slutminuterna - ja då står Neuer ivägen och gör en fantastisk räddning. Roligt för honom att han också fick vara lite inblandad ;). Werder Bremen är väll inte helt missnöjda efter att ha hållit nere siffrorna den här matchen. Med samma poäng som Fortuna Dusseldorf så kan dom på målskillnad imorgon komma upp till kvalpositionen - om Leipzig vinner med mer än 2 mål mot Fortuna Dusseldorf. Spännande att följa hur bottenstriden slutar, men en sak är säker och det är att Bayern fortsätter att vara dominanta inom tysk fotboll även denna säsongen. ÅTTA ligatitlar i rad, det är stort.

Nu väntar dock fortfarande 2 liga omgångar, mot Freiburg och Wolfsburg. Men även en DFB-Pokal final mot Bayer Leverkusen den 4 juli klockan 20:00. Förhoppningsvis tas även Champions League spelet igång efter det, så säsongen är långt ifrån över för Bayerns del. Ligan, den är däremot spikad.
 



SPELARBETYG
Manuel Neuer, 3

Neuer visar defintivt vilken rutinerad målvakt han är, och att det inte spelar roll om han spelar mot tabell tvåan Dortmund eller nedflyttningslaget Werder Bremen. Han går ut, och gör jobbet. Var ute och viftade runder lite väl vågat i andra halvlek men bortsett från det så var det ett lugnt och sansat spel av Manuel Neuer. Gör en väldigt viktig räddning i slutminuterna och den är helt matchavgörande.

Benjamin Pavard, 3
Jobbar hårt i försvaret och följer med upp i anfallen. Fin rörlighet och gillar hur han är kreativ och springer runt överallt, just för att överaska motståndarna.

Jerome Boateng, 4
Väldigt imponerad av spelet utav Boateng idag. Tycker man ser den där gamla typen av Boateng igen, den som spelar med energi och stort självförtroende. Skottet han skjuter visar just det, att han är tillbaka. Bra match, och väldigt viktig i anfallspelet för Bayern.

David Alaba, 3
Tycker idag att det var Boateng som var den som tog mest plats offensivt, men dom har ett bra samarbete och man märker verkligen hur hela backlinjen ger trygghet till varandra framförallt nu när man spelat tillsammans i så pass många matcher.

Alphonso Davies, 3
Bidrar med sin snabbhet och att komma runt på vänsterkanten. Utvisad efter att fått sitt andra gula, och tycker det var väldigt korkat gjort i situationen vid hans första gula.

Joshua Kimmich, 3
Bra match och hade ett ribbskott och även en farlig chipp till Lewandowski som han tog ner, ja som Bundesliga loggan. Riktig kämpe är Kimmich och han växer på mittfältet.

Leon Goretzka, 2
Inga misstag, och känns lite så som Alaba kom i skuggan av Boateng så kom Goretzka i skuggan av Kimmich. Tycker Goretzka är en bra spelare, och gör en bra match. Inte jätte mycket inblandad i det offensiva spelet, men defensivt hur säker som helst.

Serge Gnabry, 3
Bra match utav Gnabry som försöker kombinera sig fram och gå på djupet.

Thomas Müller, 3
Gör sällan en dålig match, och inte idag heller. Kan någonstans inte kräva så mycket mer heller utav en 30 år gammal spelare.

Kingsley Coman, 3
Tycker Coman även han gör en bra match, och han använder vänsterfoten en hel del vilket var roligt att se.

Robert Lewandowski, 4
Stjärnan i Bayern om du frågar mig. Lewan slutar aldrig att göra mål, och även han hade något bra läge till så räckte det med ett mål från hans sida idag för att säkra guldet. Oerhört viktig för laget, och han slutat som sagt aldrig göra mål.

Theo Hernandez (inbytt 82') spelade för kort tid för att bli betygsatt.

BETYGSSKALA:
1  Underkänd
2  Godkänd
3  Bra
4  Bättre än vanligt
5  Världsklass
 

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2020-06-16 22:39:00
Author

Fler artiklar om Bayern München