Lagbanner
Old Trafford, 2023-12-12 21:00

Manchester U - Bayern München
0 - 1

Bayerns vinst på Old Trafford lämnade Manchester United på sista plats i grupp A i Champions League

Bayerns vinst på Old Trafford lämnade Manchester United på sista plats i grupp A i Champions League

Bayern stod för en svag insats mot Manchester United men tog tre poäng och vann gruppen obesegrad i år igen med 16 poäng.

Första halvlek:
Vi fick en ganska tråkig första halvlek där Bayern inte riktigt pushade på och spelade mest via kontringar. United började matchen okej när Luke Shaw fick iväg ett tungt skott som Neuer enkelt kunde boxa ut till hörna. Leroy Sané hade många bra lägen att kunna utnyttja men han är inte lika bra på vänsterkanten och blir väldigt lätt av med bollen när han gör allt med vänstern, vilket försvararna vet om. Coman slog in en riktigt fin boll i boxen som Sané enkelt skulle kunna ha petat in men får istället bollen på hälen, hade blivit en fin assist om någon var där för returen. 

För Uniteds del så fick Maguire kliva av efter dryga 40 minuter med vad som såg ut som en ljumskskada och in kom Johnny Evans istället. Så slarvig som Maguire kan vara där bak är han ändå en ledare i defensiven och man fick nog tänka om lite i pausen.

Bayern kändes väldigt pressade och hade inte lika mycket fri vilja som man kanske önskade. Väldigt skakigt offensivt, inga chanser togs och alltid var det den sista passen eller touchen som inte nådde fram, vilket Bayern haft problem med ett tag. 0-0 hade vi i halvtid.

Andra halvlek:
Mazraoui klarade inte av att spela då han drog på sig en skada mot slutet på första halvleken. Laimer kom in och klev ned som högerback under resten av andra halvleken.

Början på andra halvleken var inte så eventful den heller förutom ett skott snett utanför från Bruno Fernandes som Kimmich bjöd på. Annars tog det 70 matchminuter innan Bayern äntligen visade en reaktion och Kingsley Coman kunde dribbla sig förbi Uniteds mittfält, få till ett urläckert väggspel med Kane som ser till att Coman är helt fri på mål bara 5-6 meter från målet och Onana har inte en chans att rädda det skottet. 1-0 Bayern, läckert mål och äntligen lite finare fotboll från tyskarna.

Thomas Müller byttes in precis innan målet och gjorde en riktig skillnad för laget med sin ledarroll och fight-spirit, något Bayern saknar. Det märktes fort efter att han byttes in att Bayern spelade mycket bättre, fick mer kontroll och gjorde till och med mål 3 minuter efter att han kom in. 

Kane skulle få vara extremt nära att göra mål när Kimmich hörna når engelsmannen helt fristående och får till en kraftfull nick som går någon decimeter utanför Onanas vänstra stolpe. Mer än så hände inte framåt och Bayern får åka hem glada. 0-1 slutade det.

Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 =  
2 =  Mazraoui, Davies, Sané, Kimmich, Goretzka, Musiala, Laimer
3 = Neuer, Kane, Müller, Kim
4 = Coman, Upamecano
5 = 

Spelade för lite för att betygsättas: Tel, Guerreiro

Matchens lirare: Coman

Tankar?: 
Man skulle ljugit om man sa att Bayern spelar bra fotboll, för det gör de verkligen inte just nu. I ett neutralt öga kan det kännas som det men med ett Bayern-öga som följer denna fotbollsklubben vecka in och vecka ut så ser det inte bra ut på plan. Vi gick från att totalt dominera matcher som dessa till att nu förlita oss på kontringar. Det är inte hälsosamt för Bayern någonstans och det är nog Tuchel man ska tacka för det. Fortsätter man spela så här kommer man inte att ta sig långt i Champions League och kanske till och med tappa ligatiteln till Leverkusen som är väldigt mycket starkare än Bayern i år. Det märktes dock tydligt när Müller byttes in med hans spelhjärna hur mycket bättre kontroll man hade över matchen sista 20. Bayern utan Müller saknar någon på plan som verkligen brinner för den här klubben och fightar för bra fotboll. Älskar Thomas Müller.

Såklart är det lätt att skylla på tränaren när det inte går bra, men spelarna ska ha minst lika mycket kritik. Det kända ‘Mia San Mia’ mottot har tappats helt känns det som och det är långt ifrån lika mycket känslor och vilja som visas på plan jämfört med några år sedan. Kimmich bland annat har blivit väldigt kritiserad för detta och det verkar alltid vara snack kring just honom. Han brukar vara ledaren, aggressiv och spelaren med mest vinnarskalle-mentalitet, men han börjar tappa den och med det konstanta snacket om en ny defensiv mittfältare som ska köpas in så blir han allt mer kritiserad av tysk media. Han är långt ifrån sitt bästa jag med mycket slarv i passningarna och defensiven, var inte överdivet bra ikväll heller, och med hans ledarroll är det ofta han som får allt på sig. Med det sagt så måste inte bara Kimmich, men alla spelarna skaka igång sina riktiga själva. Samtidigt som Tuchel måste hitta en plan för att kunna få fram finare fotboll hos sina spelare än detta vi ser just nu, kanske han ska prata med Thomas Müller och be om lite tips för man var väldigt mycket bättre på plan efter han byttes in.

Bayern fansen är inte bästa vänner med UEFA som jag nämnde i inför rapporten imorse och de höll faktiskt ifrån pyrotekniken som de blivit tillsagda om. De må ha accepterat att inte använda pyroteknik men de skulle inte vara tysta om det. Bayern fans har ofta mycket hårt uttalande på läktarna. Idag var ingen skillnad när de idag klagade om tillsägelsen om pyrotekniken från läktaren med “Pyro is not a crime. F*CK UEFA”. Helt rätt om jag ska vara ärlig. Kontrollerade pyros ska vara okej på läktarna enligt mig.

En överlag svajig match som tog fart sista 20 minuterna tack vare Müller och company. 40 matcher utan förlust i CL-gruppspel sammanhang. Gruppvinst på 16 poäng och ett stort grattis till Köpenhamn som tog sig vidare från vår grupp efter en seger mot Galatasaray på Parken, vilket fantastiskt gruppspel från våra grannar! Nu laddar vi upp för ett rejält toppmöte mot Stuttgart i helgen på Allianz Arena.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2023-12-12 23:11:00
Author

Fler artiklar om Bayern München