Allianz Arena, 2024-02-03 15:30

Bayern München - Mönchengladbach
3 - 1

Bayern vann över sitt mardrömsmotstånd

Bayern tog emot Borussia Mönchengladbach på hemmaplan och efter underläge vände man och vann mot mardrömsmotståndet

Första halvlek:
Bayern som alltid hade ett gott första intryck med mycket boll och efter fem minuter hade Leroy Sané ett skott i ribban. Några minuter senare skulle tysken få ännu ett läge där han spelas fram fint och kommer 1 mot 1 med målvakten men får bara lilltån på bollen och kan inte göra mål den gången. Bayern tryckte på och hade total kontroll, dock var Harry Kane ganska osynlig första halvleken förutom när han hade en frispark strax utanför straffområdet som han slog fint men Nicolas stod för en makalös räddning.

Det tog 35 minuter innan Bayern hade en period när man slarvade totalt och Neuer står för en dålig passning som Müller inte kan ta emot och Elvedi kan sno till sig bollen, väggspela med Pefok och med en enkel bredsida placera in 1-0 bakom Neuer. Det är någonting med Gladbach, jag vet inte hur de lyckas varje gång, men slarvigt från den bästa målvakten genom tiderna måste man ändå säga.

Bayern höjde tempot en växel och strax innan paus blev det jubel för hemmalaget. Sané får med sig bollen mycket fint på högerkanten, hittar Müller som på få touch hittar Pavlovic fri i straffområdet som elegant kan få in bollen bakom målvakten Nicolas. 2 mål på 2 matcher och vilken Bayern-karriär den unge tysken börjar få. Wow! 1-1 hade vi i halvtid.

Andra halvlek:
Musiala började andra halvlek starkt med fina dribblingar och tryckte sig förbi försvaret men kunde inte få bollen närmare målet än sidan av nätet. Bayern höll i trycket länge och tillslut skulle man bli belönad för det när Goretzka slår in ett fint inlägg, Müller är högt i luften och stör Gladbach-målvakten lite som inte får grepp på bollen och ingen mindre än Harry Kane kunde få en nick som rullade in till 2-1 för hemmalaget. VAR ryckte in och kollade om Müller störde målvakten tillräckligt men inget fult spel och målet stod sig. 2-1 Bayern.

Bayern höll i ledningen sista 25 och utökade ledningen ytterligare via Matthijs de Ligt. Hemmalaget fick en frispark ganska långt ut som slogs in mycket fint av Sané och de Ligt’s nick var alldeles för hård för Nicolas att boxa bort och 3-1 hade vi. Sané leder nu assistligan med 11 stycken och Bayern vände matchen helt. Unge fransmannen Mathys Tel skulle vara nära att göra mål när han fick en nick på mål som Gladbach-målvakten räddade på mållinjen. Nära 4-1 men hemmalaget fick nöja sig med ett 3-1 resultat mot sitt mardrömsmotstånd.

Tankar?:
Att möta Gladbach är aldrig direkt kul. På något sätt får de alltid första målet i matchen och det ser ut att gå åt skogen varje gång. Nu denna säsongen har vi varit kliniska och gjort en comeback i båda mötena vilket är kul att se då Gladbach varken hemma eller borta är en enkel match. Det känns som att Bayern är cursed mot just Gladbach, men idag gick det bra och det ska vi vara glada för. Vårt anfall var inte det bästa jag sett idag. Kane var ganska osynlig förutom frisparken och tillslut målet, Sané brände två chanser tidigt som kunde gjort matchbilden helt annorlunda, Müller var inte riktigt på topp och Musiala som alltid dribblade bara mest genom försvaret utan en slutprodukt. Bayern har haft problem under ett års tid att avsluta chanser och det är någonting man måste bli bättre på.

Mycket roligt kom från denna match ändå. Harry Kane har nu 24 Bundesliga-mål och tangerar den gamle italienaren Luca Toni’s rekord som bäste målskytt i sin debutsäsong för Bayern. Något säger mig att Kane kommer att slå detta rekord då han har ett ex antal matcher kvar denna säsongen. Thomas Müller är också den förste Bayern-spelaren i klubbens historia att nå 500 vinster i tävlingssammanhang för Bayern. Vilken legend han är! Vi fick även se Sacha Boey spela ungefär 35 minuter för sin nya klubb vilket han gjorde riktigt bra. Fransmannen stod för några väldigt fina defensiva insatser och han kommer vara en viktig del av detta Bayern-lag framöver. Spanjoren Bryan Zaaragoza var nog inte redo för spel ännu och kanske får ett inhopp mot Leverkusen om man behöver förstärka anfallet med pigga och snabba fötter. Ett mål från De Ligt är också så himla kul att se. Holländaren har haft en tuff tid under Tuchel och tysk media har ryktat om att han ska säljas. Totalt bullshit tror jag personligen, men vilken diamant han är och vilket mål han står för idag.

Varje gång man möter Gladbach får man lite depression. Gladbach är alltid jobbiga och tar alltid ledningen. Efter att Elvedi gjorde 1-0 kände man att det skulle bli tufft. Vi ska vara glada för Pavlovic och hans mål. Skulle vi gå in i halvtidspaus med 1-0 underläge hade matchen sett annorlunda ut. Den unge tysken fortsätter att imponera och vilken skillnad en 19-åring kan göra för ett lag som Bayern München. Att Pavlovic är en egen produkt gör saken så mycket bättre och han brinner för klubben ända sedan barnsben. Han spelar för Bayern med ett leende på läpparna vilket är så hjärtevärmande att se. Jag hoppas med hela mitt hjärta att Tuchel fortsätter att starta honom och fortsätter hans utveckling, för han kommer att vara en viktig del av detta lag framöver.

Nästa vecka smäller det. 10 februari kl 18:30 tar Bayern emot ligaettan Bayer Leverkusen för en tekniskt sätt 6-poängsmatch och en ligafinal. Det kommer bli säsongens match utan tvekan. Vi syns då!