Allianz Arena, 2024-09-17 21:00

Bayern München - Dinamo Zagreb
9 - 2

Bayern skrev Champions League historia efter NIO gjorda mål mot Dinamo Zagreb

FC Bayern skrev Champions League historia då man blev det första laget att göra NIO (!) mål i en Champions League match när man körde över Dinamo Zagreb på Allianz Arena.

Första halvlek:
Bayern gjorde inga undantag ikväll och gick all in i första halvleken. Det tog inte längre än åtta minuter innan Bayern hittade nätet via Jamal Musiala, dock var domaren snabbt uppe med offsideflaggan och målet stod sig inte.

Efter en kvart så fälldes Pavlovic i straffområdet men domaren sade nej till straff direkt men det spelade ingen roll då Musiala spelade fram Gnabry som enkelt kunde placera in bollen till 1-0. Det blev en märklig stund i matchen då domaren blev kallad till VAR-skärmen efter målet. Man trodde att han skulle kolla på offside-situationen, vilket man inte brukar göra, men domaren dömde bort Gnabrys mål och gav istället straff till Bayern efter att ha kollat på skärmen. Harry Kane klev fram och gjorde inga misstag när han skickade målvakten åt helt fel håll och 1-0 till Bayern efter knappa 20 minuter, trots att Bayern hade tre bollar i nät.

Efter dryga halvtimmen skulle vi få 2-0 då Musiala med bröstet serverar bollen till Guerreiro, som ikväll spelade högerback, fick en rejäl drömträff med på halvvolley rakt upp i krysset. Ett riktigt klassmål som linjedomaren igen dömde målet som offside, men repriserna sade annat och Musiala var väldigt onside och målet stod sig.

Bara fyra minuter efter 2-0 målet skulle vi få 3-0. Bayern fick en hörna som slogs väldigt tidigt av Musiala. Tysken spelade kort till Kimmich som slog in bollen i straffområdet och hittade huvudet på Michael Olise som nickade in sitt första Champions League-mål. Det är fransmannens debut i turneringen och det fick han fira med ett mål. Vilken start från FC Bayern och Vincent Kompany vi fick se!

Andra halvlek:
I början på andra halvleken så visste man inte vart denna matchen skulle ta vägen då Dinamo Zagreb inte gjorde bara ett, utan två mål på de fem första minuterna i andra halvleken. Manuel Neuer byttes ut i halvtid mot Sven Ulreich och fick en del att göra när Petkovic gjorde 3-1 och bara minuten senare gjorde Ogiwara 3-2 och plötsligt hade vi match igen.

Zagreb hade momentum en stund och var nära att göra 3-3 när Ulreich stod för en fin räddning men bara några minuter senare gjorde Harry Kane sitt andra mål för kvällen. Kimmich försökte med skott från toppen av straffområdet men Kane fanns på returen för att enkelt göra 4-2. Bara två minuter senare hade Kane bollen i nät igen men Gnabry som skapade chansen befann sig i offsideposition och inget hattrick då för engelsmannen. Bayerns tredje mål för kvällen som blev bortdömt för offside.

Bara två minuter efter Kanes bortdömda mål fick Michael Olise göra sitt andra mål när Kane och Musiala samarbetade fint innan Olise kunde placera in bollen i öppen bur till 5-2 och Bayern hade kontroll igen. Harry Kane gav inte upp hoppet på ett hattrick och hade en chans att göra 6-2 när målvakten Nevistic gjorde en fin räddning. Dock bara några minuter senare skulle Bayern få straff igen. Inbytte Dier fick till en nick från hörna som tog på en Zagreb-hand och efter en VAR-check så var det inget snack om straff. Kane klev fram och som alltid satte han straffen hårt och säkert i mål och fick sitt hattrick.

Fem minuter efter Kane’s hattrick mål så blev Davies trampad på i straffområdet och Bayern hade sin TREDJE straff i denna matchen. Engelsmannen klev fram igen och gjorde ett hattrick av straffar och sitt fjärde mål för kvällen. VILKEN MATCH!

Men det tog inte slut där… Inbytte Leroy Sané som gjorde sin första match för denna säsongen efter sin operation fick göra mål när han hårt sköt in bollen i vänstra hörnet och 8-2 hade vi till Bayern. (Titta bort Barcelona fans).

I 90:e minuten blev Bayern historiska när de gjorde sitt nionde mål för kvällen, något som aldrig gjorts förut i turneringens historia. Det var ingen annan än Leon Goretzka, som fått så mycket kritik och stoj runt omkring sig senaste månaderna när han kastade sig fram och nickar in hela 9-2 till Bayern för kvällen. Bayern var inte klara där och matchens sista spark hamnade hos Kane när han med en saxspark fick till en rejäl träff men hans försök gick snäppet över ribban, så sjukt nära 10-2.

9-2 landade resultatet på och en historisk match för både Bayern och Champions League.

Spelarbetyg i Bayern München (1-10):
Neuer, 5/10: Hade inte mycket att göra och blev utbytt i halvtid.

Guerreiro, 7.5/10: Fick sig en drömträff till mål och stod för en bra match i hans högerback/defensiv mittfältare-roll ikväll. Slarvade lite i Zagrebs mål men överlag en bra match.

