Lagbanner
Bayern ute ur DFB-Pokal efter pinsam förlust mot tredjedivisionlaget Saarbrücken

Bayern ute ur DFB-Pokal efter pinsam förlust mot tredjedivisionlaget Saarbrücken

Det som absolut inte fick hända hände ikväll. Bayern är utslagna ur DFB-Pokal efter ett pinsamt fiasko resultat mot tredjedivisionlaget Saarbrücken.

Jag vet inte ens vart man ska börja. Jag vet inte ens vad man ska säga. Hur lät man detta hända? Låt oss gå igenom detta.

Första halvlek:
Det började bra och stabilt när Thomas Müller med ett läckert avslut från toppen av boxen satte dit 1-0 och man trodde att det skulle gå mot Darmstadt-siffror. 25 minuter in skulle början på fiaskot komma när Matthijs de Ligt går in för en tackling och med den dåliga planen man spelade på så landar han snett i gräset och vrider knät. Holländaren som precis kom tillbaka från en längre skada kommer antagligen se några veckor till utan speltid. De Ligt behövde bytas ut och in kom Laimer som tog plats i mittfältet och Kimmich gick ner som mittback.

Slutet på första halvlek blev det bara värre när Saarbrücken fick in sin första balja för kvällen. Ett slarvigt bolltapp på mittplan från Krätzig och sedan Kim som inte fick till brytningen ledde till en enkel pass för Sontheimer att peta in 1-1 i öppen bur. 

Andra halvlek:
Ett Bayern som kom ut med mer fart och mer tryck men inget stämde framåt. Harry Kane fick se alla 90 minuter från bänken, varför kommer jag aldrig att veta, och det syntes. Bayern tryckte på och hade i slutändan 17 skott varav 7 på mål och 9 hörnor. Man dominerade framåt men den där bollen ville inte in i nätet. Saarbrücken skulle vara sjukt nära att komma helt fria på mål om inte Kim hade med hela sin starka kropp gått in för en axel-mot-axel tackling och räddat Bayern i den stunden. Utan Kim hade det kunnat bli 6-1 till Saarbrücken.

Att gå till förlängning mot 15:e platsade i tredjedivisionen Saarbrücken skulle vara pinsamt nog men det var skrivet i stjärnorna att det inte skulle bli så. Bayern hade precis all kraft framåt och Saarbrücken parkerade bussen som aldrig förr. 96:e minuten. En kontring ner på högerkanten, spelar bollen bakåt mot ett non-existerande Bayern-lag och boom sa det. Marcel Gaus satt dit 2-1 bakom Manuel Neuer och ilskan forsar genom blodet hos oss Bayern fans. Man pushade och pushade sista två minuterna man fick men inget samspel fanns inom laget och domaren blåser av och Saarbrücken firar som man vann Champions League, med all rätt.

Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 = Precis hela laget förutom Kim Min-jae
2 =
3 = Kim
4 =
5 =

Matchens lirare för Bayern: Kim

Tankar?:
Ett ord: PINSAMT. 

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Det var så självklart när man tappade De Ligt att detta skulle gå åt helvete. Det fanns ingen stabilitet bakåt och framåt var man katastrofalt dåliga. 17 skott och bara ett mål, det ska inte få hända. Det här resultatet FÅR INTE HÄNDA. Man heter Bayern München, vunnit Champions League 6 gånger, Bundesliga 32 gånger och massor däremellan, man får inte förlora en cupmatch mot Saarbrücken som ligger på en femtonde plats i tredjedivisionen och inte vunnit sedan september. Det är totalt oacceptabelt. Bayern skämmer ut sig för fotbollsvärlden.

Absolut ska man rotera i startelvan för en cupmatch mot vad man tror är ett sämre motstånd på papper. Men när man desperat letar efter ett mål i 45 hela minuter och inte byter in Harry Kane, vad gör man som Bayern-tränare då? Jag fattar inte varför det ska vara så svårt hela tiden. Choupo-Moting var totalt katastrof och gav ingenting framåt idag. Man köpte in Harry Kane för över en miljard svenska kronor och man byter inte ens in honom på plan när man desperat behöver göra mål mot ett tredje-divisionslag. Är det inte precis det han är till för, att göra mål? Det är obegripligt. Bayern var totalt meningslösa framför mål, ingenting gick in. Saarbrückens målvakt Schreiber spelade som sin motståndare Manuel Neuer gjorde i VM 2014, men med den kvaliteten man visat framåt hela säsongen, gjort 34 mål på nio bundesliga-matcher och kan bara göra ett mot Saarbrücken? Obegripligt. Helt obegripligt. 

Att Tuchel också väljer att gå totalt offensivt i 60:e minuten och byter ut Sarr mot offensiva spelare fattar jag inte alls. Sista halvtimmen var Bayerns backlinje Davies - Kim - Laimer. Ingen struktur alls och kan man inte ens göra sitt jobb framåt så förvänta er inte att man skulle kunna göra det bra defensivt för det fanns inget där. Visst, Sarr hade ingen fin match, men han gav mer stabilitet bakåt i den där fyrbackslinjen. 

Jag har alltid stått bakom Tuchel under all kritik men nu undrar man hur länge man vill backa honom. Efter matchen sade han "Det finns ingen logisk förklaring" och "Det är som det är”. Förlåt men HUR kan man säga så som Bayern tränare efter den mest pinsamma Bayern-matchen på åratal? Det är inte mentaliteten som Bayern har. Pinsamt att man ens kan säga så efter matchen.

Det har gått bra denna säsong resultatmässigt men spelmässigt på plan är det bara katastrof. Vet inte hur många gånger man rapporterat en match och sagt “Bayern spelade inte bra alls men man fick med sig resultatet”. Det finns så många matcher denna säsong där det är fallet. Leipzig, Galatasaray och Köpenhamn bara för att nämna några. Denna matchen var droppen för mig. Detta är inte Bayern längre. 

All cred och ett stort grattis till Saarbrücken som gav precis allt på plan, det var inte fint men de skrev sig in i historieböckerna och gjorde det omöjliga. Detta var det sista som fick hända för Bayern och Saarbrücken såg till att det hände. En intern diskussion om framtiden över Bayern måste ta plats för det är bara på väg utför.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2023-11-01 23:38:05
Author

Fler artiklar om Bayern München