2022-09-07 21:00

Inter - Bayern München
0 - 2

Bayern vinner Champions League premiären på San Siro

En repris från finalen 2010, men denna gången med annat resultat. Denna gång var det Bayern Münchens tur att vinna med 2-0 när Sané storspelade. En onekligen bra start i “dödens grupp”.

Müller återfanns i startelvan tillsammans med Hernandez från helgens kryss mot det rödklädda från östra Berlin. Müller som är så viktigt i det kollektiva presspelet, en general som kontrollerar när man skall gå eller backa hem, ledargestalt. En egenskap som skulle visa sig viktig mot ett defensivt orienterat Inter Milan, med sin 5-3-2 uppställning påminde de om Union Berlin, och det fanns likheter matchbilden.

Nezazzuri som kommer från förlust i helgens Derby della Madonna ville gärna slå ut Bayern presspel genom långbollar på nickstarka Dzeko och Martinez och därefter bygga anfallsspel, men under den första halvleken utan resultat. Ett Inter som kändes energilöst och lite för defensivt orienterat, något Bayern utnyttjade. Sané som under halvleken löpte centralt, som han så ofta gör, denna gång på en fin djupledsboll från maestron Kimmich. Därefter en iskall aktion av den snabbe tysken som rundade Onana och gav Bayern ledningen i matchen. En stabil halvlek från Bayern München som skapade en del chanser där man spelade en anfallsinriktad fotboll med fokus på att gå framåt, Sabitzer smög gärna in i offensivt straffområde vilket gav Kimmich flertalet chanser från distans.

Inter inledde den andra halvleken mer energiska och med större offensiva ambitioner, hade matchens momentum under de inledande 15 minutrarna men Bayern stod emot. I samband med hemmalagets offensiva satsning öppnades ytor för Bayern vindsnabba offensiv, något en viss Leroy Sane skulle utnyttja. Tillsammans med Coman utökade Sané “Die Rotens” ledning efter ett otroligt spelmål där bollen gick som på ett snöre och tvingade fram ett självmål. Därefter blev det “Hawaiifotboll” med många spelvändningar och enorma ytor, men Bayern nöjde sig med 2-0 och inleder säsongens Champions League äventyr med starka tre poäng borta i Milano.