Upamecano, 6.5/10: Var inte helt på topp när Zagreb gjorde sina två mål men överlag en standard match från fransmannen.

Kim, 6/10: Inte världens bästa match från sydkoreanen men gjorde sitt jobb innan han blev utbytt efter dryga timmen.

Davies, 7.5/10: Stod för många fina aktioner offensivt och vann sista straffen för Bayern, en bättre match från kanadensaren ikväll.

Pavlovic, 7.5/10: 20-åringen gjorde vad han skulle, som han brukar göra. Han vann Bayerns första straff och var väldigt stabil både offensivt och defensivt genom hela matchen.

Kimmich, 8/10: Två assist ikväll och en väldigt bra match från kaptenen i andra halvleken.

Olise, 8.5/10: Vilken debut från Olise i fransmannens CL-debut. Två mål och många fina aktioner och dribblingar. Man är taggad på att se vad mer han har att komma med.

Musiala, 8.5/10: Tysken var konstant aktiv i offensiven idag. Kunde haft ytterligare ett mål och en assist uppe på hans två assist ikväll om de inte dömdes bort men vilken insats Musiala stod för ikväll, som alltid.

Gnabry, 7/10: Var väldigt aktiv på vänsterkanten ikväll men stod för två av tre offsidemål ikväll. Tysken var lite ivrig i sina löpningar och hade mycket tid för att kunna stanna onside och göra sina mål.

Kane, 9.5/10: FYRA MÅL! Ja, tre från straffpunkten, men lika kylig på alla tre. Engelsmannen var som alltid stabil i sitt spel och kunde ha gjort tre mål till om han ville, men fyra stycken räcker för idag.

Ulreich, 5/10: Släppte in två mål men inte så mycket tysken kunde göra åt det. Stod för en fin räddning som räddade Bayern från ett 3-3 resultat.

Dier, 6/10: Byttes in efter 70 minuter, vann en straff och hade inte så mycket att göra defensivt ikväll.

Müller, 6/10: Fick en assist i slutändan men tysken hade inte tillräckligt med tid för att fullt komma in i matchen ikväll.

Sané, 7/10: Äntligen fick vi se den smärtfria Sané spela för första gången denna säsong. Han fick sitt mål som gav oss 8-2 men var ganska osynlig innan dess, men en lovande comeback för tysken.

Goretzka, 7/10: Spelade bara 10 minuter i en väldigt flygande roll men slängde sig fram till ett historiskt 9-2 mål för Bayern.

Man of The Match: Kane

Alla rekord som slogs ikväll:
-Bayern är den första klubben i Champions Leagues historia att göra nio mål i en match.
-Bayerns största Champions League vinst i klubbens historia
-Thomas Müller blev spelaren med flest spelade Champions League matcher för en klubb (152).
-Vincent Kompany är tränaren med den största vinsten i en tränares CL-debut.
-Harry Kane är den första spelaren i Champions League historia att göra tre straffmål i en match.
-Harry Kane är nu Englands rekordskytt i Champions League med 33 mål, tar över Rooney på 30 mål i turneringen.
-Bayern har vunnit sina 21 Champions League öppningsmatcher med ett facit på 60 gjorda mål och 7 insläppta, ännu ett rekord i turneringen.
-Michael Olise är den första fransmannen att göra två eller fler mål i sin Champions League-debut sedan Thierry Henry år 1997.
-Rolig trivia: Bayern har i kvällens match gjort fler mål än 14 av förra säsongens 32 lag gjorde i hela sin Champions League-kampanj

Tankar?:
Vart ska man ens börja? NIO MÅL?!?! När Bayern gick in i halvtidspaus med en 3-0 ledning så trodde jag själv att de skulle spela av andra halvleken och inte pusha på så mycket. Zagreb fick in två snabba mål och det kändes som att det var droppen och Bayern gick all in.

Bayern blev historiska ikväll. Första laget att göra nio mål i en Champions League-match. Det är ett ganska bra rekord att hålla. Nu ska vi inte vara sådana, men Bayern kunde ha vunnit med 14-2 om de ville. Bayern hade tre bortdömda mål och flera chanser som kunde ha lett till mål. Men klaga ska vi inte, att se Bayern göra 15 mål på två matcher är helt otroligt. Man ska inte dra tidiga slutsatser men jag har inte sett Bayern så här hungriga och bra på plan sedan 2020, säsongen när man vann allt. Man fick väldigt mycket känsla av Hansi Flicks Bayern när man kunde släppa in några mål och svara med att helt enkelt göra fler mål. De tidigare Bayern-tränarna har inte haft samma instinkt att helt enkelt köra över sitt motstånd. Vincent Kompany har gjort ett otroligt jobb hittills och oavsett att det var svajigt i början på andra halvleken så gav man den bästa responsen ett fotbollslag kan ge.

Tolv gånger fick vi Bayern-fans fira ikväll (varav nio officiella gånger). Bayern leder den nya Champions League-tabellen för tillfället med tre poäng och +7 i målskillnad och lär stanna på toppen efter den första omgången av det nya formatet, om inte någon annan gör minst sju mål vilket jag har svårt att tro. Vi börjar se det riktiga FC Bayern igen!

Skål och vi syns igen till helgen när Bayern besöker Werder Bremen!