Allianz Arena, 2023-03-08 21:00

Bayern München - PSG
2 - 0

Bayern München vidare till kvartsfinal i Champions League - PSG nollades över två matcher: ‘’Upamecano och de Ligt är två riktiga monster’’

Bayern München tog sig under onsdagskvällen vidare till kvartsfinal i Champions League efter att ha besegrat PSG med 2-0. Backlinjen storspelade och PSG hade inte mycket att komma med på Allianz Arena.

Första halvlek:
Matchen inleddes med mycket bollinnehav för PSG och under den första kvarten hade Mbappe fått tre halvchanser att löpa på. Leon Goretzka hade dock ett långskott mot Gianluigi Donnarumma vilket visade att Bayern också var fullt med i matchen.

I matchens 25:e minut kom den första stora målchansen för PSG när Nuno Mendes kom igenom på vänsterkanten och hittade Lionel Messi i straffområdet. Alphonso Davies hann blockera argentinarens skott men situationen fortsatte med kaos mitt framför Yann Sommer som tillslut kunde plocka bollen.

Jamal Musiala skapade Bayerns första stora chans i den 32:a minuten. Den unge tysken fick bollen felvänd i straffområdet, vände runt och avslutade med sin vänsterfot. Om avslutet hade gått något mer mot den bortre stolpen hade Donnarumma förmodligen inte haft en chans, men dessvärre prickade Musiala för mycket i mitten av målet.

I den 38:e minuten gav Yann Sommer alla Bayernsupportrar en ordentlig hjärtattack efter vad som höll på att bli en monstertabbe. Den schweiziske målvakten blev alldeles för trygg när han hade bollen och började driva den framåt med två PSG spelare bakom sig. Bollen bröts och Vitinha var på väg att rulla in bollen i öppet mål, men då dök Matthijs de Ligt upp och rensade bollen på mållinjen.

Andra halvlek:
Hemmalaget skulle tidigt i den andra halvleken ta ledningen, vad vi trodde iallafall. Choupo-Moting styrde ett inlägg till Thomas Müller som var i offsideposition när Choupo-Moting nuddade bollen. Bollen gick sedan in i mål och ett vilt målfirande hann bryta ut i några sekunder innan hela arenan insåg att linjedomaren stod med flaggan i luften. Tidigare hade

Choupo-Moting fått ett monsterläge i straffområdet där han blev omkulltacklad på ett schysst sätt, men några sekunder senare var det han som oturligt blockerade Joshua Kimmichs avslut som såg ut att bli väldigt farligt.
Choupo-Moting skulle dock få sin revansch några minuter senare när han rullade in 1-0 till hemmalaget. Leon Goretzka snodde bollen av Marco Verratti vid PSG:s straffområde efter ett utmärkt presspel. Tysken spelade sedan i sidled till Choupo-Moting som bara kunde slå in bollen i mål. 2-0 i totalen till Bayern München när det var en halvtimme kvar att spela.

I den 64:e minuten nådde Sergio Ramos högst på en hörna och nickade med kraft mot Sommers bortre stolpe. Bayernmålvakten stod dock för en monsterräddning och 1-0 stod sig.

Efter Ramos försök till reducering började PSG se blekare och blekare ut och man hade inte mycket att komma med. Istället var det hemmalagets inhoppare Leroy Sané som fick ett par lägen när Bayern kontrade. Dock inga lyckade sådana för tysken.

Inhopparen Serge Gnabry skulle få punktera matchen i den 89:e minuten efter en flygande kontring av hemmalaget. Joao Cancelo drev bollen på högerkanten och såg Gnabry på andra sidan planen och hittade dessutom hans fötter. Tysken tog emot bollen och avslutade distink i det bortre hörnet och fick hela Allianz Arena att börja koka ordentligt. 2-0 i matchen, 3-0 i totalen stod sig matchen ut och Bayern München till kvartsfinal är ett faktum.

Tankar om matchen:
Det är en tyngd från axlarna som precis försvunnit. Jag känner en galen lättnad just nu efter att ha gått och väntat på denna matchen och oroat mig. Vilken fantastisk insats Bayern gör, speciellt i den andra halvleken då man spelar ut PSG. Defensiven har sett brutalt stark ut i de senaste matcherna vilket det även fortsatte att göra idag. Upamecano och de Ligt är två riktiga monster där bak som förtjänar mer beröm och uppmärksamhet än vad de får. Måste ju även nämna Stanisic som kommer in och står för en väldigt trygg insats i Benjamin Pavards frånvaro. Goretzka jobbar som en maskin på mittfältet idag och Kimmich är som vanligt näst intill felfri. Där framme bjöd Musiala på show flera gånger om men lyckades inte riktigt med sina avslut. Och till sist vill jag också hylla Davies som ägde vänsterkanten idag och vann duellen mot Hakimi överlägset.

Inför matchen var den stora frågan hur Bayern skulle stå emot Kylian Mbappe i 90 minuter. Det visade ju sig dock att det inte skulle vara några problem när man står för en insats som denna defensivt sätt. Mbappe hade inte mycket att komma med, endast några enstaka halvchanser. Väldigt kul att Cancelo kommer in och spelar fram till Gnabry som haft det tufft under en längre period nu. Det var behövligt för båda spelarna. Vilken underbar onsdagskväll! Nu tar vi och firar vinsten och tar med oss detta in i både ligaspelet och kvartsfinalen!

TV: Det bästa från Kingsley Coman den här säongen i Bayern München