Allianz Arena, 2024-03-05 21:00

Bayern München - Lazio
3 - 0

Bayern München vidare till kvartsfinal i Champions League efter comeback mot Lazio

Bayern München tog sig i kragen efter en 1-0 förlust i Rom för tre veckor sedan och stod ikväll för en av säsongens bästa insatser när man tog sig vidare till kvartsfinal i Champions League

Första halvlek:
Man kände direkt att Bayern var nervösa och pressade men en tidig chans kom efter några minuter när Sané kom med maxfart på högerkanten och passade bak till Musiala som sköt på täckande spelare.

Efter det hände inte så mycket men efter 38 minuter spelade fick Bayern äntligen fira när ett fint inlägg kom in som Müller når högts på, går via Guerreiro som får snedträff men den snedträffen når lyckligt Harry Kane som kan nicka in 1-0 till hemmalaget. MYCKET viktigt för Bayern och deras självförtroende!

Precis innan halvtid och det sista som hände var att Bayern fick en hörna som slogs in, nickades bort och Matthijs De Ligt får till en sjukt fin volley och gör mål på det! Man trodde de Ligt gjorde målet men på reprisen fick man se att Müller touchar bollen med huvudet ytterst lite men 2-0 var det oavsett. En fin första halvlek från hemmalaget!

Andra halvlek:
Bayern började andra halvlek ganska lugnt och sansat och i 66e minuten skulle 3-0 sitta när Sané kom vikandes in på högerkanten och får iväg ett skott som Provedel räddar men får inte bort tillräckligt och Harry Kane kan med enkelhet för sin kvalitet lägga in 3-0 för hemmalaget och sitt andra för kvällen. Bayern hade extrem kontroll över matchen och spelade för en gångs skull bra fotboll.

Det sista som skulle hända var när Müller kom fri på mål och fick sitt skott i stolpen, det var närmare 4-0 Bayern än ett Lazio-mål. Bayern spelade ut resten av matchen med precision och säkrade avancemang till kvartsfinal i Champions League.

Tankar?:
En av de bättre matcherna från Bayern jag sett på jag vet inte hur länge. Vi tog oss äntligen i kragen och visade en gnista åtminstone av vad Bayern faktiskt går för vilket är riktigt kul att se. Harry Kane gör två mål och leder nu CL-skytteligan tillsammans med Mbappé på 6 mål, exakt varför vi spenderade en miljard kronor på honom. De Ligt och Dier gör ett fint jobb tillsammans och Kim får vila lite efter att ha spelat mycket och skadekänningar. Pavlovic gör en monsterinsats och Müller leder laget och taktikerna på plan. Bayern verkar vara någorlunda på rätt spår tillbaka, åtminstone ikväll.

Det har varit så mycket snack om Tuchel och om hans jobb skulle ryka redan idag vid förlust och även om han fick mycket kritik när startelvan kom ut så gjorde han kanske rätt val. Müller i en sån här match gjorde inte bara mål men ledde allt på plan som alltid och Goretzka som fått mer kritik än någonsin hade en riktig stark insats bredvid Pavlovic. Den unge 19-årige produkten stod nog för din bästa match denna säsongen i sin första Champions League start. Pavlovic satte allt rätt. Varje passning, varje tackling, allt bara satt för 19-åringen ikväll. Han ska vara en startspelare de kommande 10-15 åren, det är bara ett faktum.

Kane efter matchen hyllade Tuchel för att hans taktiker satt rätt i en intervju hos Olof Lundh och man måste ändå ge honom det att allt satt rätt idag. Från minute 38 och framåt så pushade Bayern på och mentaliteten kom tillbaka. Problemet förra helgen mot Freiburg var just att man lät Freiburg pusha på sista 10 minuterna när man tog ut Musiala och gick ner på en fembackslinje vilket bara var ett pinsamt drag från Tuchel. Men idag pushade man på pch gick inte ner på en defensiv taktik och man hade kontroll över hela matchen, precis vad Bayern strävar efter. Det är kul att se Bayern i sin riktiga form och efter ett långt och tufft år med Tuchel så hoppas jag att man kan sluta säsongen med ett leende trots allt.

Man måste ändå tycka lite synd om Mathys Tel och Bryan Zaragoza. Många klagade på att Tel inte fick starta efter hans fina insats mot Freiburg i helgen och även om det ryktade att han skulle starta blev det inte fallet. Annat är det med Zaragoza som togs in sex månader tidigare än planerat från Granada så har han bara spelat 10 minuter på en månad. Han är en sån begåvad spelare med så mycket vilja att spela för denna klubben men han får inte chansen. Ikväll kom Gnabry till spel några minuter efter tre månaders skada men inte Zaragoza som tränat varje dag sedan januari. Jag vet inte riktigt vad det beror på men Bryan såg lovande ut mot Bochum. Jag hoppas han får mer speltid så han inte blir missnöjd och tappar motivation.

Tuchel kommer att sitta kvar resten av säsongen är min rena gissning och vi är vidare till kvartsfinal i Champions League, det är trots allt den enda trofén vi realistiskt sätt kan vinna. Leverkusen kommer antagligen vinna Bundesliga i år men kan man ta sig i kragen och spela som man gjorde kväll i Champions League så kanske det finns en gnista hopp om ett längre avancemang i turneringen. Dock har Leroy Sané åkt ur Champions League i kvartsfinalen med Man City och Bayern varenda säsong sedan säsongen 2017/18 så det känns ju inte överdrivet lovande…

I helgen tar vi emot Mainz på hemmaplan i ligan. Efter insatsen ikväll så hoppas man på ett lika bra resultat på lördag eftermiddag. Vi syns då!