Allianz Arena, 2023-01-28 18:30

Bayern München - Frankfurt
1 - 1

Bayern Münchens mardrömsstart på året fortsätter - Tredje oavgjorda matchen i rad efter ny tappad ledning
En förtvivlad Eric Maxim Choupo-Moting.

Under lördagskvällen kom Eintracht Frankfurt på besök hos tabellettan Bayern München. Allt gick inte precis som planerat för hemmalaget då man återigen åkte på ett onödigt poängtapp.

Första halvlek:
Bayern München kopplade grepp om matchen direkt och var det spelförande laget. Leroy Sané var den som fick matchens första målchans efter att Joshua Kimmich lyft in en boll i straffområdet. Sané bröstade ner bollen till sig själv men Kevin Trapp var snabbt ute och plockade bollen. Kort därefter fick bortalaget en chans genom Randal Kolo Muani som nådde högst på en hörna. Bollen blockerades av Bayernspelare.

Strax innan klockan passerade 30 minuter fick Thomas Müller två utmärkta chanser till att få sätta 1-0. I det första läget fick han bollen av Choupo-Moting i straffområdet men avslutet var väldigt tamt. Kort därefter provade Kimmich långskott som Trapp fick styra ut till retur. Den returen dök Müller upp på men då det var en ganska hård studsande boll som kom farande mot honom så gjorde han väl det bästa av situationen kan man säga, dock inte mål.

Hemmalaget skulle dock få utdelning någon minut senare då Sané dundrade in 1-0 bakom Trapp. Thomas Müller som idag fick chansen från start hittade en perfekt passning in mot Sané som med högerfoten sköt 1-0 till Bayern på ett tillslag.

1-0 stod sig dessutom halvleken ut och Bayern hade än så länge full kontroll på matchen. Eintracht Frankfurt hade inte mycket att komma med, men ofta så kan det räcka med ett litet läge för Bayerns motståndare för att det ska bli mål. Så det var fortfarande mycket arbete som återstod.

Andra halvlek:
I den 60:e minuten blev en Franfurtspelare fälld precis framför Bayerns straffområde men domaren bedömde att det inte var frispark. Spelet vände och Bayern fick ett par superlägen till att utöka sin ledning. Först var det Choupo-Moting som i princip hade öppet mål. Kameruniern var dock felvänd och gjorde ett klackförsök som blev mindre lyckat. Bollen landade istället hos Sané men hans avslut hann blockeras av bortalagets backar.

Det var dock inte hemmalaget som skulle utöka till 2-0 utan istället lyckades Frankfurt kvittera på en kontring i den 69:e minuten. Hemmajobbet var lite slappt i Bayern och Frankfurt kom i ett 2 mot 3 läge och lyckades komma igenom. Randal Kolo Muani var det som tryckte in 1-1 efter ett fint förarbete från Daichi Kamada.

Närmast att ta ledningen var också bortalaget som i den 84:e minuten var nära ett par gånger om efter en stökig hörnsituation. Bayern München hade fortsatt mycket boll, men målskyttet kom man fortfarande inte igång med. 1-1 stod sig matchen ut och Bayerns mardrömsstart på året fortsätter.

Tankar om matchen:
1-1 för tredje matchen i rad. Starten på det nya året har varit allt annat än harmonisk för Bayern Münchens del. Ingenting vill sig för den tyska storklubben. Tre mål på tre matcher är faktiskt väldigt svagt med tanke på hur det brukar se ut. Målskyttet som alltid varit en av Bayerns största styrkor har helt plötsligt blivit ett problem. I denna matchen hade man flera lägen att sätta både 2- och 3-0 och punktera matchen, men istället slarvar man bort de chanser man får och släpper istället in bakåt. En riktig Lewandowski-ersättare kanske ändå inte hade varit helt fel?

Det är dessutom alldeles för enkla mål som släpps in i mitt tycke. Som jag nämnde tidigare så tycker jag hemjobbet på Frankfurts mål var riktigt uselt. Bayern tappar boll i offensivt straffområde och hälften av laget börjar bara gå hemåt. Detta leder till att Frankfurt har tid på sig i sin omställning och lyckas tillslut hitta Kolo Muani i en bra yta ute till vänster som han tar vara på. Väldigt märklig laguttagning också. Endast Kimmich som defensiv mittfältare, och Gravenberch får ‘’dissen’’ av Nagelsmann återigen. Efter den starka insatsen av honom i förra matchen, plus att Goretzka blev skadad, så tänkte man att Gravenberch var given i startelvan idag. Istället väljer Nagelsmann ett mycket mer ostabilt alternativ med både Müller och Musiala på planen samtidigt, helt ofattbart i mitt huvud.

Nästa match är nu på onsdag och då är det vinna eller försvinna som gäller. Åttondelsfinal i DFB-Pokal står på schemat och motståndet är FSV Mainz som ligger i mitten av Bundesliga. Ett uttåg där skulle förmodligen sätta frågetecken på Nagelsmann igen. Nu krävs det ett rejält upplyft av laget!